به گزارش خبرگزاری حوزه، مسعود معینیپور دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم اشراق شامگاه پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ در اختتامیه این جشنواره در قم با اشاره به جایگاه بیبدیل سینما در روایتگری و آیندهسازی گفت: سینما، این آینه جادویی نه تنها بازتابدهنده واقعیت گذشته و حال است، بلکه میتواند به ابزاری بیرقیب برای خلق آیندهای روشن و تمدنی تبدیل شود؛ آیندهای که بر مبانی معرفتی و هویتی دینی و ملی بنا شده و جهان به انتظار تحقق آن نشسته است.
وی ضمن تأکید بر اهمیت مناسک دینی در سینما گفت: مناسک دینی همچون عاشورا، نماز، حج و اربعین، ظرفیتهای بینظیری برای خلق روایتهای انسانی و عاطفی دارند؛ البته باید از مناسکزدگی پوستهای پرهیز کرده و به عمق و هستههای معرفتی این مناسک توجه کرد.
دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم اشراق تصریح کرد: سینمای دینی نباید صرفاً به فرم محدود شود، بلکه باید کنشی معناگرا و جامعهپرداز باشد.
معینی پور همچنین بر ضرورت بازنگری در هویت سینمایی و ایجاد تحول در روایتگری تأکید کرد و افزود: یکی از چالشهای بزرگ سینمای امروز ما، انسداد اندیشه و خلاقیت در روایتگری است؛ سینمای دینی برای ایفای رسالت خود نیازمند آزادی در اندیشه و جسارت در بیان است؛ اگر این چالشها رفع نشود، نمیتوان انتظار داشت که سینمای دینی به مسئولیت تاریخی خود عمل کند.
انتهای پیام
نظر شما