سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ |۳۰ محرم ۱۴۴۶ | Aug 6, 2024
بازدید آیت الله اعرافی از خبرگزاری رسا

مدیرعامل خبرگزاری رسا اطلس رسانه ای حوزه را به سه بخش مهم کنشگران، رسانه های رسمی و ارتباطات برون سازمانی تقسیم بندی کرد و ضمن ابراز گلایه از هرج و مرج موجود در فضای مجازی، از نیاز حوزه تمدن ساز به رسانه ای فرا ملی سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام محمد مهدی محققی، امروز در جریان بازدید آیت الله اعرافی از خبرگزاری رسا، برخورداری حوزه از مدیر آگاه و موفق را از نعمت های الهی عنوان کرد و خطاب به آیت الله اعرافی بیان داشت: بحمدالله شما از پشتیبانی و حمایت عموم حوزویان، علما، اساتید، نخبگان و اعاظم حوزه برخوردار هستید و ان شاءالله همچنان این مسیر ادامه داشته باشد.

وی افزود: در دوران حضرتعالی حوزه‌های علمیه، دستاوردهای مهمی داشته که در تاریخ یکصدسال حوزه های علمیه کم نظیر یا بی نظیر بوده است.

ویژگی های مدیریتی آیت الله اعرافی

مدیرعامل خبرگزاری رسا نگاه راهبردی آیت الله اعرافی در تصویب ده‌ها سند اصلی، صدها طرح، اجرای بیش از یکصد طرح، توسعه علوم حوزوی، راه اندازی مراکزی همچون مرکز اسناد حوزه‌ها، آموزش‌های کاربردی و تبلیغ اینترنتی و آموزش مجازی، ستادهای راهبری که بسیاری از نخبگان حوزوی را در عرصه‌های مورد نیاز حوزه های تحولی درگیر می کند و نیز توسعه اختیارات استان‌ها، توجه به دانش‌های اصیل و بومی حوزوی خصوصا فقه معاصر را از جمله دستاوردهای دوران مدیریت آیت الله اعرافی برشمرد.

حجت الاسلام محققی همچنین، نگاه جامع و تمدنی در مدیریت حوزه های علمیه، ماموریت‌های جهانی پیش روی حوزه‌ها در سفرهای بین‌المللی، جوانگرایی، توجه به خلاقیت، میدان دادن به استعدادهای نو و نخبگان، ارتباط با بدنه حوزه، پاسخ گویی و حل مشکلات طلاب، مردمی بودن و ساده زیستی را نمونه های موفقی از اقدامات آیت الله اعرافی دانست که پیش روی نسل حوزویان و مدیران حوزه های علمیه قرار دارد.

مدیرعامل خبرگزاری رسا در بخش دیگری از سخنان خود چشم انداز این رسانه را مرجعیت خبری حوزه‌های علمیه جهان تشیع عنوان و ابراز کرد: ما ماموریت خود می‌دانیم که گفتمان انقلابی، همگرایی و همسویی حوزه‌های علمیه با نظام مقدس اسلامی را در اولویت قرار داده و این گفتمان را تقویت کنیم.

وی افزود: در مقابله با شخصیت های زاویه دار با نظام و جریان های سکولار با رعایت الگوی نقد وزین، عالمانه و فاخر پاسخگو هستیم و سعی داریم در این راستا نقدهای مشفقانه و نصح موثری داشته باشیم تا ان شاءالله نتایج مطلوبی حاصل شود.

حجت الاسلام محققی با اشاره به ضرورت اهتمام حوزه های علمیه به رسانه و ظرفیت های فضای مجازی اظهار داشت: به لحاظ مباحث رسانه و حوزه اگر اطلسی را طرح کنیم که موضوع آن رسانه باشد، می توان این اطلس را به سه بخش کنشگران و فعالان رسانه ای خودجوش حوزوی، رسانه های مرتبط با سازمان های رسمی و تعامل رسانه های حوزوی با مسائل مربوط به برون حوزوی تقسیم کرد.

از هرج و مرج در فضای مجازی رنج می بریم

وی افزود: امروز با مسائل و مشکلات حل نشده‌ای روبرو هستیم که مهم ترین آن، وجود هرج و مرج در فضای مجازی است که گاه ظرفیت های همسو خنثی می شود.

حجت‌الاسلام‌ محققی با اشاره به این که مرکز ثقل و قدرت رقیبان گفتمانی در رسانه تعریف شده است، افزود: ما با گروه‌های مطالبه‌گر مدعی عدالت خواهی مواجه هستیم که تاکید آنان بر هویت طردگرا می‌باشد و این مسئله سبب می‌شود تا دایره خودی‌ها تنگ شده و دایره دیگری گسترش پیدا کند که لازم است در این زمینه از الگوی مشخص استفاده کنیم تا از ضربه به رسانه های انقلابی جلوگیری شود.

مدیرعامل خبرگزاری رسا اجرای دوره های آموزشی مهارت های رسانه ای، حمایت از نخبگان رسانه ای، افزایش تعداد زبان‌های خارجی که پیام‌های حوزه‌های علمیه را با زبان‌های مختلف منعکس می‌کنند، حضور فعال‌تر در فضای مجازی و فعال شدن ظرفیت‌ها و قالب‌های نوین رسانه ای، توجه به اخبار ویژه بانوان طلبه را از جمله فعالیت هایی دانست که در عرصه تقویت رسانه حوزه های علمیه انجام شده است.

وی در ادامه به ارائه راهکارهای مختلف برای جبران ضعف ها و کاستی ها در این خصوص پرداخت و افزود: در سیاست گذاری، مقررات گذاری، تنظیم گری رسانه و فضای مجازی و ارتقای سواد رسانه ای حوزویان مشکلاتی داریم که باید حل شود.

حجت الاسلام محققی با اشاره به ماموریت حوزوه های علمیه در تمدن سازی نوین اسلامی منطبق با اهداف بیانیه گام دوم انقلاب گفت: برای حوزه تمدن ساز، نیاز به رسانه فراملی داریم که الحمدالله این عزم در مدیریت حوزه امروز وجود دارد و امیدواریم برنامه های مدونی برای راه‌اندازی رسانه فراملی حوزوی داشته باشیم.

مدیرعامل خبرگزاری رسا ابراز کرد: تقویت گفتمان سازی و جریان سازی، خلق رویدادهای رسانه ای، حماسه سازی، استفاده از ظرفیت ها، حضور بیشتر حوزه های علمیه در فرآیندهای کلان حکمرانی اعم از سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم گری، نقش آفرینی و حضور موثر در ژئوپلیتیک سکوها، مواجهه فعال‌تر با فناوری‌های نوین و استقبال از کلان روندهای جهانی مانند هوش مصنوعی، بازی های آنلاین، نانو و بایو فناوری، فاوا و علوم شناختی و نیز راه‌اندازی سکوهای مشترک با جهان اسلام از جمله راهکارهایی است که می توان در این راستا ارائه کرد.

حجت‌الاسلام محققی همچنین در پایان گزارشی از عملکرد و فعالیت های خبرگزاری رسا در عرصه های گوناگون تولید و انتشار و بازخورد گیری اخبار حوزوی ارائه کرد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha