به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، حجة الاسلام والمسلمین سید محمد علی محسن تقوی دیدار خود از خبرگزاری حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت رسانه ، به تبیین رسالت مهم علما و مبلغین دین در انتقال مفاهیم دینی و ارزش های انسانی اسلام و معارف اهل بیت علیهم السلام به جامعه، بویژه نسل جوان تاکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه معارف و آموزه های اهل بیت علیهم السلام گفت: تعلیمات اهل بیت (ع) درس حقیقی و راستین را به بشریت ارائه میکند. از طریق این آموزهها، انسانیت میتواند به کمالات واقعی خود دست یابد و جهانی مملو از صلح و امنیت بسازد. تنها راهی که میتواند انسان را به مقصد اصلی بدون موانع برساند، مسیری است که اهل بیت (ع) نشان دادهاند.
این عالم برجسته هندی درباره راههای عملی و مؤثر برای جذب جوانان به دین بر استفاده از وسایل نوظهور و ارتباط جمعی بویژه رسانه تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از روشهای قدیمی و مؤثر، منبر و مجالس عزاداری است. البته، اگر این مجالس با رعایت شرایط و اصول برگزار شوند، میتوانند بسیار موفق باشند. علاوه بر این، استفاده از مجلات، روزنامهها، و ابزارهای نوین مانند اینترنت نیز تأثیرگذار است.
وی به موفقیت رسانه های ایران در بیان حقیقت بویژه در اطلاع رسانی دقیق در نسل کشی فلسطینان از سوی اسرائیل گفت: سایتهای ایرانی در این زمینه نقش بسزایی ایفا کردهاند و اطلاعات و واقعیتهای جاری دنیا را به نسل جوان منتقل میکنند. مثلاً در مسئله سوریه، این سایتها توانستند حقیقت را برای جوانان آشکار کنند و از گسترش شایعات و تبلیغات نادرست جلوگیری نمایند.
امام جمعه دهلی با اشاره به چالشهای جامعه اسلامی در عصر حاضر و نقش علما در مقابله با آنها گفت: در هند، چالشهای امروزی شامل توهین به اسلام، قرآن کریم و پیامبر گرامی اسلام (ص) است. برخی گروههای سیاسی از این طریق سعی در ایجاد تفرقه و نفرت بین مسلمانان و غیرمسلمانان دارند. در چنین شرایطی، پاسخ به شبهات و انتقادات باید با حکمت و منطق همراه باشد. به جای استفاده از زبان نفرت، مسلمانان باید محبت و استدلال را در گفتار خود به کار بگیرند تا بتوانند پیام خود را به درستی منتقل کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محسن تقوی پیرامون وظیفه علما در ایجاد اتحاد و هماهنگی میان پیروان ادیان مختلف یاد آورشد: هند بهعنوان موزهای از ادیان، شناخته میشود، جایی که پیروان مذاهب گوناگون در کنار یکدیگر زندگی کردهاند. با این حال، در سالهای اخیر برخی نیروهای سیاسی تلاش کردهاند با ایجاد اختلاف، به اهداف خود دست یابند. علما وظیفه دارند در برابر این توطئهها ایستادگی کرده و پیام محبت و اتحاد را میان مسلمانان و دیگر مذاهب گسترش دهند. اتحاد میان اهل سنت و شیعیان نیز در این زمینه اهمیت بسیاری دارد، و خوشبختانه آگاهی در این زمینه افزایش یافته است.
وی در پایان درباره وظایف علما اظهار داشت: علما باید با استفاده از دانش و آگاهی خود، مسیر پیشرفت و صلح را برای جامعه روشن کنند و در مقابل دشمنان، نقشههای آنان را با حکمت خنثی سازند.
نظر شما