به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک ،به مناسبت میلاد با سعادت حضرت علی (ع)امروز مراسمی در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س) برگزار شد.
در این مراسم که با حضور اساتید و طلاب برگزار گردید، خانم مدنی، مدیر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)، به ایراد سخنرانی پرداخت.
خانم مدنی در سخنان خود به بیان فضایل و مقام والای حضرت علی (ع) پرداخت و با استناد به روایات و احادیث، برتری آن حضرت را بر دیگر انبیا و اولیای الهی اثبات کرد.
وی با اشاره به گفتوگوی حضرت علی (ع) با صعصعه بن صوحان، به ویژگیهای برجسته اخلاقی، معنوی و علمی آن حضرت اشاره کرد.
مدنی افزود: صعصعه بن صوحان از راویان مورد اعتماد فرقین از امام پرسید :شما فضیلت بیشتری دارید یا حضرت آدم(ع)، حضرت فرمود: خوب نیست که کسی از خودش تعریف نماید، لکن از این جهت که خداوند فرموده است: نعمت های خدادادی به خود را نقل کنید( وَأَمّا بِنِعْمَهِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ)باید بگویم: من از حضرت آدم افضل ام. صعصعه دلیل این برتری را جویا شد و امام علی(علیه السلام) پاسخ داد: برای آدم همه جور وسایل راحتی و آسایش و نعمات در بهشت فراهم بود و فقط خداوند او را از خوردن گندم منع نمود. با وجود این ممنوعیت، آدم از گندم خورد و از بهشت رانده شد. در حالی که من از خوردن گندم منع نشده ام، و چون دنیا را قابل توجه نمی بینم به میل و اراده خود، هرگز نان گندم نخورده ام. منظور حضرت آن است که کرامت و فضیلت افراد نزد خداوند به زهد، ورع و تقوای آن ها است. هر کسی از دنیا اعراض بیشتری داشته باشد، یقیناً نزد خدا مقرب تر است. کمال زهد و تقوی هم، اجتناب از حلال ممنوع نشده است که ایشان این کار را انجام داده اند.
سپس صعصعه پرسید:شما افضل اید یا نوح (ع) حضرت پاسخ داد:من از نوح افضل ام و علت این برتری بر نوح را چنین فرمود: نوح(ع) قوم خود را به سوی خدا دعوت کرد، ولی آن ها او را اطاعت نکردند و به آن بزرگوار آزار و اذیت بسیاری رساندند. سپس نوح پیغمبر، آنان را نفرین کرد و گفت: پروردگارا! احدی از کافرین را بر روی زمین باقی نگذار. اکنون با وجود این که بعد از وفات خاتم الانبیا، صدمات و آزار فراوانی از این امت به من رسیده است، هرگز آنان را نفرین نکرده و کاملاً صبر پیشه کردم. منظور امام این است که هر کس که بر بلاها و سختی ها بیشتر صبر داشته باشد مقرب تر است.
آنگاه صعصعه پرسید: شما افضل هستید یا ابراهیم (ع)،ایشان پاسخ داد: من از ابراهیم افضل می باشم و دلیلش را در قرآن، از زبان ابراهیم(ع) چنین می فرماید:( رَبِّ أَرِنِی کَیْفَ تُحْیِ الْمَوْتی قالَ أَوَلَمْ تُؤْمِنْ قالَ بَلی وَلکِنْ لِیَطْمَئِنَّ قَلْبِی) پروردگارا چگونگی زنده کردن مردگان را به من نشان ده. خداوند فرمود: آیا باور نداری؟ پاسخ داد: چرا باور دارم، اما می خواهم با مشاهده آن دلم آرام گیرد. اما من گفتم:اگر کشف حجاب گردد و پرده ها بالا رود، یقین من زیادتر نخواهد شد.منظور امام آن است که علو درجه هر کس، درجه یقین او می باشد که واجد مقام حق الیقین گردد.
مدنی در ادامه اظهار کرد: امام خود را از موسی(ع) نیز افضل و برتر خواند و دلیل آن را چنین فرمود:وقتی که خداوند او را ماموریت داد تا به دعوت فرعون به مصر رود، مطابق قرآن مجید، ایشان عرض کرد:خداوندا من از آنان یک نفر را کشته ام و می ترسم که آنان مرا به قتل برسانند. برادرم هارون را که زبان فصیح تر و گویاتری از من دارد، با من همراه گردان تا یاور و شریک من در امر رسالت باشد، و مرا تصدیق نماید; زیرا می ترسم آن ها رسالتم را تکذیب نمایند. اما موقعی که پیامبر خدا(ص) به من مأموریت داد تا به مکه معظمه روم، و آیات اول سوره برائت را در بالای بام کعبه بر کفار قریش قرائت نمایم با آن که در آنجا کمتر کسی را می توان یافت که یکی از خویشان و بستگانش به دست من کشته نشده باشد هرگز و ابداً نهراسیدم و امر پیامبر خدا را اطاعت نمودم و به تنهایی مأموریت خود را انجام دادم.این سخن امام کنایه از توکل او به خدا است.
مدیر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا ساوه تصریح کرد:همچنین امام علی(ع) خود را برتر و افضل از عیسی مسیح دانست و دلیل آن را نیز چنین بیان کرد: به اذن و قدرت پروردگار، وقتی که مریم(ع) حامله شد و موقع وضع حملش رسید به او وحی شد که:از خانه بیت المقدس بیرون آی ،از بیت المقدس بیرون رفت و عیسی در بیابان خشکیده ای متولد شد. اما وقتی مادر من فاطمه بنت اسد درد زاییدن گرفت در همان وقت دیوار کعبه شکافته شد و مادرم فاطمه با ندای غیبی به داخل خانه راه یافت، من در همان خانه کعبه متولد شدم. بنابراین چون مکه معظمه بر بیت المقدس برتری دارد و مریم از زادن عیسی در بیت المقدس مکانی پائین تر از مکه نهی شد; ولی مادر علی(ع)، برای زادن او به درون کعبه مکانی برتر از بیت المقدس دعوت شد، بدین جهت روح، نفس و بدن او از عیسی پاکیزه تر است.
مدنی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین چنانچه کسی در ویژگی بارز هر یک از انبیا با آن نبی مساوی شد می توان نتیجه گرفت که تمام ویژگی های همه انبیا را دارد و لذا برتری او بر آن ها اثبات می گردد.
در ادامه برنامه با مولودی خانی مادحین اهل بیت (ع) به پایان رسید.
نظر شما