به گزارش خبرگزاری حوزه در همدان، بهروز محمدیمهر در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: بدون وجود رسانه هیچ یک از اقدامات ما به معنای واقعی نمیتواند انعکاس داده شود و از این منظر به نقش آگاهیرسانی اصحاب رسانه نگاه ویژهای داریم.
وی از راهاندازی محاکم صلح در استان خبر داد و با بیان اینکه در این حوزه به عنوان چهارمین استان در کشور شناخته شدهایم گفت: دادگاههای صلح در افزایش صلح و سازش در پروندههای ورودی به مجموعه قضایی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری همدان با بیان اینکه دادگاههای صلح بر اساس قانون جدید شوراهای حل اختلاف ایجاد شدهاند و اختلافات تا ۱۰۰ میلیون تومان را مورد رسیدگی قرار خواهند داد افزود: دعاوی مربوط به جهیزیه، مهریه، نفقه، حصر وراثت نیز در این دادگاهها مورد رسیدگی قرار میگیرد.
رئیس کل دادگستری همدان افزود: با افتتاح این دادگاهها دیگر در شورای حل اختلاف شعب رایی وجود ندارد و پرونده به دادگاه صلح ارجاع و تنها بخش سازش شورای حل اختلاف باقی مانده است.
وی با بیان اینکه در مرکز استان ۱۴ شعبه دادگاه صلح ایجاد شده است گفت: حکم قاضی در پروندههای تا ۵۰ میلیون تومان در محاکم صلح نیز قطعی و غیر قابل تغییر است.
محمدیمهر در ادامه سخنانش با اشاره به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول تصریح کرد: ساماندهی نقل و انتقال اسناد عادی یکی از اهداف این قانون است بنابراین با راهاندازی سامانه هرگونه نقل و انتقال در املاک اموال غیرمنقول باید رسمی و از طریق دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد.
وی ادامه داد: برخی از املاک فاقد سند رسمی هستند که در این موضوع قانون پیشبینی کرده در اسرع وقت برای این املاک سند رسمی گرفته شود.
رئیس کل دادگستری همدان ادامه داد: بسیاری از پروندههایی که رسیدگی آنها ماهها و حتی سالها زمان برده مربوط به املاک فاقد سند رسمی است که با این اقدام مشکلات در این حوزه کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه در حوزه محکومین و زندانیان اقداماتی صورت گرفته که از حیث اشتغال و عفو زندانیان رتبه اول را کسب کردیم افزود: بیش از یکهزار نفر طی هفت ماه اخیر در استان مورد عفو قرار گرفتند.
محمدیمهر با بیان اینکه سارقان و متجاوزین به عنف قطعا مورد عفو قرار نمیگیرند افزود: در حال حاضر ۳۲۲ نفر از محکومین از پابند الکترونیک استفاده میکنند و با توجه به جمعیت کیفری استان در این زمینه رتبه دوم کشوری را کسب کردیم و روند استفاده از این وسیله نیز نسبت به سال گذشته افزایشی بوده است.
وی عنوان کرد: در حوزه جرایم خشن به ویژه سرقت اقداماتی صورت گرفته که نسبت به سال قبل ۲۲ درصد آمار کاهشی بوده؛ البته اغلب جرایم در استان کاهش بوده است.رئیس کل دادگستری همدان در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و افزود: در ۶ ماهه ابتدای سال ۹ هزار و ۱۰۰ فقره پرونده صلح و سازش داشتیم چراکه تکلیف وکلا، قضات و قوه قضاییه صلح و سازش است.
وی با بیان اینکه طرح شمیم رضوی برای پایان دادن به اختلاف زوجین به قوت در استان اجرا میشود گفت: این طرح ابتکاری استان در امامزادگان و با همکاری افراد صاحب نفوذ در محلهها اجرایی میشود.
محمدیمهر با اینکه بزه توهین و سرقت تعزیری بیشترین فراوانی را در استان داشته است گفت: مطالبه وجه سفته در دعاوی نیز بیشترین پروندهها را داشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه کاهش خشونت کلامی و پیشگیری اقداماتی انجام میشود افزود: در خصوص کاهش پرونده معوق اقدامات خوبی شده و هر ماه حداقل یک بار معاونین ویژه ما سرکشی را از شهرستانها داشتند تا پایان شهریورماه نیز ۱۱ درصد کاهش پرونده تاخیری را در استان داشتیم.
رئیس کل دادگستری همدان با اشاره به جایگزین مجازات حبس عنوان کرد: در موارد متعددی به جای حبس بزهکار الزام به شرکت در نماز جمعه، مطالعه کتاب سیره شهدا(شهید ابراهیم هادی)، پاکسازی محیط زیست، درختکاری و ... داشتهایم.
وی با بیان اینکه در خصوص برخورد با تجاوز به اراضی دولتی و طبیعی شعبهای مختص رسیدگی به این جرمها داریم گفت: اعمال نفوذ در پروندههای ملکی مورد توجه است و حتما یکی از وظایف اصلی ما بررسی فساد درون قوه و برون قوه است.
محمدیفر با بیان اینکه در حوزه مشاورین املاک نیز ساماندهی انجام می شود و آموزشها را در دستور کار داریم گفت: از این پس طبق قانون جدید مشاورین املاک تنها حق دلالی میگیرند و امضا توسط سردفتر اسناد رسمی انجام میشود و این موضوع شامل اجازهبها و فروش املاک میشود.
همچنین عباس نجفی، دادستان همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: رویکرد ما در قوه قضاییه این است در موضوعاتی که ماهیت قضایی ندارند، برای حل مشکل از ظرفیت سایر نهادها استفاده کنیم و نهادهای مردمی پای کار بیایند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده فروش امتیاز وام بانک رسالت گفت: در این پرونده یکهزار و ۷۷۳ شاکی داشتیم که تا این لحظه ۳۰ نفر بازداشت شدند و هشت نفر به عنوان عامل اصلی با قرارداد سنگین بازداشت هستند.
دادستان همدان گفت: در این راستا چند دستگاه خودرو، آپارتمان، موتورسیکلت و... توقیف شده و به جد به دنبال رد مال به شاکیان هستیم و یک شعبه ویژه هم به این امر اختصاص یافته است.
نجفی با تأکید بر اینکه در این پرونده فعلا موضوعی مستقیم متوجه بانک رسالت نیست اما اگر متوجه شویم تخلفی شده قطعا ورود خواهیم کرد گفت: فعلا در پرداخت اقساط، مراعات حال وامگیرنده و ضامن شده و تا پرونده پیش رود اما موردی از ابلاغ عدم پرداخت اقساط نداشتیم.
بازداشت ۸ نفر در پرونده مسمومیت مشروبات الکلی
وی به مسمومیتهای ناشی از مصرف مشروبات الکی اشاره کرد و افزود: قریب به ۱۰۰ مورد مسمومیت در استان داشتیم که در محافل عمومی و خصوصی مصرف داشتند و ۱۵ نفر هم فوت کردند که عمدتا جوان هستند.
نجفی بیان کرد: هشت نفر از عاملین اصلی در حال حاضر بازداشت شدهاند؛ بررسیها نشان میدهد یک نفر متصدی تجهیزات پزشکی نیز نسبت به در اختیار قرار دادن متانول دخیل بوده که او هم بازداشت شده و در حال بررسی دقیقتر موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ واحد تولیدی به صورت میدانی بررسی شده و از بیکاری ۲۵۸ نفر جلوگیری شده است خاطرنشان کرد: در راستای حفظ بیتالمال آزادسازی حریم رودخانه عباسآباد نیز در حال انجام است.
نجفی گفت: اگر مدیران دستگاههای دولتی به وظایف خود عمل نکنند و حقوق عامه تضعیف شود، برخورد لازم با آنها خواهد شد.
دادستان همدان افزود: در مورد ایستگاه راه آهن، کنارگذر اسدآباد و موضوعات متعدد مدیر مربوطه را دعوت و تذکر لازم دادهایم تا کار اجرا شود.
تمام مشاوران املاک به سامانه کاتب متصل شوند
وی با تأکید بر اینکه تا پایان این هفته باید تمام مشاوران املاک به سامانه کاتب متصل شوند در غیر این صورت برخورد جدی خواهد شد گفت: برای ترک فعل مدیران در مسأله آب موضوع به تهران ارجاع داده شده است.
نجفی گفت: در خصوص وضعیت کارخانه کیوان هلدینگ مربوطه بدهی سنگینی به تأمین اجتماعی و اداره مالیات دارد، به طوری که بالغ بر یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی داشته و فعلا امکان واگذاری مجموعه به دولت وجود ندارد.
۱۳۰۰ نفر اتباع بیگانه از استان خارج شدند
وی در خصوص جلوگیری از حضور اتباع بیگانه در استان گفت: بالغ بر یکهزار و ۳۰۰ نفر در استان شناسایی شده و از استان خارج شدهاند.
دادستان همدان با اشاره به تشکیل پرونده برای صفحه اینستاگرامی دیدهبان به دلیل تشویش افکار عمومی گفت: فرایند کار به شکلی است که ابتدا تذکر میدهیم تا روند را اصلاح کنند اما برای افرادی که مصر به انجام تخلف هستند پرونده تشکیل میشود.
وی از تشکیل پرونده کیفری برای کشتارگاههای متخلف خبر داد و افزود: به زودی در این زمینه حکم صادر میشود، البته موضوع اصلاح فرایند کار کشتارگاههاست که اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما باید تقویت شود و با استانداردها فاصله داریم.
نجفی با بیان اینکه فرایند واگذاری کارخانه دولومیت نهاوند غیرقانونی بوده و باید تعیین تکلیف شود که جلوی واگذاری گرفته شد افزود: در مسیر حیدره، ارزانفود، اطراف سد اکباتان پرونده در خصوص زمینخواری تشکیل شده است.
تشکیل پرونده برای بهزیستی
دادستان همدان در خصوص انتقاد به عملکرد سازمان بهزیستی گفت: این سازمان عملکرد خوبی نداشته و همین الان پرونده کیفری دارد و تا یک ماه آینده در خصوص اتهامات ترک فعل این دستگاه به دادگاه موضوعاتی ارسال میشود.
انتهای پیام/