یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
افول آمریکا و غرب

کارشناس و پژوهشگر مسائل سیاسی تصریح کرد: حمایت بی چون و چرا از اسرائیل زمینه افول هر چه بیشتر نظام سیاسی آمریکا را فراهم کرده است.

محمدصادق خرسند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به گفته اخیر "جوزپ بورل"، رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر این که آمریکا موقعیت هژمونی خود را از دست داده و دنیا در حال تجربه نظم جهانی جدیدی است، اظهار داشت: واقعیت غیرقابل انکاری که وجود دارد این است که خود اندیشمندان غربی و آمریکایی به افول بیش از پیش ایالات متحده در عصر کنونی اعتراف می کنند و واقعیت های جهانی نیز این مساله را تأیید می کند.

وی با بیان این که آنچه هم اکنون بر آمریکا می‌گذرد، نه صرفاً افول، بلکه نشانه هایی از فروپاشی است، گفت: بنا بر هشدارهای مستقیم و غیر مستقیم کارشناسان آمریکایی، معضلات و مشکلات اجتماعی بسیاری در این کشور وجود دارد، کما این که اندیشکده شورای آتلانتیک به تازگی اعلام داشته از نظر مسائل اجتماعی، آمریکا در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد.

وی افزود: اعتراضات دانشجویی و بخش قابل توجهی از اساتید در دانشگاه های آمریکا نیز نشان داد که جامعه نخبگانی این کشور نیز از سردمداران خود ناراضی و شاکی هستند و به خصوص بابت حمایت بی چون و چرا از اسرائیل در نسل کشی غزه، شدیداً معترض و عصبانی هستند.

خرسند همچنین با بیان این که در وضعیت کنونی، نظام بین‌الملل دارای رهبری خاصی نیست، اما دارای قدرت‌های مختلفی است، خاطرنشان کرد: نظام‌های بین‌الملل گزاره‌های مختلفی را تاکنون از سرگذرانده اند و آن چه قابل توجه است این که قدرت ها و تمدن های مختلف بعد از دوران قدرت نمایی به تدریج دچار زوال و افول شده اند.

وی البته ادامه داد: پس از جنگ‌های اول و دوم شاهد ظهور دوقطبی شوروی و آمریکا شدیم و در واقع دو بلوک غرب و شرق از این مقطع تاریخی شکل گرفت. پس از جنگ سرد و فروپاشی جماهیر شوروی، وارد فاز جدیدی به نام نظام تک‌قطبی شدیم. بعداز این دوران گذار، جهان امروز را داریم که نظام بین‌الملل در آن دچار تغییرات مشهودی شده است.

تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین با اشاره به شروع روند افول قدرت تک‌قطبی جهان یعنی ایالات متحده آمریکا بیان داشت: مؤلفه‌هایی وجود دارد که مبتنی بر آن می‌توانیم بگوییم نظام امروز جهانی، دیگر، تک‌قطبی نیست که در این راستا باید البته نکات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... را مورد توجه و تحلیل قرار داد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha