به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده در یازدهمین کنفرانس ملی ماهیشناسی ایران که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به لزوم نزدیکی عرصههای عملی و نظری برای شکوفایی ظرفیتهای استان هرمزگان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد کشور در کنارههای سواحل دریا در حال زندگی هستند و بیش از پنج هزار کیلومتر از کشور را نوار ساحلی تشکیل داده است اما متاسفانه به نسبت سایر کشورهایی که دارای ظرفیتهای مشابه هستند، فاصله زیادی داریم.
وی، با بیان این نکته که باید بتوانیم ظرفیتهای دریایی را نقد کنیم، عنوان کرد: باید برنامهریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریا محور در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی انجام شود چراکه اعتقاد دارم بدون توجه به ظرفیتهای دریایی کشور، ایجاد چنین تمدنی آسان نیست. نمیتوان تمدن نوینی را بدون توجه به ظرفیتهای دریا ایجاد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، شیلات را یکی از مزیتهای نسبی استان هرمزگان دانست و بیان کرد: استان هرمزگان در عرصه شیلات و به ویژه صید و صیادی، از روشهای سنتی و قدیمی استفاده میکند و همین امر باعث کاهش بهرهوری در این بخش شده است که استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی این عرصه باعث جبران بسیاری از کمبودها خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، با بیان این نکته که تنها راه بر غلبه بر مشکلات اقتصادی، اعتماد به مردم است، تصریح کرد: وقتی بحث مشارکت مردمی مطرح میشود، هم مقصود بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی عموم مردم در حوزه تولید و هم بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشمندان است.
وی، با اشاره به این نکته که دولتمردان باید میزان تصدیگری خود رد عرصه اقتصاد و بخشهای مردمی کاهش دهند، خاطرنشان کرد: دولت باید نقش هدایت، نظارت، سیاستگذاری و حمایتی در عرصههای مختلف از جمله اقتصاد ایفا کند و حوزه تصدیگری را به مردم واگذار کند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، سیاست دشمن برای شکست برنامههای کشور را جلوگیری از ورود مردم به عرصههای مختلف از جمله اقتصاد شود، تشریح کرد: هر موقع گامی در راستای مردمی سازی عرصههای مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ مطرح میشود، مشاهده میشود که صدای دشمن بالا میرود و برای صرفنظر کردن مردم تلاش میکند.