جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
اولیازاده

حوزه / استاد عکاسی گفت: مراکز فرهنگی و دولتی باید کمک کنند تا هنر عاشورایی به ویژه عکاسی بیشتر حمایت شود چون مطمئنم اگر توجهات لازم صورت گیرد جوانان کشورمان جذب این عرصه از هنر خواهند شد.

رسول اولیازاده هنرمند عکاس در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه پیرامون عکس عاشورایی گفت: هر پدیده‌ای برای مانا شدن حتماً باید با هنر آمیخته شود. گواه این ادعا را در عاشورا هم شاهد هستیم زیرا این واقعه با یک پیوست فرهنگی همراه شده است. پیوست فرهنگی عاشورا را حضرت زینب (س) انجام دادند. ایشان توانستند با خطبه‌های آتشین خود، چهره کریه بنی امیه را نزد مسلمانان فاش کنند. حتی معتقدم اگر فعالیت‌های فرهنگی حضرت زینب صلی الله نبود چیزی از عاشورا باقی نمی‌ماند.

وی افزود: در تاریخ هنر کشورمان، شاعران و ادیبان با زبان فصیح خود بارها عظمت عاشورا را بیان کرده‌اند. در عرصه هنر نیز نقاشان ما با تصویرگری واقعه عاشورا توانستند رونق هنر پرده خوانی را رقم زنند. همچنین نقالان با بیان شیرین خود، عاشورا را نسل به نسل برایمان بیان کردند. در مجموع تمام بخش‌های هنر در جهت اشاعه مفاهیم عاشورایی نقش خود را ایفا کرده‌اند.

این عکاس بیان کرد: در حوزه نمایش، تعزیه نمود بارز هنر عاشورایی است. این نمایش کاملاً ایرانی، توانسته دل‌ها را مجذوب خود کند. این هنر حتی مورد توجه علاقمندان به هنر ایرانی خارج از مرزها نیز قرار گرفته است. در این راستا اگر بتوان تعزیه را به شکلی مناسب در سطح جهانی به نمایش درآورد می‌توان مبلغ پیام عاشورا نیز بود. هنرهای جدید نیز در جای خود از عاشورا غافل نبودند. در هنرهایی چون گرافیک یا عکاسی ما آثار بسیار خوبی را با محوریت عاشورا شاهد هستیم.

اولیازاده با بیان اینکه در پرونده کاری خود تلاش کرده عاشورا جایگاه ویژه داشته باشد، تصریح کرد: من در سال‌ها فعالیت خود در عرصه هنر عکاسی همیشه تلاش کردم به نوعی مبلغ مفاهیم عاشورایی باشم. در این رابطه علاوه بر گرفتن عکس، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های بسیاری هم برگزار کردم. همچنین در بیش از ۱۰ جشنواره به عنوان داور یا دبیر حضور داشتم. هم اکنون نیز در خانه عکاسان جوان، گروهی به سرپرستی حمزه اولیازاده معطوف به عکاسی عاشورایی هستند. استاد حمزه اولیازاده به همراه دانشجویان خود مدت‌هاست در امر عکاسی از آستان مقدس امامزاده‌ها مشغول کار هستند.

این استاد عکاسی در انتها تاکید کرد: هنر عاشورایی در تمامی بخش‌ها، ریشه در باورهای قلبی دارد چون این شکل از هنر با عشق خلق می‌شود به همین دلیل آثار ماندگار و زیبایی در این رابطه وجود دارد. مراکز فرهنگی و دولتی باید کمک کنند تا هنر عاشورایی به ویژه عکاسی بیشتر حمایت شود چون مطمئنم اگر توجهات لازم صورت گیرد جوانان کشورمان جذب این عرصه از هنر خواهند شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha