سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
غرور آفت علم است

حوزه/ عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تفاوت علم و عقل، گفت: هر کس علمش بیشتر بشود و غرورش بیشتر می‌شود، عقل او کمتر می‌شود و این غرور آفت علم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین سید شرف الدین ملک حسینی در نشست اخلاقی ویژه کارکنان و اساتید مدارس علمیه خواهران شیراز با اشاره به صفات حضرت فاطمه زهرا(س)، اظهار داشت: انسان نه تنها زمانی که موهبتی به خودش می‌رسد باید شکرگزار باشد بلکه وقتی که نعماتی به افراد دیگر نیز می‌رسد باید شکرگزار باشد.

وی با اشاره به اینکه برای یک طلبه ذخیره کردن علم ممنوع است، اضافه کرد: طلاب باید دانش خود را انتشار داده و اگر سخن او برای آیندگان ارزشمند است پیام خود را به مردم انتقال دهد، هر علم و دانشی را به هر شخصی ارائه نمی‌دهند بلکه بر اساس نوع مخاطب و ظرفیت او علوم را به او ارائه می‌دهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، به تفاوت علم و عقل پرداخت و عنوان کرد: هر کس علمش بیشتر بشود غرورش نیز بیشتر می‌شود و عقل او کمتر می‌شود و این غرور آفت علم است، هر انسانی یک خلقت پیشینی دارد و روح مؤمنین برگرفته از روح ائمه اطهار است و اینگونه است که یک فرد می‌تواند به درجه تسبیح و تکبیر پرودگار دست پیداکند.

وی بیان کرد: آنچه که انسان‌ها دریافت می‌کنند و خلقت انسان‌های آینده در آنچه که انسان‌های گذشته دریافت می‌کنند، ریشه دارد و تمام رفتارهای فرد در نسل‌های بعد اثر گذار می‌باشد، اگر رعایت حدود حلال و حرام شرعی نشود قطعا به نسل آینده آسیب وارد می‌شود.

استاد حوزه با اشاره به اینکه از هر کلمه‌ای نباید جهت بیان مقاصد استفاده کرد، ادامه داد: یک مبلغ در گفتن مسائل نباید حیا داشته اما در نوع بیان کردن جملات حیا داشته باشد و از جملات مناسب جهت ارائه مطالب استفاده کند.

مسئول مدرسه علمیه خان با بیان اینکه حضرت زهرا(س) عالم به گذشته و آینده و همچنین عالم به غیب بودند، اظهار کرد: هر غیب داشتنی نشانه ایمان نیست بلکه گاهی نشانه فسق و حمایت از شیطان و شریک کفر است، ایمان موثر در غیب است و البته هر غیبی نشانه ایمان نیست.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha