به گزارش خبرگزاری حوزه، کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، هجدهمین نشست از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با هدف بررسی سامانه حکمرانی فرهنگی کشور و با حضور یکی از مدیران فرهنگی برگزار کرد.
این نشست قرار بود با حضور میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شود، اما محمدعلی مرادیان مشاور وی که پیش از این به عنوان مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیئت مدیره شرکت چاپ و نشر بینالملل سازمان تبلیغات اسلامی، مسئول دبیرخانه دائمی جایزه جهانی فلسطین و عضو شورای سیاستگذاری و دبیر اجرایی جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو فعالیت کرده است، حضور یافت.
وی در ابتدای این نشست که در قم برگزار شد، به بیان فلسفه تأسیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامی در اسفندماه ۱۳۸۹ با هدف ایجاد انسجام، وحدت رویه، همافزایی و برنامهریزی مشترک میان ناشران همسو با سیاستهای جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی تأسیس شد. این مجمع از زمان تأسیس خود سعی کرده است با استفادۀ بهینه از تمام ظرفیتهای ناشران جبهۀ فرهنگی انقلاب و امکانات سراسر کشور در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی فعالیت کند.
مشاور مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، دسترسی مردم به کتاب را یکی از دغدغههای مهم این مجمع ناشران عنوان کرد و افزود: مجمع در راستای تسهیل این دسترسی، در راستای توسعۀ شبکۀ توزیع، ایجاد کتابفروشیهای زنجیرهای و فروش کتاب از طریق نرمافزارهای موجود و همگانی اقدامات شایستهای انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاههای موضوعی در مناسبتهای مختلف فرهنگی و مذهبی و اجتماعی در شهرهای مختلف برای مخاطبانی که به هر دلیل امکان مراجعه به کتابفروشیها را ندارند، از دیگر اقداماتی است که در یک دهۀ گذشته انجام شده است.
مرادیان با بیان اینکه تبلیغ و ترویج کتاب یکی از موضوعات اساسی در کشور است که از روزهای آغازین مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مدنظر مدیران این مجمع بوده است، اظهار داشت: مجمع در راستای این راهبرد، یعنی ترویج کتاب، نخست تلاش کرد تا زیرساختهای لازم را بهمنظور تحقق این راهبرد فراهم سازد و در نخستین گام، سامانۀ کارشناسی کتاب را با هدف بررسی آثار منتشرشده و گزینش بهترین عناوین برای فعالیتهای ترویجی راهاندازی کرد.
وی افزود: در گام بعدی، «مرکز رسانهای شیرازه» را با هدف تمرکزبخشی فعالیتها در فضای رسانهای کشور و پرکردن خلأهای موجود در این زمینه تأسیس نمود و پس از فراهمآمدن زیرساختهای لازم، فعالیت ترویجی مجمع ناشران در قالب برگزاری پویشهای کتابخوانی سراسری نظیر «کتاب و زندگی»، «کتابشارژ»، «کتابقهرمان» و «پویا» ادامه یافت که برای مخاطبان متفاوتی طراحی شده و تاکنون چندین دوره ار هرکدام برگزار شده است.
مدیرکل پیشین دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار مجلههای تخصصی شیرازۀ کتاب و گاه نقد و نیز ساخت برنامۀ «شب روایت» برای علاقهمندان به کتاب و اهالی نشر و برگزاری مسابقات تلویزیونی با محوریت کتاب برای عموم مردم را از دیگر فعالیتهای مهم مجمع ناشران انقلاب اسلامی جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی طی این سالها برشمرد.
وی با بیان اینکه همافزایی و همکاری بین ناشران و اهالی فرهنگ یکی دیگر از موضوعات مدنظر مجمع ناشران بوده است، خاطرنشان کرد: مجمع ناشران بهعنوان یک ستاد سازماندهنده و قرارگاه فرهنگی، با کمک عناصر مرتبط با خود سعی کرده است در موضوعات مهم و راهبردی، خلأهای موجود محتوایی را پر کند و در همین راستا، دهها نشست تخصصی با موضوعات مختلف برگزار کرده است. برگزاری جایزۀ ادبی شهید اندرزگو و جایزۀ جهانی فلسطین از جمله نتایج این همکاریهاست.
مرادیان مهمترین کار مجمع ناشران انقلاب اسلامی را بررسی و طراحی راهبردها و سیاستهای کلان صنعت نشر در کشور دانست و افزود: این مجمع همواره تلاش کرده است تا در موضوعات مدیریت صنعت نشر و سیاستگذاریهای دستگاههای متولی نقش فعال و مؤثری ایفا کند.
وی تصریح کرد: بررسی و ارائۀ راهکار و پیگیری مشکلات زیرساختهای نشر کشور مانند تولید کاغذ داخلی، قانون حق مالکیت معنوی و مادی و برگزاری نمایشگاه کتاب مطلوب از جمله مهمترین کارهای مجمع ناشران انقلاب اسلامی در طول ده سال گذشته است.
مشاور مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: مجمع ناشران اهتمام ویژهای برای استفاده از تمام ظرفیت دیگر تشکلهای نشر دارد و تلاشهای گستردهای برای پویایی و اثرگذاری این تشکلها انجام داده است.
علاقهمندان برای ثبتنام جهت حضور در سلسله نشستهای جمهوری اسلامی شناسی، مشخصات خود را به به آی دی ایتا @vafaei_۳۱۳ ارسال یا به لینک https://formafzar.com/form/wsp75مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل کنند.
نظر شما