امیررضا مافی، نویسنده و پژوهشگر هنر در گفتوگو با خبرگزاری حوزه بیان کرد: متاسفانه ما در عرصه حکمرانی فرهنگی با مشکلاتی مواجه هستیم وگرنه نباید این همه تفاوت میان تولیدات شبکه نمایش خانگی و تلویزیون وجود داشته باشد. معیارها در نظام اسلامی پیرامون آثار باید یکی بوده و دستخوش تغییرات فاحش نشود.
وی افزود: سبک زندگی که امروز در بسیاری از تولیدات شبکه نمایش خانگی دیده میشود با عموم جامعه همخوان نیست حتی در برخی مواقع تولیدات مربوطه سبب ناامیدی در نسل جوان میشود زیرا سبک زندگی که درسریالهای شبکه نمایش خانگی نشان داده میشود بیشتر مختص به قشر مرفه جامعه است.
این پژوهشگر هنر تاکید کرد: آسیب دیگری که در برخی از تولیدات شبکه نمایش خانگی دیده میشود خشونت افراطی است که در مجموعههای نمایشی شبکه نمایش خانگی وجود دارد؛ خشونتی که میتواند تاثیرات مخربی روی نسل جوان داشته باشد. همچنین قبحزدایی که از برخی رفتار ناشایست در پلتفرمها صورت میگیرد، توجیح منطقی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان آسیبهای سریالهای شبکه نمایش خانگی را کاهش داد، بیان کرد: راهکارهای متعددی در این رابطه میتوان متصور شد که بخش اول آن به ارتقا کیفی فیلمنامهها برمیگردد؛ همچنین نظارت راهکار دیگری است که به واسطه آن میتوان برخی آسیبها را کاست اما در این میان ردهبندی یکی از ابزارهای کنترل است که ما از آن نتوانستهایم به درستی بهره ببریم.
این پژوهشگر هنر گفت: ردهبندی سنی اگر به شکل مناسبی اجرا شود کودکان و نوجوانان کمتر در معرض برخی آسیبهای فرهنگی قرار میگیرند اما اولین قدم برای محقق شدن این خواسته این است که والدین خود در این رابطه احساس مسئولیت کرده و اجازه ندهند برخی آثار برای کودکانشان نشان داده شود. والدین نباید تصور کنند چون برای آنها در کودکی ردهبندی سنی لحاظ نشده، نیازی نیست تا فرزندانشان نیز چنین امری را رعایت کنند پس در این رابطه باید برای پدر و مادرها آگاهی پیش آورد تا آنها بیشتر بر اهمیت تعهد بر ردهبندی سنی واقف شوند.
وی در انتهای سخنان خود تاکید کرد: یکی دیگر از آسیبهایی که سبک زندگی را در تولیدات تصویری مورد هجمه قرار میدهد پیامهای بازرگانی است که به شکل افسارگسیخته پخش میشود البته در تلویزیون نظارت روی پیامهای بازرگانی صورت میگیرد اما این نظارت تنها شکل فرمی دارد در حالی که باید در معنا و پیام تبلیغ بازرگانی نیز دقت نظر صورت گیرد.
انتهای پیام
نظر شما