جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علم الهدی

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: هر عزیزی را در این راه از دست بدهیم، جریان ما خسارت می‌بیند اما این‌که بگوییم حرکت این جریان متوقف می‌شود، این‌طور نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور اقشار مختلف در حرم امام رضا(ع) برگزار شد، به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین اشاره کرد و اظهار داشت: در چند روز اخیر اسلام سرمایه‌های ارزشمندی را در حلقه مقاومت از دست داد، عزیزانی که به شهادت رسیدند ذخایر عظیمی برای اسلام، انقلاب و مقاومت بودند که وجود مؤثر و اثرگذار آنان در مجاهدات و مقابله با دشمنان اسلام و استکبار جهانی را از دست دادیم.

وی با اشاره به شهادت شهید صفی‌الدین، ادامه داد: خدا رحمت کند شهید بزرگوار حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهید سید هاشم صفی‌الدین را که نفر دوم حزب‌الله لبنان و جریان مقاومت لبنان بود، جریانات مبارزاتی حزب‌الله با فرماندهی این مرد بزرگ انجام می‌گرفت و دست توانمند شهید بزرگ حزب‌الله شهید سید حسن نصرالله بود.

شهادت بزرگان مقاومت، حرکت جریان مقاومت را متوقف نمی‌کند

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که برخی این مسئله را مطرح می‌کند که با این شهادت‌ها، جریان استکبارستیزی ما در دنیا تضعیف شده و مسیر حرکتی ما بی‌نتیجه خواهد ماند، متذکر شد: این‌طور نیست، مهم این است که اشخاص هرچه ذی‌قیمت، اثرگذار و مؤثر باشند، خود جریان صاحب نقش است و جریان جلو می‌رود ولو هر عزیزی را در این راه از دست بدهیم، جریان ما خسارت می‌بیند اما این‌که بگوییم حرکت این جریان متوقف می‌شود، این‌طور نیست.

وی با اشاره به نزدیک شدن سالروز صدور منشور برادری از سوی امام راحل، افزود: با ورود به آبان ماه، سالگرد صدور منشور برادری به‌وسیله امام بزرگوار در آبان ۶۷ فرا رسیده و بحث در مورد گفتمان دولت چهاردهم موضوعیت پیدا می‌کند.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان این‌که گفتمان دولت چهاردهم مسئله «وفاق ملی» است، خاطرنشان کرد: حدود وفاق ملی به‌عنوان گفتمان دولت باید مشخص بشود، زیرا اگر در سپهر سیاسی کشور به مفهوم کامل مورد موافقت برای واژگان و مفاهیم سیاسی نرسیم، این واژگان‌ هم قابل تحریف است و هم موجب انحراف برای مردم و جریان‌های مردمی خواهد شد.

لزوم رسیدن به مفهوم مشترک برای «وفاق ملی»

وی با تأکید بر این‌که اگر به مفهوم مشترک در معنای «وفاق ملی» نرسیم، آدرس‌های غلط به‌عنوان وفاق ملی معرفی‌شده و مغالطات و بعضی حرکت‌های ناموزون به وفاق ملی نسبت داده می‌شود، اضافه کرد: در سال ۱۳۸۰، نهضت آزادی با همه انحرافی که از انقلاب و نظام داشتند و ولایت و رهبری را قبول نداشتند دم از شعار وفاق ملی دادند و در دهه ۹۰ نیز یکی از افراد فتنه‌گر، این شعار را مطرح کرد تا مردم فتنه ۸۸ را فراموش کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری نسبت به سوءاستفاده برخی جریان‌ها از شعار وفاق ملی هشدار داد و یادآور شد: می‌شود به اسم وفاق ملی، یک عده نفوذی‌ها را به‌عنوان وفاق‌نمایی در بدنه اداری و اجرایی کشور جا بزنند و کشور را دچار غفلت از وصیت محوری امام راحل بکنند که فرمودند «چه در میان شما باشم و چه نباشم، نگذارید انقلاب به دست نااهلان برسد».

وی با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) در رابطه با وفاق، عنوان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در یکی از فرمایشات خود، وفاق را در مقابل نفاق قرار دادند که اگر بنا شد وفاق در جامعه‌ای حاکم نشد، نفاق در جامعه حاکم می‌شود و در ادامه می‌فرمایند، کسی که مدام دم از وفاق می‌زند و در هر موضوع و با هر کسی اظهار وفاق می‌کند، این خودش یک نوع نفاق است.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان این‌که آدم‌ها با افرادی می‌توانند وفاق داشته باشند که هم‌فکر هم باشند، به سخنرانی رهبر معظم انقلاب در رابطه با تحلیل جریانات سیاسی جامعه اشاره کرد و ادامه داد: وفاق با خودی معنا پیدا می‌کند، اگر حدود وفاق را مشخص نکنیم ممکن است از حدود وفاق ملی سوءاستفاده شود، تفسیر وفاق ملی در حوزه جامعه‌شناسی سیاسی این است که «توافق ملت در ایده‌های بزرگ و کلان»، به‌طور مثال در ۲۲ بهمن سال ۵۷ مردم توافق کردند انقلاب پیروز بشود، در ۱۲ فروردین سال ۵۸ مردم توافق کردند با اکثریت آراء نظام جمهوری اسلامی در کشور استقرار پیدا کند.

وی با اشاره به این‌که اصطلاح وفاق ملی در ادبیات سیاسی کشور مفهوم نوپدیدی نیست و پیش‌تر در فرمایشات امامین انقلاب، مسئله دعوت به وفاق، اتحاد و وحدت کلمه پرتکرار بوده است، اضافه کرد: حتی رهبر معظم انقلاب در تنفیذ ریاست جمهوری شهید ریسی نیز تصریح کردند «شما مظهر وفاق ملی باشید» پس این واژه، واژه نوپدیدی نیست.

سه لایه اجرایی وفاق ملی

امام‌جمعه مشهد مقدس، وفاق ملی را دارای سه لایه دانست و گفت: لایه اول وفاق دولت‌مردان است، یعنی کسانی که در قوه مجریه هستند با هم وفاق داشته باشند ولو ممکن است در برخی مواقع طرح‌های وزارتخانه‌ها باهم تطبیق پیدا نکند، اگر دولت‌مردان ما دچار اختلاف شدند، وضعیت رشد جامعه به کلی قفل می‌شود.

وی لایه دوم را وفاق بین قوای سه‌گانه و نهادهای بالادستی همچون نیروهای مسلح عنوان کرد و افزود: لایه سوم وفاق، وفاق مسئولین با مردم در مسائل متقابل و متناظر یکدیگر است، یعنی مسئولان به خواسته‌ها و اراده مردم، آن‌هم اراده‌ای که مورد اتفاق همه مردم است و به‌صورت خواسته عمومی بروز پیدا می‌کند بها دهند، بر مبنای این خواسته‌ها تصمیم‌گیری کرده و همه ظرفیت خود را به کار بگیرند.

وفاق ملی، توسعه منکرات در جامعه نیست

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: متأسفانه امروز بعضی افراد با شعار وفاق ملی سوءاستفاده می‌کنند و کلمه وفاق ملی را می‌گیرند و آدرس‌های غلط می‌دهند، مذاکره با آمریکا و تسلیم شدن را جزو وفاق ملی معرفی می‌کنند، کمرنگ کردن گفتمان مقاومت، کم کردن سلطه و موقعیت حاکمیتی و نفوذ معنوی نظام در منطقه و ملت‌های مقاوم را به‌حساب وفاق ملی می‌گذارند که منطقه به ما ارتباطی ندارد و کار به کار کسی نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که حذف امربه‌معروف و نهی از منکر و توسعه منکرات در جامعه به اسم وفاق ملی، آدرس غلط دادن است، تأکید کرد: آنچه روی آن توافق داریم، مسئله توسعه و رشد اقتصادی و حل معضلات و مشکلات معیشتی، بالا بردن سطح سلامت و ثبات امنیت در کشور و توسعه اخلاق و فرهنگ در جامعه است، این‌ها مورد توافق همه است و وفاق باید حول این‌ها اتفاق بیفتد و افراد از هر جناح و گروهی در تحقق این آرمان‌ها به دولت کمک کنند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر این‌که وفاق ملی، تحکیم و پشتیبانی از مقاومت است، اظهار کرد: جبهه‌ای که امروز در فلسطین و لبنان تشکیل‌شده، خانه‌ها بر سر مردم خراب می‌شود، انسان‌ها آواره می‌شوند و زیر آوار جان می‌دهند، این جبهه ما و مقاومت هست، اگر امروز وظیفه داریم به جریان مقاومت با هر امکاناتی کمک کنیم در واقع در حال پشتیبانی از جبهه اسلام هستیم.

وی فلسطین و لبنان را خاک‌ریز اول و صف مقدم جبهه اسلام و اسرائیل را صف مقدم جبهه دشمن یعنی آمریکا عنوان کرد و گفت: می‌بینید که آمریکا با همه توان در حال کمک به جبهه خود است و ما نیز وظیفه داریم تمام ظرفیت خود برای پشتیبانی از لبنان و فلسطین به کار بگیریم.

آیت‌الله علم‌الهدی یادآور شد: همه انسان‌های خودی به اصل مقاومت قائل هستند و جریان دولت و قوه مجریه نیز باید همگام و همراه با مردم در حمایت و تقویت جبهه مقاومت به عرصه و میدان بیاید و ایثارگری کند.

انتهای پیام ۳۱۳/۴۹

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • غلامرضا بنی‌اسدی IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۴
    10 0
    هرکه از ما بود، هر کار کرد، خوب است. اما اگر از ما نبود، اگر کار خوبی هم انجام داد، بد است. چون چنین است پس باید او را به دیوار کوبید حتی اگر وضعیت کشور جوری باشد که نیاز به همدلی و همراهی باشد. انگار فقط دیگران باید خود را با نگاه ما تراز کنند. ما که نباید شرایط را در نظر بگیریم! وفاق هم یعنی همه باید حرف ما را گوش کنند. تعجب‌برانگیز است برخی گفته‌های تریبون‌داران محترم. کلماتی که به همدلی شلیک می‌شود آن هم هنگامه‌ای که نیاز داریم و طبق رهنمود رهبر فرزانه انقلاب باید یک صدا از ایران به گوش جهان برسد. به کلیدواژه پر تکرار رئیس جمهور حمله می‌کنند و برای "وفاق" معناتراشی می‌کنند حال آن‌که معنای وفاق روشن است؛ اگر ذهن کسانی گرفتار وزن و قافیه می‌شود که "وفاق" را با "نفاق" برابر بدانند مشکل در نگاه‌شان است نه در "وفاق" که به دنبال اتفاق برای هم‌افزایی قدرت ایرانیان است تا اقتدار جمهوری اسلامی را، چون بنیانی مرصوص در برابرِ دشمنان به رخ کشد. آدرس غلط نه در وفاق بلکه در استاندارد‌های دوگانه است که گرانی را در دولتِ همسو، "امتحان الهی" می‌خواند و در دولتی دیگر نتیجه ضعفِ مدیریت و ناتوانی. یک روز اشکنه را حق سفره مردم می‌خواند و، چون دولت دگر شد، طلب مائده آسمانی می‌کند! در این است که با فیلترینگ عموم مردم را از فرصت فضای مجازی محروم کنیم، اما برخی‌ها تیک آبی بگیرند و پلتفرم‌های فیلتر شده را به مزرعه کشت کینه و دروی نفرت تبدیل کنند. نفاق در جایی قد می‌کشد که کاسبان فیلترینگ، خود را پشت تصاویر دیگر پنهان کنند. این که ساده‌دلان خیرخواه را جلو بفرستند و خود در بستر درآمد‌های فروش وی‌پی‌ان بغلتند. بله باید دنبال نفوذی‌ها بود. همان‌ها که با تندترین شعار‌ها خود را بالا می‌کشند و باعث افت سرمایه اجتماعی می‌شوند. به جایگاه‌های حساس، پا می‌گذارند و با ایجاد حساسیت‌های کاذب، نگاه مسئولان را از جایی که باید با حساسیت دنبال کنند، منحرف می‌کنند. به بیانات راهنمای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله) نگاه بیاندازیم و درس گیریم: "باید همه به رئیس‌جمهور منتخب در ادای وظایف کمک کنیم و از بُن دندان باور کنیم که موفقیت ایشان، پیروزی همه ماست." باوری چنین، دل‌ها را همراه می‌کند. همراهی دل هم زبان را در پرداخت کلمات دقیق‌تر و مهربان‌تر می‌کند. این هم نیاز حیاتی امروز ماست. ...
    • صادق IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
      6 0
      احسنت
    • یعنی؟ IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
      0 1
      همدلي يعني نصب فتنه گران؟ "کثرة الوفاق نفاق" مال كيه؟ به كي ايراد مي گیری؟
  • محمد IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
    5 0
    هر اقدامی باید بر اساس مصوبات سازمان ملل و کنوانسیون های بین المللی باشد و گرنه راه بجایی نخواهد برد
    • ؟! IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
      0 4
      مصوبات سازمان ملل و کنوانسیون های بین الملل!؟ محمد و نداي تحت الظلال جهان كفر؟ اولا كي به ما اجازه مي ده زير سلطه آنها برويم ثانيا اين مصوبات و كنوانسيون ها توي غزه كو؟ به چی دل خوشید؟ صحنه کنونی کمترین تردیدی برای بی خاصتی این سازمان ها گذاشته؟
    • مسلم IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
      2 0
      ایران و عراق با تبعیت از قطعنامه های سازمان ملل به جنگ خود پایان داده و با پایمردی دبیر کل ان مرحوم پرز د کوئیار به مذاکره پرداختند پس سازمان ملل خیلی هم بی خاصیت نیست