یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۹
اسلام اولین مدافع حقوق زنان در تاریخ بشریت است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین اکبری در توضیح حقوق زنان در اسلام ابراز داشت: اسلام اولین مکتبی بود که در تاریخ بشریت از حقوق دختران و زنان در اوج جاهلیت و تاریکی بشر از حقوق دفاع کرده و برای آنها حقوق مادی و معنوی ویژه ای برقرار کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری استاد سطح عالی حوزه علمیه تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به مناسبت سالروز میلاد فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) و همچنین اهمیت حقوق زنان در اسلام و نگاه تشیع به زنان اظهار داشت: روز میلاد فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) را به همه مسلمانان، به‌ویژه شیعیان تبریک عرض می‌کنم. به نظرم بهترین مطلبی که می توان در مورد آن صحبت کرد نگاه والای مکتب اسلام، به زن است. اسلام اولین مکتبی بود که در تاریخ بشریت از حقوق دختران و زنان در اوج جاهلیت و تاریکی بشر از حقوق دفاع کرده و برای آنها حقوق مادی و معنوی ویژه ای برقرار کرده است.قرآن کریم نیز به این مسئله اشاره دارد و می‌فرماید: "وَإِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ"؟؟

اسلام و مذهب تشیع به زنان جایگاه ویژه‌ای قائل شده است. حضرت امام خمینی (ره) نیز به اهمیت زنان در تربیت و رشد انسان‌ها به بهترین نحو اشاره کرده‌ است. در اسلام، زنان در مسائل تکلیف و کیفر و پاداش مساوی با مردان هستند. اسلام با زنده به گور کردن دختران و نسل‌کشی مبارزه کرده و جایگاه مادری و همسری را برای زنان قائل شده است.

جایگاه والای حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها در بیان ائمه علیه السلام چگونه است؟

امام الکاظم علیه السلام می فرماید: "انها صدیقه شهیده". در این روایت، امام کاظم (علیه‌السلام) حضرت زهراء سلام الله علیها را صدیقه شهیده نامیده‌اند. صدیقه به معنای کسی است که باور، گفتار و رفتار او با هم مطابقت دارد.

بسیاری از افراد ممکن است در زندگی خود صادق نباشند، اما حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) نمونه‌ی کامل صداقت و صدیقه بودن هستند. صدیقه به کسی گفته می‌شود که باور، گفتار و رفتار او با هم مطابقت دارد. این به معنای کامل‌ترین نوع صداقت است. در قرآن کریم نیز به این موضوع اشاره شده است. نمونه‌ای از صداقت کامل بودند.

حجاب و عفاف در سیره فاطمه الزهراء سلام الله علیها چگونه بود؟

حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) نسبت به مسئله حجاب و عفاف بسیار حساس بودند. حتی بعد از مرگشان نیز به این موضوع توجه داشتند. ایشان نگران بودند که حجم بدنشان در تابوت دیده شود و از همین رو تدابیری اندیشیدند تا حتی بعد از مرگ نیز حجاب کامل داشته باشند. این نشان‌دهنده اهمیت عفاف و حجاب در زندگی ایشان است.

نقش حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) در زندگی خانوادگی و عبادی چگونه بود؟

حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) نمونه‌ای از زن کامل در زندگی خانوادگی و عبادی بودند. ایشان در عبادت‌هایشان آن‌قدر تلاش می‌کردند که پاهایشان ورم می‌کرد. در زندگی خانوادگی نیز به عنوان همسر و مادر نمونه‌ای از فداکاری و محبت بودند. زندگی خانوادگی و عبادی ایشان باید برای همه اعم از زن و مرد الگو باشد.

به نظر شما زنان مسلمان چگونه می توانند از سیره حضرت زهرا سلام الله علیها در جهت زندگی خود بهره ببرند؟

زنان مسلمان می توانند از فضائل و سیره حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) الگو بگیرند و در زندگی خود به آن‌ سیره عمل کنند. زنان نقش بسیار مهمی در تربیت نسل‌ها و رشد جامعه دارند. امیدوارم که همه ما بتوانیم از آموزه‌های اسلام و اهل بیت (علیهم‌السلام) بهره‌مند شویم و آن‌ها را در زندگی خود به کار بگیریم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha