محسن عنایتی، فیلمساز انیمیشن در گفتوگو با خبرگزاری حوزه بیان کرد: انیمیشن «رویا شهر» را ابتدای سال آینده در سینماهای کشور اکران خواهم کرد. این فیلم سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست نظر مردم و منتقدان را به خود جلب کند.
وی افزود: این انیمیشن داستان پسر بچهای است که با تلاش خود شهرش را از خطر نجات میدهد. این کار در حقیقت در پی قهرمانپروری در بین کودکان و نوجوانان است چون جامعه امروز ما نیاز دارد تا نسل جوانش، احساس قهرمانی را داشته باشد تا قهرمان خود را از میان شخصیتهای خارجی انتخاب نکند.
این فیلمساز انیمیشن با بیان اینکه در «رویاشهر» به موضوعات اخلاقی توجه شده است، گفت: من در انیمیشن خود تلاش کردم موضوعات اخلاقی را با زبانی کودکانه بیان کنم. این فیلم به هیچ وجه سعی نکرده لحنش پند گونه باشد زیرا نوجوان و کودک به شدت در مقابل گویش اندرزگونه، مقاومت از خود نشان میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که آموزههای دینی را چگونه میتوان به مخاطب کودک و نوجوان منتقل کرد گفت: در انیمیشن و فیلمی که مختص کودک و نوجوان است چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد تا مفاهیم دینی در آن به شکلی تاثیرگذار به مخاطب منتقل کند اولین راهکار این است که مفهوم مورد نظر در لایههای داستان به مخاطب منتقل شود.
این فیلمساز ادامه داد: نکته دیگر اینکه کودک در آثار مورد نظرش به دنبال اکشن و جذابیت است پس حتماً کاری که میخواهد موضوعات مورد نظر را به مخاطب منتقل کند باید چنین خصیصهای را در کارش لحاظ کند ویژگی بعد به فانتزیهای سینمای کودک مربوط میشود که یکی از الزامات تولید در این رابطه است.
وی در انتهای سخنش تصریح کرد: جدا از توضیحاتی که دادم ابزارآلات دیگری برای موفقیت موضوعات دینی در سینمای کودک لازم است حتی موضوعات اخلاقی را هم باید با گویشی کودکانه به بیننده منتقل کرد. جدا از تمام موضوعاتی که بیان کردم نحوه عرضه فیلم کودک در سینماها نیز میتواند عاملی دیگر برای موفقیت فیلمهای مورد نظر باشد.
انتهای پیام