به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبههای نماز جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ که در مصلی قدس برگزار شد، با اشاره به آتشبس لبنان عنوان کرد: بعد از جنگ افروزیهای رژیم صهیونیستی آرامش به لبنان برگشت. خانههای مردم ویران شده است، اما زمانی که آتش بس اعلام میشود و نتیجه استقامتشان را میبینند با پرچم زرد حزب الله، تصویر شهید سید حسن نصرالله، شهید سید هاشم صفیالدین و دیگر فرماندهان به جنوب لبنان بر میگردند و میگویند خانه ما ویران شده است اما فدای سید حسن نصرالله.
وی ادامه داد: از قم به شما مردم لبنان درود میفرستیم. رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانهای متحمل شد. در داخل رژیم سرزمینهای اشغالی میگویند نتانیاهو ترسو است و شکست بزرگی در طول دوران زندگی مان توسط نتانیاهو متحمل شدیم و می گویند دستاوردهای این حملات کجاست.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: روحیه شهامتی که از باورمندی به قیامت حاصل میشود این است. سید مقاومت، سید صفی الدین و فرماندهان عالی رتبه به شهادت رسیدند و نتانیاهو گفت ۸۰ درصد ظرفیت و امکانات حزب الله را از بین بردیم اما شجاعتی که آنها بعد از شهادت این فرماندهان نشان دادند اگر بیشتر زمان حضور آنها نبود کمتر هم نبود. در روزهای منتهی به آتش بس تا عمق ۱۵۰ کیلومتری رژیم اشغالگر موشکهای حزب الله اصابت کرد و این عزت خدادادی است.
وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی دید که عرصه برایش تنگ شده است و دچار اشتباه محاسباتی شد. این آغاز راه است و فرماندهان جوان و رشید سکاندار حرکت حزب الله هستند و تا شما را از پای در نیاورند آرام نخواهند نشست.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: خواستند در لبنان فتنه ایجاد کنند تغییرات سیاسی ایجاد کنند و قطعنامه ۱۷۰۱ را تغییر بدهند، اما رئیس پارلمان لبنان گفت ایستاده ایم و اجازه نخواهم داد و لبنانی ها گفتند جانمان فدای سید حسن. دشمن هرجایی را نگاه کرد با بیآبرویی مواجه شد و شکست سختی را متحمل شد و عقبنشینی کرد. قطعاً درباره غزه نیز این اتفاق خواهد افتاد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن گرامیداشت یاد شهدای ناو پیکان، بیان کرد: آفرین بر این قهرمانان نیروی دریایی. امروز در دریاهای آزاد یکهتاز میدان هستند و دشمن حسد میورزد و غضب میکند ولی مُوتُوا بِغَیْظِکُمْ.
امام جمعه قم ضمن گرامیداشت هفته بسیج بیان کرد: بسیج شجره طیبهای است که «اصلها ثابت و فرعها فی السّماء». بسیج یک مجموعه خاص نیست و همه افرادی که به مسائل اجتماعی ورود میکنند و کار جهادی عمل میکنند بسیجی هستند. امام خمینی (ره) فرمودند: «افتخار خود من این است که یک بسیجی باشم» این جایگاه عظیم و رفیع بسیج است.
وی ضمن گرامیداشت شهادت آیتالله مدرس و روز مجلس خطاب به نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان، انقلابی هستید و انقلابی بمانید با قوانینی که تصویب میکنید گرهگشای کار مردم در مسئله گرانی و سایر مشکلات باشید.
خطیب جمعه قم بیان کرد: چه شما این اقدامات را انجام بدهید و چه ندهید مردم دلبسته انقلاب هستند، ولی اگر این اقدامات را انجام دادید و نظارت خوب کردید و با گرانی مقابله کردید و به عنوان چهرههای انقلابی ایستادید و دولت، مجلس و دستگاه قضا کنار هم و هماهنگ با هم و تحتنظر رهبر معظم انقلاب به مردم خدمت کردید همه به شما میگویند آفرین.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: زندگی صدیقه کبری (س) در خداباوری، خدامحوری و خدا یاوری خلاصه شده است. او با همه وجود خدا را باور دارد و در همه زندگیاش خداوند محور است و هر جا نیاز به یاوری دین خداوند باشد در میدان حاضر است و میگوید خدایا به آنچه تو دوست داری راضی هستم.
وی ادامه داد: زمانی که امام علی علیه السلام برای خواستگاری حضرت فاطمه (س) رفتند، نخستین سؤالی که فاطمه پرسیدند این بود: أرَضِیَ اللهُ؛ آیا خدا از ازدواج من راضی است؟ زمانی که پیامبر (ص) پاسخ میدهند خداوند راضی است میگویند من چیزی جز این نمیخواهم.
خطیب جمعه قم بیان کرد: در زندگی روزمره با امیرالمؤمنین (ع) جایگاه امیرالمؤمنین را دریافته است و کفو حضرت علی (ع) است، اما زمانی که چیزی در خانه برای خوردن نبود در پاسخ به جمله امیرالمؤمنین که فرمودند چرا اطلاع ندادی تا طعامی تهیه کنم فرمود: «أباالحَسَنِ! إنّی لأَستَحیی مِن إلهی أن اُکَلِّفَ نَفسَکَ مالاتَقدِرُ عَلَیهِ؛ ای علی! من از پروردگارم شرم دارم که چیزی از تو درخواست کنم که توان برآوردن آن را نداشته باشی»
آیتالله حسینی بوشهری در خطبه اول عنوان کرد: امام علی علیه السلام میفرماید: «وَرَعُ الْمُؤْمِنِ یَظهَرُ فی عَمَلِهِ، وَرَعُ الْمُنافِقِ لایَظهَرُ إلاّ عَلی لِسانِهِ؛ پرهیزکاری مؤمن در رفتارش آشکار می شود و پرهیزکاری منافق جز در زبانش ظاهر نمیشود». مومن ممکن است در سخن چیزی نگوید؛ اما در عمل در اوج تقوا تمام ویژگیها را رعایت میکند؛ اما منافق در سخن آیه و روایت فراوان درباره تقوا میخواند؛ اما در عمل چیزی وجود ندارد.
وی در رابطه با آثار باورمندی به قیامت گفت: صلاح نگرش به دنیا، بازدارندگی از گناه، آرامش روحی و روانی، انگیزه برای انجام عمل صالح، هدفمندی و عدم سرگردانی، تعهد و مسئولیتپذیری، تأمین عدالت اجتماعی و شجاعت از آثار اعتقاد و باورمندی به روز رستاخیز در زندگی است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: انسانهای به سه دسته مسئولیت ستیز، مسئولیت گریز و مسئولیت پذیر تقسیم میشوند که انسانهای باورمند مسئولیت پذیر هستند.
وی با اشاره به اینکه تامین عدالت اجتماعی انسانها از دیگر آثار باورمندی به معاد است، بیان کرد: در دنیا تضاد منافع وجود دارد و قوی میخواهد بر ضعیف مسلط شود و توانمند میخواهد بر ناتوان چیره شود؛ اما انسان باورمند به قیامت این رفتار را ندارد و در اوج قدرت متواضع است و در اوج توانایی خشوع دارد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: انسانهای باورمند بین منافع مادی و معنوی توازن برقرار میکنند و این توازن رمز نجات، سعادت و خوشبختی آنان است.
خطیب جمعه قم روحیه شهامت را از دیگر آثار دانست و گفت: انسانهای باورمند در اوج سختیها میایستند؛ زیرا اعتقاد به جایی دارند که خوبیها و بدیها در آنجا دیده میشود. انسانهای باورمند دربرابر بی عدالتیها با شجاعت و شهامت تسلیم نمیشوند. آنچه در جبهه مقاومت میبینم نتیجه این باورمندی است.
وی افزود: خداوند در آیه ۲۴۹ سوره بقره میفرماید: «فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِیکُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیْسَ مِنِّی وَمَنْ لَمْ یَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی إِلَّا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِیَدِهِ ۚ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلَّا قَلِیلًا مِنْهُمْ ۚ فَلَمَّا جَاوَزَهُ هُوَ وَالَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ قَالُوا لَا طَاقَةَ لَنَا الْیَوْمَ بِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ ۚ قَالَ الَّذِینَ یَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلَاقُو اللَّهِ کَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثِیرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِینَ؛ پس هنگامی که طالوت لشکر کشید، سپاه خود را گفت: خدا شما را به نهر آبی آزمایش کند، هر که از آن بیاشامد از من و هم آیین من نیست، و هر که هیچ نیاشامد یا کفی بیش برنگیرد از من و هم آیین من خواهد بود. پس همه سپاهش آشامیدند به جز عده قلیلی از آنها. و چون طالوت و سپاه مؤمنش از نهر گذشتند (و مواجه با دشمن شدند لشکر بیمناک گشته) گفتند: ما را تاب مقاومت جالوت و سپاه او نخواهد بود. آنان که به لقاء رحمت خدا و ثواب آخرت معتقد بودند (ثابت قدم مانده) گفتند: چه بسیار شده که گروهی اندک به یاری خدا بر سپاهی بسیار غالب آمده، و خدا با صابران است.»
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: طالوت فرمانده یک لشکر الهی و جالوت فرمانده لشکر طاغوت است. طرفداران طالوت در عین اینکه مومن بودند اما زمانی که با دشمن مواجه شدند عدهای عقب نشینی کردند زمانی که رویایی بیشتری پیدا کردند عدهای دیگر عقب نشینی کردند و گفتند ما در مقابل جبهه استکبار نمیتوانیم مقاومت کنیم و فقط عده ای کم از جبهه طالوت که هم باور به خدا و روز رستاخیز داشتند باقی ماندند.
انتهای پیام
نظر شما