چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
درخشش سینمایی «اشک هور» در پنجمین روز جشنواره فیلم فجر

حوزه/ فیلم سینمایی «اشک هور» با برشی از زندگی شهید علی هاشمی در پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر توانست نظرها را به سمت خود جذب کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر، چهار فیلم «اشک هور» مهدی جعفری، «دست تنها» امیرحسین ثقفی، «خاتی» فریدون نجفی و «زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی شب گذشته 16 بهمن روی پرده سینمای رسانه در برج میلاد رفتند.

«اشک هور»؛ نگاهی زیبا به مادران شهدا

فیلم «اشک هور» جدیدترین ساخته مهدی جعفری یکی از آثار دفاع مقدسی جشنواره فیلم فجر درباره زندگی شهید علی هاشمی است. مهدی جعفری که با دو فیلم «۲۳ نفر» و «یدو»، اتفاق‌های خوبی را در جشنواره رقم زد، حالا با «اشک هور»، سه‌گانه خود را به پایان رساند. رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر ایفای نقش می‌کنند.

درباره شهید علی هاشمی باید گفت؛ شخصیت او ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که جدا از کارآمدی و محبوبیت، یکی از این ویژگی‌ها مظلومیت اوست. او فرمانده‌ای بود که در دوران دفاع مقدس بسیار مثمر ثمر بود، اما متأسفانه برای سال‌های متمادی مغفول ماند. این فیلم ارزشمند محصول سیما فیلم است. رسانه ملی بعد از «موقعیت مهدی» تجربه موفق دیگری را با «اشک هور» در سینما پشت سر گذاشت.

فیلم سینمایی «اشک هور» درباره یکی از قهرمانان این سرزمین است که نامش را جوانان ما کمتر شنیده‌اند درحالیکه سینما نیاز دارد تا به مفاخر خود بیشتر بپردازد. خوشبختانه دو سالی است این رویکرد به صورت مستمر دنبال می‌شود اما باید به صورت جدی‌تر ادامه پیدا کند البته روند تولید این آثار باید همانند فیلم‌هایی چون اشک هور کیفیت مطلوب داشته باشد.

به لحاظ فنی برای اشک هور می‌توان امتیازات متعددی در نظر گرفت کارگردانی مهدی جعفری استاندارد بسیار بالایی دارد بازی‌ها مره بسیار خوبی می‌گیرند و رویا افشار احتمالاً برای بازی در نقش مادر شهید علی هاشمی کاندیدای دریافت سیمرغ خواهد بود موسیقی و تصویربرداری بسیار زیبا و دلنشین است همچنین برخی صحنه‌های جنگی فیلم نیز خوب از کار درآمده است. از بخش‌های فنی فیلم اشک هور نمی‌توان ایراد مشخصی گرفت اما می‌توان با تدوین مجدد برای اکران عمومی کمی از زمان آن کاست.

«دست تنها»؛ فیلمی جاده‌ای و شریف

فیلم «دست تنها» به کارگردانی امیرحسین ثقفی، یکی از آثار قابل اعتنا جشنواره چهل‌وسوم فیلم فجر است. این فیلم با نگاهی خاص به مسائل اجتماعی و انسانی ساخته شده است. فیلم داستان دو مرد خیابان‌گرد روایت می‌کند که در تلاش برای نجات زنی، شهر را جست‌وجو می‌کنند.

این فیلم خیابانی پیامی شریف و انسانی دارد که به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شده. خصائل انسانی که دست تنها مورد نظر قرار داده کیمیاهایی هستند که در جامعه امروز کمبود آن به شدت احساس می‌شود. فیلم تلاش دارد انسان بودن را به ما یادآور شود. پیام دیگر این فیلم تذکری به همه است آنهم اینکه برای انسان بودن و کمک به دیگران نباید حتماً وضعیت مادی آنچنانی داشت بلکه هر کس در هر لباسی می‌تواند به هم نوع خود یاری رساند.

بازی‌های بسیار یک دستی را در فیلم شاهد هستیم. مجید مظفری و شکیب شجره، بسیار خوب جلوی دوربین رفته‌اند. ریتم قصه خسته کننده نبوده و فضای خیابانی باعث شده مخاطب تصاویر متنوعی را ببیند و همین مسئله بخشی از جذابیت فیلم را رقم زده است. فیلمهای خیابانی، گوهری کم فروغ در سینمای ایران است که هر از گاهی با فیلم‌هایی نظیر «دست تنها» چراغشان نورانی می‌شود.

«خاتی»؛ فیلمی در ستایش طبیعت

«خاتی» فیلمی به کارگردانی فریدون نجفی اثری در ستایش طبیعت و انسان دوستی است. در این کار برخی تعصبات بی‌جا نقد شده و زندگی در مقام یک انسان تجلیل می‌شود. فیلم داستان یک زن ایلیاتی است که همسرش توسط خرسی کشته می‌شود. برادر شوهر این زن که نقش او را سعید آقاخانی بازی می‌کند از زندان آزاد شده و تلاش می‌کند با تکیه بر برخی تعصبات، اختلافات را دامن زند اما در نهایت قهرمان زن قصه که سارا بهرامی ایفاگر نقش آن است آرامش را به ایل خود برمی‌گرداند.

یک تیزهوشی آشکار در فیلم «خاتی» وجود دارد. عموما آثاری که در آنها سعی می‌شود تعصبات نابجا نقد شود یک اشتباه آشکار انجام می‌دهند آن نیز اینکه به بهانه نقد تعصبات، برخی رسوم شایسته را هم مخدوش جلوه می‌دهند اما در «خاتی» چنین اتفاقی نیفتاده و فرهنگ بومی با برخی سنت‌های اشتباه یکی شمرده نمی‌شود همچنین همانگونه که در ابتدا گفته شد این فیلم ستایشی از طبیعت است ویژگی که در تمامی آثار فریدون نجفی به نوعی دیده می‌شود البته تعلق خاطر کارگردان به قوم بختیاری همیشه سبب خلق فیلم‌هایی زیبا از این قوم اصیل ایرانی شده است.

کارگردانی فریدون نجفی همانند دیگر آثارش یک اتفاق زیبا در فیلمسازی است. دکوپاژ و میزانسن او همیشه خوب بوده و بر زیبایی‌های بصری کار می‌افزاید. فیلمبرداری نمره خوبی گرفته و بازی‌ها هم اتفاق مثبتی را رقم زده‌اند. سارا بهرامی در نقش یک دختر ایلیاتی نقش آفرینی جدیدی از خود ارائه کرده و سعید آقاخانی نیز همانند همیشه در نقش آفرینی موفق است. فیلم «خاتی» را باید اثری تاثیرگذار در ترویج فرهنگ بومی دانست اما حمایت از این قبیل تولیدات در اکران می‌تواند باعث ادامه ساخت آثار اینچنینی شود.

«زیبا صدایم کن»؛ تلاش برای توصیف پدرانگی

«زیبا صدایم کن»، جدیدترین ساخته فیلمساز قدیمی کشورمان رسول صدر عاملی، فیلمی اجتماعی و درام است. این فیلمساز در کارنامه خود آثار مطلوب کم ندارد هرچند در چند اثر آخرش کمی افت داشته است اما «زیبا صدایم کن» را نه میان جز کارهای خوب این فیلمساز دانست و نه این‌که از آن به عنوان اثری ضعیف نام برد بهترین امتیازی که به فیلم می‌توان داد نمره متوسط است.

«زیبا صدایم کن» شروع خوبی دارد، شخصیت‌ها رو خوب معرفی می‌کند، پدرانگی و بازی امین حیایی به دل می‌نشیند داستان خوب پیش می‌رود تا اینکه روایت داستان به یکباره وارد سانتی مانتالیسم شدید و غلیظی می‌شود که هر اتفاقی را ممکن می‌سازد و اینجاست که فیلم سقوط می‌ند. فیلم تلاس می کند پدرانگی را تصویر کند اما با وجود بازی زیبایی امین حیایی این اتفاق آنگونه که باید رخ نداده است.

داستان دختر پانزده ساله‌ای است که در موسسه‌ای زیر نظر بهزیستی زندگی می‌کند. مادر معتادش ازدواج کرده و پدرش به دلیل بیماری روانی در آسایشگاه بیماران روانی بستری است. زیبا در روز تولدش به پدر کمک می‌کند تا از آسایشگاه فرار کند. پدر موتور یکی از کارکنان آسایشگاه را می‌دزد تا با هم به گردش بروند و تولد زیبا را جشن بگیرند. اما به زودی از همدستی با پدرش پشیمان می‌شود. پدر تعادل روانی ندارد و هر لحظه به حالی درمی‌آید؛ گاهی خوب است و گاهی بد و گاهی دچار جنون و گاهی دچار توهم می‌شود. سرانجام زیبا پدر را به بیمارستان برمی‌گرداند و تولدش را با کسانی که در کنارشان امنیت دارد جشن می‌گیرد.

«زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی، اقتباسی از رمان نوجوانانه‌ای به همین نام نوشته فرهاد حسن‌زاده است. فیلمنامه را آرش صادق بیگی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا صدرعاملی نوشته‌اند. این فیلم با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی و کمپانی میلاد فیلم تولید شده و سیدمازیار هاشمی تهیه‌کنندگی آن را بر عهده دارد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha