به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حضرت زینب (س)، اسوه استقامت و بصیرت، الگویی جاودان برای بانوان مسلمان است. نقش ایشان در روشنگری و انتقال پیام عاشورا، جایگاه علمی و معرفتی والای این بانوی بزرگوار را آشکار میکند.
امروز بانوان حوزوی با الهام از سیره ایشان، وظیفه دارند جنبههای مختلف شخصیت حضرت زینب (س) را تبیین کنند.
خبرنگار حوزه در گفتگوی اختصاصی با خانم مرضیه پارسائیراد، مدیر مدرسه حضرت زینب(س)، به اهمیت نقش بانوان حوزوی در تبیین شخصیت علمی و معرفتی حضرت زینب(س) پرداخت.
نقش بانوان حوزوی در تبیین معارف دینی
وی تصریح کرد: بانوان حوزوی به عنوان شاگردان مکتب وحی و سیره ائمه اطهار (ع)، نقشی مهم در تبیین معارف دینی برای جامعه، بهویژه بانوان، ایفا میکنند.
استاد حوزه علمیه مشهد با بیان اینکه یکی ازبرجستهترین الگوها برای بانوان، شخصیت والای حضرت زینب (س) است،ادامه داد: خطبههای قرآنی و معارف نبوی ایشان نشاندهنده جایگاه علمی و معرفتی بالای آن حضرت است؛ بانوان حوزوی باید جنبههای علمی و معرفتی شخصیت حضرت زینب (س) را به جهانیان معرفی کنند.
بانوان حوزوی و نقشآفرینی در عرصههای اجتماعی و فرهنگی
پارسائیراد در پاسخ به این سؤال که آیا بانوان حوزوی میتوانند با الگوبرداری از حضرت زینب (س)، در عرصههای اجتماعی و فرهنگی حضور فعالتری داشته باشند، تأکید کرد: بانوان اهلبیت(ع) هرگز منفعل نبودند و همواره در کنار ولی امر خود نقشآفرینی میکردند. اگر روشنگریهای حضرت زینب (س) نبود، پیام عاشورا به دیگران منتقل نمیشد.
الگویی برای مقاومت و مبارزه با ظلم
وی در ادامه افزود: حضرت زینب (س) الگویی بینظیر برای تقویت روحیه مقاومت و مبارزه با ظلم در جامعه امروز است؛ ایشان باوجود مشاهده شهادت مظلومانه پدر، مادر، برادران و یاران امام حسین (ع)، هیچگاه از آرمانهای خود دست نکشید. خطبههای کوبنده ایشان در کوفه و شام خواب جهالت مردم را بیدار کرد.
کمک به بهبود وضعیت بانوان جامعه اسلامی
مدیر مدرسه حضرت زینب (س) تأکید کرد: حضرت زینب (س) در ابعاد مختلف شخصیتی برای بانوان الگوست؛ اما مهمترین ویژگی ایشان استحکام اعتقادی و بینش عمیق بود که به وی قدرت استقامت در برابر تمام سختیها را بخشید.
وی خاطر نشان کرد: حتی در مواجهه با تحقیرها و توهینهای دشمن، شخصیت مقتدر و استوار خود را حفظ کردند. زمانی که عبیدالله و یزید به ایشان گفتند: «دیدی خدا با خاندانت چه کرد؟» حضرت پاسخ داد: «ما رَأَیْتُ إِلَّا جَمیلا» (جز زیبایی چیزی ندیدم).
نقشآفرینی بانوان در عرصههای بینالمللی
پارسائیراد در پاسخ به امکان نقشآفرینی بانوان حوزوی در عرصههای بینالمللی گفت: سیره اهلبیت (ع) جهانی است و قابل الگوگیری برای تمام جوامع است.
وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای بارز حضرت زینب(س)، مخاطبشناسی و گفتگوی مؤثر با افراد متناسب با فضای فکری آنها بود، تصریح کرد: بانوان ما باید این هنر را بیاموزند و در عرصههای بینالمللی با شناخت مخاطب و فضای فکری و فرهنگی او، به جهاد تبیین بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: بانوان حوزوی میتوانند با الهام از حضرت زینب (س)، نه تنها در جامعه اسلامی بلکه در عرصههای بینالمللی نیز بهعنوان نمایندگان اسلام و مقاومت ایفای نقش کنند.
نظر شما