به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، در پی انتشار امضای نامهای که توسط جمعی از مطالبهگران دغدغهمند اصفهان مبنی بر «حمایت وپیگیری جدی ابلاغ واجرای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، بار دیگر موضوع اجرای قاطعانه قانون حجاب در کانون توجه افکار عمومی قرار گرفت.
این مطالبهگران، با دغدغههای عمیق نسبت به حفظ ارزشهای انقلاب و مقابله جدی با ناهنجاریهای اخلاقی، خواستار تحرک قاطعانه و فوری مسئولین در جهت اجرای این قانون هستند و در این نامه، امضاکنندگان با تأکید بر ضرورت حفظ اصول و ارزشهای اسلامی و ایرانی، از قوای سهگانه خواستار تسریع در تصویب و اجرای قانون حجاب و اتخاذ رویکردی قاطع و بازدارنده در برابر ترویج بیحیایی و برهنگی در جامعه شدهاند.
در همین راستا، ضرورت اجرای قاطعانه قانون به عنوان یک راهکار اساسی و فوری برای حفظ بنیانهای اخلاقی و فرهنگی جامعه و مقابله با هنجارشکنیها و انحرافات مورد تأکید قرار گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالامیر خطاط، جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان از امضاء کنندگان این مطالبه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، به ارائه تحلیل و نظرات خود در این خصوص پرداخت.
حوزه/ با عرض سلام خدمت شما، بفرمایید شما به عنوان یکی از امضا کنندگان درخواست اجرای قانون حجاب، دلیل و ضرورت اجرای این قانون را در جامعه چه میدانید؟
مسئله حجاب، همانطور که در متن امضای مطالبهگران نیز تصریح شده، از ضروریات دین اسلام و غیرقابل تسامح است که این موضوع به هیچ وجه قابل انکار نیست، چرا که حجاب از واجبات مسلم دین است و آیات متعددی در قرآن کریم بر آن دلالت دارند.
افزون بر جنبه شرعی، حجاب از منظر عقلانی نیز امری ضروری است، همانطور که میبینیم در جوامع مختلف، شاهد آن هستیم که بر اساس فرهنگ و عرف هر جامعه، قوانین پوشش متفاوتی وجود دارد این موضوع به ویژه در مراکز علمی و دانشگاهی، رعایت پوشش خاص وجود دارد که توسط افراد رعایت میشود.
این پرسش مطرح است که اگر قانونی برای تعیین حدود پوشش وجود نداشته باشد، پایان این مسیر به کجا خواهد انجامید؟ آیا میتوان با گسترش برهنگی و بیحجابی کنار آمد؟ اگر شرایط عادی اجتماعی برقرار بود، شاید مسئله به گونه دیگری قابل بررسی بود، اما در شرایط فعلی، دشمنان نظام با تمام توان به دنبال ترویج بیحیایی و بیبندوباری در جامعه هستند، بنابراین هرگونه عقبنشینی و تساهل در این زمینه، به منزله پیشروی بیشتر دشمنان و گسترش بیحیایی و بیعفتی در جامعه خواهد بود و متأسفانه، پایانی جز این نخواهد داشت.
حوزه/ از مجلس شورای اسلامی در رابطه با اجرا نشدن این قانون که به تصویب رسیده چه درخواستی دارید؟
مطالبه ما از مجلس شورای اسلامی کاملاً واضح است، اگر قانونی را تصویب کردهاند، باید پیگیر اجرای آن باشند، منطقی نیست که قانونی به تصویب برسد اما به مرحله اجرا نرسد. اگر در قانون مصوب ایرادی وجود دارد، باید برای اصلاح و تغییر آن اقدام کنند؛ در غیر این صورت، وظیفه دارند قانونی را که تصویب شده، به طور کامل و دقیق اجرا کنند. این بیمعناست که قانونی تصویب شود اما به اجرا درنیاید و اگر چنین رویهای باب شود، پیامدهای ناگواری خواهد داشت، اینکه قانونی مصوب و رسمی باشد اما در عمل به اجرا گذاشته نشود، میتواند به بیاعتباری سایر قوانین نیز منجر شود و به نظر میرسد که چنین وضعیتی، مشکل جدی و اساسی در پی خواهد داشت.
حوزه/ تاثیراتی که اجرا شدن یا نشدن قانون حجاب در جامعه در پی خواهد داشت، چیست؟
اجرای این قانون، مانند هر قانون دیگری، طبیعتاً با واکنشهایی از سوی برخی افراد مواجه خواهد شد که این یک امر طبیعی است که در پی اجرای هر قانونی، موافقان و مخالفانی وجود داشته باشند و هیچ قانونی نیست که بدون هیچ واکنش مثبت یا منفی به اجرا درآید.
اما باید توجه داشت که بهویژه در مسئله حجاب، که دشمنان نظام به طور فعال در پی بهرهبرداری از آن هستند، موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند: حجاب یک واجب سیاسی، جدای از واجب شرعی است، یعنی حجاب نماد یک تفکر است و برهنگی نیز نماد تفکر بیحیایی و بیعفتی، بنابراین اجرای این قانون تأثیرات طبیعی خود را خواهد داشت، اما با توجه به اینکه این موضوع به صورت قانون درآمده به نظر میرسد که نباید در اجرای آن هیچگونه تسامحی صورت گیرد.
انتهای پیام. /
نظر شما