شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
در سخت‌ترین شرایط باید از ولایت دفاع کرد

حوزه/ مراسم بزرگداشت مقام حضرت زینب(س) در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، مراسم بزرگداشت حضرت زینب (سلام الله علیها) با حضور جمعی از اساتید و طلاب در مدرسه علمیه حضرت زینب (سلام الله علیها) یزد برگزار شد.

در این مراسم، خانم هاجر رفیعی به بیان ویژگی‌های شخصیت حضرت زینب (سلام الله علیها) و تأثیرات عمیق ایشان در تاریخ اسلام پرداخت.

وی با اشاره به ظرفیت عظیم روحی حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) در تحمل مصیبت‌ها، گفت: اگر در یک فنجان آب، نبات بزرگی بیندازیم، آب بیرون می‌ریزد، مشکل، گنجایش ظرف است؛ اما اگر کشتی در دریا غرق شود، هیچ اتفاقی نمی‌افتد، چرا که دریا ظرفیت بی‌نهایت دارد، حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) نیز همانند دریای بیکران، ظرفیتی بی‌نهایت برای تحمل بزرگ‌ترین مصیبت‌ها داشتند، آن‌چنان که مصیبت عاشورا و شهادت امام حسین (علیه‌السلام) را بدون تزلزل و با قلبی آرام پذیرفتند.

استاد حوزه تصریح کرد: در زیارت عاشورا می‌گوییم: حسین علیه السلام، مصیبت تو بسیار عظیم است و هیچ مصیبت دیگری در دنیا به عظمت آن نمی‌رسد، حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) شخصیتی بودند که توانستند با قلبی ثابت و مقاوم در برابر یزید و دربار ظالم او بایستند و عظیم‌ترین مصیبت تاریخ اسلام را تحمل کنند.

وی در ادامه به ابعاد علمی و تربیتی حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) نیز اشاره کرد و گفت: حضرت زینب (سلام الله علیها) تنها یک شخصیت بزرگ دینی نبودند، بلکه از نظر علمی نیز در جایگاه بسیار بالایی قرار داشتند، در کوفه، حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) تفسیر قرآن می‌گفتند به‌گونه‌ای که امام علی (علیه‌السلام) از تفسیر ایشان به وجد می‌آمدند، ایشان در تربیت شاگردان و نشر علم نقش بسزایی داشتند و مکتب ایشان در کوفه، بستر رشد علمی و دینی بسیاری از مسلمانان شد.

ستایشگر اهل بیت (علیهم السلام) افزود: حضرت زینب (سلام الله‌ علیها) از مادرشان حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و مادربزرگ بزرگوارشان حضرت خدیجه (سلام الله علیها) آموختند که همواره در مسیر فدای ولایت حرکت کنند و به‌ خوبی می‌دانستند که حیات انسان در فدای ولایت آل محمد (صلی‌ الله‌ علیه‌ و آله) است، ایشان به‌عنوان یک الگو برای همه ما به ویژه در دوران غیبت، تأکید داشتند که باید برای ولایت حرکت کنیم و همواره با ولی‌فقیه و امام زمان (علیه‌السلام) بیعت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت ولایت‌پذیری در دوران غیبت امام زمان (علیه‌السلام) گفت: در حال حاضر که امام زمان (علیه‌السلام) غایب‌اند، اگر ما همانند مردم کوفه که امام حسین (علیه‌السلام) را تنها گذاشتند، از پذیرش ولایت سر باز بزنیم، قطعاً در قبال امام زمان (علیه‌السلام) کوتاهی کرده‌ایم، مردم در گذشته از ولایت‌پذیری امام حسین (علیه‌السلام) فاصله گرفتند، ولی ما باید از جهل و بی‌توجهی به ولایت فقیه پرهیز کنیم.

استاد حوزه با اشاره به دلیل محقق نشدن ظهور امام زمان (علیه‌السلام) بیان کرد: یکی از دلایل تأخیر در ظهور امام زمان (علیه‌السلام) این است که رگ ولایت‌پذیری در بسیاری از مردم خشکیده است و اگر مردم نسبت به ولی فقیه و مقام رهبری توجه بیشتری داشتند، هیچ‌گاه در جامعه ما ظلم و فساد به این اندازه نمی‌رسید، حضرت زینب با خطبه‌های خود در دربار یزید، نشان دادند که حتی در سخت‌ترین شرایط باید از ولایت دفاع کنیم.

وی در ادامه افزود: ما امروز در مراسم‌های عزاداری امام حسین (علیه‌السلام) شرکت می‌کنیم؛ اما آیا درک درستی از ولایت‌پذیری داریم؟ آیا ولایت‌پذیری را در عمل و در خطبه‌ها و رفتارهای خود نشان می‌دهیم؟ خطبه‌های ما باید با دعای برای ولایت فقیه و مرجعیت همراه باشد تا تاثیرگذار باشد.

در پایان، خانم رفیعی به نقش خطبه‌های حضرت زینب (سلام الله علیها) در آگاه‌سازی مردم اشاره کرد و گفت: حضرت زینب (سلام‌ الله‌ علیها) پس از واقعه عاشورا و در اسارت، با خطبه‌های خود در دربار یزید، مردم را به آگاهی و بیداری دعوت کردند، ایشان به‌خوبی نشان دادند که برای مقابله با ظلم، باید در کنار ولایت فقیه بایستیم و از عدالت دفاع کنیم.

گفتنی است، در این مراسم از طلاب برگزیده‌ در عرصه‌های علمی و فرهنگی تجلیل و هدایایی به آن‌ها اهداء شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha