به گزارش خبرگزاری حوزه از زنجان، حجت الاسلام مختار کرمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در حاشیه کمیته پشتیبانی سخت افزاری و زیر ساختی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان و شهرستان زنجان، اظهار داشت: حدود سه سال است که مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان زنجان تشکیل شده است.
وی افزود: در شیوه نامه این مرکز با هدف پیشبرد امور، چند کارگروه مختلف پیش بینی شده که مسئولیت کارگروه پشتیبانی، سخت افزاری و زیرساختی با اوقاف است و ما امروز به لطف خدا اولین جلسه این کمیته را تشکیل دادیم و احکام اعضای آن را صادر و تحویل دادیم و امیدواریم با همکاری و هم افزایی همه نهادها و ادارات دخیل، کارها به صورت مناسب پیش رود.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات دامنگیر جامعه سر و سامان نداشتن مدیریت مساجد است، روش مسجد داری فقط ساخت و رهاسازی نیست، بلکه دخالت دادن مردم در روند ساخت و اداره مسجد است، انسجام و ساختار مشخص و کارآمدی برای اداره مساجد باید شکل گیرد.
حجت الاسلام کرمی تأکید کرد: مرحوم آیت الله مهدوی کنی درخواست تشکیل ساختاری برای امور مساجد از رهبر معظم انقلاب می کنند که ایشان فقط با تشکیل آن در شهر تهران موافقت میکنند و تجربه خوبی فقط در خود تهران شد و مساجد شهر تهران بسیار موفق تر از سایر مناطق دیگر هستند، سپس درخواست تسری این امر در کل کشور را کردند که با این موضوع موافقت نکردند و به جای آن خود مساجد با الگوبرداری از تهران خواستار تشکیل این کمیته در استان خود هستند، زنجان هم که جزو استانهای آخر در تشکیل این مرکز است که آیین نامه آن تدوین و ابلاغ شد با این چندان موفق نشده اما پنجاه درصد از مشکلات جاری را توانسته تاکنون برطرف کند.
وی تصریح کرد: تاکنون مردم، مساجد را با اوقاف می شناختند در حالی که همه مسئولیت مساجد با اوقاف نیست بلکه با ارکان مسجد است، بر اساس بررسی کارشناسان ۲۱ نهاد و اداره در اداره امور مساجد دخالت و مشارکت دارند اما ۴ اداره اوقاف، ارشاد، تبلیغات و سپاه بیشترین تعامل و کار را با مساجد انجام میدهند، طبق قانون اوقاف حق دخالت در امور داخلی مسجد را ندارد و تمام کارها با مسئولیت هیئت امنا باید انجام است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان خاطرنشان کرد: طبق قوانین و آیین نامه جدید امروز دیگر اوقاف احکام امنای مساجد را امضا نمی کند بلکه اینکار برعهده امامان جمعه هر شهرستان و استان گذاشته شده و رسیدگی همه مسائل مسجد بجز چند مسئله خاص مثل رقبات تجاری مساجد بر عهده این مرکز است.
مدیرکل اوقاف استان ادامه داد: در مقاطع مختلف دولت ها بودجه اندکی برای کمک به مساجد در اختیار اوقاف قرار میدهند که در مقایسه با تعداد مساجد بسیار ناچیز است و آخرین بار برای بیش از ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مسجد و حسینیه و تکیه موجود در استان تنها ۷۰۰ میلیون تومان در اختیار ما گذاشته شد تا بین این تعداد مسجد تقسیم کنیم.
حجتالاسلام کرمی ابراز کرد: هر سال صدها درخواست مساعدت مالی از مساجد به دست ما می رسد که فقط به تعداد ۲۰ الی ۳۰ مسجد می توانیم از این بودجه مساعدت کنیم و باقی شرمنده میشویم، بخاطر این مسائل علاقه مند هستیم این کمک دولتی به جای اوقاف در اختیار سایر ارگان ها قرار گیرد.
گفتنی است این جلسه با حضور مدیرکل و معاون فرهنگی اوقاف استان و نمایندگانی از ادارات ثبت اسناد و املاک، میراث فرهنگی، ستاد اقامه نماز، تامین اجتماعی، بسیج سازندگی، سپاه استان و مساجد شاخص تشکیل شد و مسائل و اولویتهای رسیدگی به امور مساجد مورد بحث و بررسی قرار گرفت، همچنین مقرر شد موارد توافق شده برای اطلاع و اقدام همه اعضای کمیته طی صورتجلسه رسمی ارسال گردد.
انتهای پیام. /
نظر شما