پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
هر دانش‌آموز یک مبلغ نماز جمعه باشد

حوزه / حجت الاسلام والمسلمین عابدینی گفت: هر دانش‌آموز فعال و متدین باید عضو افتخاری و فعال نماز جمعه باشد و در طول هفته برای نماز جمعه فعالیت کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی امروز در دیدار با اعضای انجمن‌های اسلامی دانش آموزان استان قزوین، اظهار داشت: انزجار نسبت به دشمن از قدیم‌الایام در سخنان خطبا و امامان جمعه و جماعت بوده و امروز وقتی جنایات، خیانت‌ها و خون‌آشامی‌های صهیونیست‌ها را می‌بینیم خوب می‌فهمیم که همیشه باید این اظهار انزجار را فریاد بزنیم.

وی ادامه داد: در ایام طاغوت، شاه گفته بود هر ایرانی یا باید عضو حزب رستاخیز باشد، یا به زندان برود یا از کشور خارج شود، این نقشه شاه بود برای اینکه مردم را در مقابل قیام‌ها خاموش کند، همان موقع امام(ره) اعلامیه مهمی صادر کرده و فرمودند حرام است کسی عضو حزب رستاخیز شود، همچنین امام(ره) فرمودند علما باید حرام بودن عضویت در حزب رستاخیز و جنایت‌های شاه را به سمع و نظر مردم برسانند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ما در آن ایام در خفقان این اعلامیه را به علما می‌رساندیم، چه افرادی به خاطر توزیع همین اعلامیه‌ها به شهادت رسیدند، وقتی آن شرایط را با امروز مقایسه می‌کنیم، این باعث می‌شود قدر فرصت‌ها و امکاناتی که امروز داریم را بیشتر بدانیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: هر کجا هستیم باید ببینیم پیش از این کجا بوده‌ایم و قرار است به کجا برویم، این‌ها همیشه باید جلوی چشم ما باشند تا فعال شویم، با خودتان بگویید مدرسه‌ای که من مسئول انجمن اسلامی آن هستم، من این مسئولیت را چطور تحویل گرفتم و بعد از چند سال باید آن را چطور تحویل بدهم؟

وی خاطرنشان کرد: اگر حاج قاسم سلیمانی، سید حسن نصرالله، سید هاشم صفی‌الدین، یحیی السنوار و امثال این عزیزان به جای شما دانش‌آموز و مسئول انجمن اسلامی بودند چه می‌کردند؟ این سؤال را با خود مطرح کنید و سپس کارهایتان را رصد کنید، سنتی خشک نباشید، یعنی این طور نباشد که بگویید من یک کاری را شروع کرده‌ام و تا سال‌ها می‌خواهم همین کار تکرار شود، باید همیشه فکر کنیم و خلاقیت داشته باشیم.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تأکید کرد: در کنار استفاده از خلاقیت‌های دیگران، خودتان هم خلاقیت‌ها و نوآوری‌هایی داشته باشید که دیگران هم بیایند از ایده‌های شما استفاده کنند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خدای متعال برای ما جلسات هفتگی گذاشته که در این جلسات هفتگی یکدیگر را ببینیم، منظور از این جلسات هفتگی همان نماز جمعه است، این جلسات هفتگی بسیار مهم است، رهبر حکیم انقلاب از نماز جمعه تحت عنوان قرارگاه فرهنگی، بصیرتی، معنوی و ایمانی نام برده‌اند.

وی یادآور شد: نماز جمعه ما باید جوان شود، اگر میانگین سنی افراد حاضر در نماز جمعه برای مثال ۴۵ سال به بالا باشد، این نماز جمعه رو به پیری است، هر جوانی که در نماز جمعه حضور پیدا می‌کند، باعث می‌شود میانگین سن نماز جمعه کاهش یابد، در این جلسات هفتگی نماز جمعه شما باید فعال باشید، البته منظور از فعال بودن صرفا حضور در نماز جمعه نیست، بلکه باید فعال باشید و دیگران را هم تشویق به حضور در نماز جمعه کنید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خدای متعال در آیه ۹ سوره جمعه می‌فرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَی ذِکْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَیْعَ ذَلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»، یعنی (ای کسانی که ایمان آورده‌اید چون برای نماز جمعه ندا درداده شد به سوی ذکر خدا بشتابید و داد و ستد را واگذارید اگر بدانید این برای شما بهتر است).

وی عنوان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید وقتی ندای جمعه سر داده شد، به سوی ذکر خدا بشتابید و خرید و فروش را رها کنید، اگر بدانید این برای شما بهتر است.

وی یادآور شد: شما باید عضو ستاد نماز جمعه باشید، هر دانش‌آموز فعال و متدین باید عضو افتخاری و فعال نماز جمعه باشد و در طول هفته برای نماز جمعه فعالیت کند، این‌ها انجمن شما را قوی می‌کند و فعالیت‌های فرهنگی شما را ارتقا می‌بخشد، وقتی رهبر حکیم انقلاب از نماز جمعه تحت عنوان قرارگاه یاد کردند، یعنی همه فعالیت‌ها را باید با مرکزیت نماز جمعه انجام دهید.

امام جمعه قزوین بیان کرد: گفته شده شرکت در نماز جمعه برای مسافر واجب نیست، اما اگر مسافری به نماز جمعه برود، ۱۰ برابر یا ۱۰۰ برابر غیرمسافر ثواب می‌برد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: اگر نماز جمعه باشکوه برگزار شود، ما در جامعه بدحجابی، اختلاس، بی‌عدالتی، دزدی، ظلم، بی‌رحمی و گرسنگی نخواهیم داشت، هر چه نماز جمعه، نماز جماعت و مساجد خلوت باشد به همان اندازه بدی‌ها جان می‌گیرند.

وی تأکید کرد: در ماه رمضان آمار جرائم به شدت کاهش می‌یابد، برای اینکه نماز انسان‌ها را از فحشا و منکر باز می‌دارد، ما هر چه به نماز جمعه، نماز جماعت، مساجد و قرآن اهمیت دهیم موفقیت‌مان در همه زمینه‌ها فوق‌العاده جدی می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تصریح کرد: خدای متعال در آیه ۹۶ سوره اعراف می‌فرماید «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَی آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا کَانُوا یَکْسِبُونَ»، یعنی (و اگر اهل شهرها و آبادی‌ها ایمان می‌آوردند و پرهیزکاری پیشه می‌کردند، یقیناً درهای برکاتی از آسمان و زمین را بر آنان می‌گشودیم، ولی آیات الهی و پیامبران را تکذیب کردند، ما هم آنان را به کیفر اعمالی که همواره مرتکب می‌شدند به عذابی سخت گرفتیم).

امام جمعه قزوین یادآور شد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید اگر مردم اهل ایمان و تقوا باشند خدا توفیق می‌دهد و برکاتی را نازل می‌کند، چرا شهید شهریاری موفق شد با غنی‌سازی اورانیوم عالم را حیرت‌زده کند؟ به خاطر اینکه نماز شب ایشان ترک نمی‌شد و با دعا پای کارهای پژوهشی می‌رفتند، خدا هم به کارهایش برکت داد.

وی اظهار کرد: شهید طهرانی‌مقدم زیرساخت امنیت را برای کشور ما و کشورهای منطقه این طور محکم ایجاد کرد، چقدر ما به این شهید افتخار می‌کنیم، ایشان اهل نماز شب، عبادت و مسجد بودند، خدا هم به او جایزه و برکتی داد تا در طول تاریخ افتخارآفرین شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیری آن در مدرسه وظیفه شماست و ما نیز باید در خطبه‌های نماز جمعه پیگیری و مطرح کنیم، هویت‌شناسی است، جایی نداریم که به اندازه ایران اسلامی ما سرمایه‌های معنوی و هویت انسانی داشته باشد.

وی بیان کرد: یهودی‌ها هیچ هویتی ندارند، چون ملت نیستند، ملت به معنای خانواده‌های اصیل است، دولت یعنی کسانی که توسط ملت انتخاب می‌شوند، وقتی ملت ندارند یعنی دولت هم ندارند، تمام رژیم صهیونیستی یک پایگاه آمریکایی و انگلیسی است.

وی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان یهودی همه جا احساس حقارت می‌کنند، این‌ها در دنیا هیچ جایی ندارند و احساس بی‌هویتی می‌کنند، اگر هویت این‌ها را بازخوانی کنیم به سرقت، دزدی و آدم‌کشی منتهی می‌شود.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: ملتی که فرهنگ و پیشینه دارد، قرآن دارد، کتاب‌های آسمانی دارد، انبیای عظام پشت صحنه آن هستند، ائمه(ع) را دارد، این ملت هویت غنی دارد، ما باید این‌ها را به آرام‌آرام به نسل جدید منتقل کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: ورود به جاهایی مثل پارک‌ها را مدنظر داشته باشید، بروید تا اگر آدم‌های نااهل به آنجا آمدند احساس غریبگی کنند، شما بروید برای افراد بدحجاب در پارک خواهری کنید و آن‌ها را هم مثل خودتان بار بیاورید، خیلی از آن‌ها زمینه دارند، البته به ندرت ممکن است لجاجت کنند، با روی خوش و احترام به سمت آن‌ها بروید، وظیفه ایمانی ما و شما همان روحیه حاج قاسم سلیمانی است، افرادی که لجاجت می‌کنند را هم به قانون می‌سپاریم.

وی یادآور شد: جوانی و جوانمردی دو واژه متفاوت هستند، جوانی خیلی افتخار ندارد، چون دست ما نیست و روزگار می‌گذرد و ما جوان و سپس پیر می‌شویم، اما جوانمردی افتخار دارد، زیرا جوانمردی اکتسابی است، آدمی که دروغ می‌گوید، گناه می‌کند، بی‌وفاست، امام و رهبرش را نمی‌شناسد، قرآن و دین برایش مهم نیست و به پدر و مادرش با دیده اکرام و احترام نگاه نمی‌کند، چنین کسی چیزی از جوانمردی نمی‌داند.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین اظهار کرد: جوانمردی دختر و پسر ندارد، برای مثال حضرت زینب(س) و حضرت زهرا(س) جوانمرد بودند، جوانمردی پیر و جوان نمی‌شناسد، یک شخص پیر مثل حبیب‌بن‌مظاهر و طفل‌هایی مثل حضرت علی‌اصغر(ع) و عبدالله‌بن‌حسن(ع) هم جوانمرد بودند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: باید برای جوانمردی سرمایه‌گذاری کنیم و برای آن اهمیت قائل باشیم و دانش‌آموزان دیگر را هم به جوانمردی دعوت کنیم، جوانمردی چیزی است که همه مردم دنیا آن را دوست دارند، باید در همه مسائل نگاهمان را این گونه کنیم، ما اگر روح دلسوزانه، مهربانانه و حکیمانه داشته باشیم، این معجزه می‌کند.

وی بیان کرد: یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت امیدوار بودن و امیدآفرینی است، سیاه‌نمایی نکنیم، ما هر روز بهتر از گذشته می‌شویم و باید شکر این نعمت را به جا بیاوریم، مقاومت اسلامی در حال نفوذ به همه جاست، امروز دانشگاه‌های آمریکا همان چیزی را فریاد می‌زنند که ما در سال ۵۴ در مدرسه فیضیه فریاد می‌زدیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: امروز در همه جای دنیا فریاد ضد ظلم بلند شده، پس ما خیلی به آینده امیدواریم و آینده بسیار روشنی را پیش‌رو می‌بینیم، ما باید فهم و درک قرآن را جدی بگیریم و شوق فهمیدن قرآن داشته باشیم.

وی تأکید کرد: دو قطبی ایمان و کفر، مستکبران و مستضعفان، عدالت و ظلم، خواسته‌های خدا و خواسته‌های شیطان، باید این دو قطبی‌ها را جدی بگیریم و جای خودمان را در این دو قطبی‌ها مشخص کنیم.

نتهای پیام /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha