پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
کتاب «قهرمانان کربلا: زینب (س)»

حوزه/ به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) در این مطلب به معرفی کتاب «قهرمانان کربلا: زینب (س)» پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت زینب (س) یکی از شخصیت‌های برجسته و بی‌نظیر تاریخ اسلام است که در واقعه عاشورا نقشی فراتر از یک خواهر فداکار، ایفا کردند. ایشان نه‌ تنها به‌ عنوان حامی و پرستار اهل بیت امام حسین (س) در کربلا شناخته می‌شوند؛ بلکه در مقام مدافع حقیقت و پیام‌آوری مقاوم و صبور، به‌عنوان یکی از الگوهای بزرگ انسانی به شمار می‌روند.

حضرت زینب (س)، بانوی بزرگوار کربلا و پیام‌رسان حماسه امام حسین (ع) به گوشه عالمیان بودند. ایشان در واقعه عاشورا، بسیاری از عزیزان خود را از دست دادند؛ اما کاری را که امام شروع کرده بودند ادامه دادند و پیام عدالت‌خواهی آن حضرت را به گوش همه رساندند.

معرفی شخصیت حضرت زینب (س) به نسل جدید به‌ویژه کودکان و نوجوانان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کتاب‌ها و آثار تألیفی در این حوزه می‌توانند به انتقال آموزه‌های ایشان کمک کنند.

کتاب «قهرمانان کربلا: زینب (س)» نوشته منصوره مصطفی‌زاده یکی از آثاری است که به‌طور خاص به شخصیت حضرت زینب (س) پرداخته و ایشان را برای مخاطبان بالای پنج سال روایت کرده است.

در بخشی از متن این کتاب می‌خوانیم:

«زینب (س) از بچگی با برادرانش بزرگ شده بود و همیشه هر جایی که برادرانش می‌رفتند او هم همراهشان می‌رفت و حتی وقتی امام حسین (ع) به کربلا رفت زینب (س) او را تنها نگذاشت و همراهش شد. و وقتی امام حسین (ع) شهید شد مهم‌ترین وظیفه او ادامه راه برادرش حسین (ع) بود.»

مجموعه ۹ جلدی «قهرمانان کربلا» از نشر کتاب‌پارک، در هر جلد، داستانی از حماسه‌آفرینی یکی از یاران امام حسین (ع) را بازگو می‌کند. این مجموعه در بخش پایانی هر جلد عنوان متفاوتی دارد؛ «بیا باهم فکر کنیم» که با سوالاتی کوتاه و فرصتی برای تفکر، داستان را در ذهن فرزند شما برای همیشه نهادینه می‌کند.

ماجرای این کتاب نیز درباره بانویی است که مأموریت سختی به‌عهده داشت؛ مأموریتی که برادر و امامش، حسین (ع)، به او سپرده بود. مأموریتی از جنس صبوری، ماندن و مبارزه‌کردن.

این کتاب با زبان ساده و داستانی، ویژگی‌های برجسته حضرت زینب (س)، از جمله شجاعت، استقامت و روحیه پرستاری او را به‌طور ویژه‌ای مورد توجه قرار می‌دهد؛ به‌ویژه آنکه در کربلا، حضرت زینب علاوه‌بر نقش معنوی خود، وظیفه پرستاری از اهل بیت امام حسین (ع) را نیز بر عهده گرفت و با فداکاری‌های عظیم خود، تصویر جدیدی از مفهوم پرستاری در تاریخ اسلام به‌جای گذاشت.

با این حال، یکی از چالش‌های مهم در تولید آثار کودکان و نوجوانان با موضوع شخصیت‌های بزرگ دینی به‌خصوص بانوان بزرگ اسلام، کمبود آثار خلاقانه و نوآورانه است؛ درحالی‌که در زمینه تألیف کتاب‌های کودک و نوجوان درباره ائمه معصومین، آثار زیادی منتشر شده است. در مورد بانوان بزرگ اسلام به‌ویژه حضرت زینب (س) تعداد آثار نسبتاً کم است.

بسیاری از کتاب‌های منتشرشده در این زمینه، اغلب به جنبه‌های تکراری و کلیشه‌ای از شخصیت ایشان پرداخته‌اند، بدون آنکه نگاه نو و خلاقانه‌ای در پرداخت به ابعاد مختلف زندگی و ویژگی‌های شخصیتی آن بانوی بزرگ ارائه دهند؛ اما ضروری است که نویسندگان و ناشران بیشتر به تولید کتاب‌های خلاقانه و نوآورانه در این زمینه توجه کنند و با رویکردهای تازه، به معرفی شخصیت حضرت زینب (س) به نسل جدید پرداخته و آن‌ها را با آموزه‌های ایشان آشنا کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha