پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 5, 2024
یی

حوزه/ در سال ۱۴۰۱ این مجله توانست رتبه «ب» را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده و تا کنون این فصلنامه، توانسته است رتبه «ب» خود را که هر دوسال توسط این وزارت ارزیابی می‌شود حفظ نماید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در هفته اخیر مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» که یکی از مجلات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم می باشد که دارای رتبه «ب» از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، در سایت دوآج (DoAJ) بارگزاری شد.

«دوآج» یکی از پایگاه های بین‌المللی جهت نمایه‌سازی مجلات رایگان (Open Access) می باشد که امکان دسترسی و جستجوی مقالات نمایه شده را به صورت رایگان فراهم می کند. این پایگاه تمامی موضوعات علمی و پژوهشی را پوشش می‌دهد.

بنابراین ضمن تبریک به مسئولان دانشگاه و مدیران مسئول و گردآورندگان این مجله، در گفت و گو با حجت السلام و المسلمین سید احمد سجادی، مدیر مسئول مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» به اهمیت این موضوع و همچنین توضیحاتی در خصوص تحریر و چاپ مجله ، اهداف، برنامه ها و ... پرداخته شد.

ضمن عرض سلام و تبریک به مناسبت این موفقیت که برای مجله بدست آمده لطفا توضیحاتی در خصوص آغاز و نحوه فعالیت مجله قرآن، فرهنگ و تمدن ارائه بفرمایید.

عرض سلام و ادب دارم خدمت شما و همه خوانندگان محترم.

فصل‌نامه قرآن، فرهنگ و تمدن از سال ۱۳۹۹ شروع به‌کار کرده و امسال دوره پنجم انتشار آن است. ابتدای هر فصلی از سال، یک شماره از این فصلنامه منتشر می‌شود. تا کنون ۱۷ شماره از این مجله منتشر کردیم و انشالله شماره ۱۸ را که شماره زمستان هست در اوایل دی ماه منتشر می‌کنیم.

در سال ۱۴۰۱ این مجله توانست رتبه «ب» را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده و تا کنون این فصلنامه، توانسته است رتبه «ب» خود را که هر دوسال توسط این وزارت ارزیابی می‌شود حفظ نماید.

درخصوص مراحل ثبت و انتشار این مجله در سایت دوآج توضیحاتی را بفرمایید.

پروسه ثبت شدن مجله قرآن، فرهنگ و تمدن بعد از تلاش های مکرر، در سایت دوآج بارگزاری شد که زمان ارزیابی این مجله در سایت نیز حدود ۲ ماه به طول انجامید.

البته بعد از یکسال پیگیری از ارسال مجله به سایت دوآج بدلیل آماده نبودن زیرساخت‌های مربوطه، با توجه به اینکه دسترسی سایت را روی ایران تنظیم کرده بودند، آنها موفق به مطالعه مجله ما نشدند و این مجله برگشت خورد. بعد که متوجه این موضوع شدیم، دسترسی بین المللی به آن داده شد و مجله در سایت دوآج بارگزاری شد.

ارزیابی سایت دوآج حدودا دوماه به طول انجامید و نهایتا در روز ۱۱ آبان، مجله ما را به عنوان یکی از مجلات سایت خودشان پذیرفتند و صفحه‌ای را به آن اختصاص دادند.

در سایت دوآج، ۲۱۰۸۴ مجله، بارگزاری شده است و از تمام کشور های اروپایی، آسیایی، آمریکایی و آفریقایی در این سایت مجله وجود دارد.

از میان تمامی مجلات این سایت حدود ۹۳۷ مجله آن ایرانی است که از بین این تعداد، فقط ۳ مجله قرآنی وجود دارد که یکی از آنها مجله «تحقیقات علوم قرآن و حدیث» متعلق به دانشگاه الزهرا است، دیگری «پژوهش‌نامه مجله قرآنی» متعلق به دانشگاه علامه طباطبایی است و سومین مجله هم مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» متعلق به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است.

البته در سایت دوآج، از همه کشورها فقط ۲۷ مجله قرآنی وجود دارد. بحمدلله ما توانستیم اولین مجله‌ای باشیم که از دانشگاه علوم و معارف قرآن رتبه وزارت علوم را دریافت کرده و همچنین اولین مجله‌ای بودیم که در میان مجلات هفتگانه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در سایت دوآج بارگزاری شده است.

این را هم در پایان صحبت‌های بگویم که اکنون ۱۰۵ مقاله‌ای که در مجله ما منتشر شده، در این سایت قابل دسترسی است و قابل مشاهده در بین‌الملل است. این مجله به‌صورت متن فارسی و چکیده انگلیسی وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha