به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، سناتور راجه ناصر عباس جعفری، رئیس مجلس وحدت مسلمین پاکستان، در سمینار "بحران رسانهای در پاکستان" که به همت اتحادیه روزنامهنگاران این کشور برگزار شد، تأکید کرد که قوه مجریه، قوه مقننه، قوه قضائیه و رسانهها چهار ستون اساسی دولت هستند. استقلال و خودمختاری این نهادها در قانون اساسی تصریح شده است، اما اکنون شاهد هستیم که این ستونها یکی پس از دیگری در حال فروپاشی هستند.
وی در خصوص وضعیت پارلمان پاکستان اظهار داشت:این پارلمان، نماینده واقعی مردم نیست، بلکه یک پارلمان اشغالشده است. در این پارلمان، افراد به اجبار ربوده میشوند، شبانه ناپدید میگردند و حتی خانوادههای آنها هم نمیدانند چه کسی و چرا آنها را برده است. در چنین شرایطی، رأیگیری با تهدید و ارعاب انجام میشود و برخی از نمایندگان حتی خرید و فروش میشوند.
قوه قضائیه؛ از عدالت تا اسارت
سناتور راجا ناصر با انتقاد شدید از وضعیت قوه قضائیه پاکستان گفت: امروز سیستم قضایی ما به سرنوشت فلسطین و کشمیر اشغالی دچار شده است. این نهاد مهم استقلال خود را از دست داده و تحت فشار و نفوذ قدرتهای خاص قرار گرفته است.
وی افزود که افزایش دخالت نهادهای غیرمرتبط در امور قضایی، استقلال این قوه را نابود کرده است.
دولت فلج؛ قوه مجریه در بحران
رئیس مجلس وحدت مسلمین پاکستان در ادامه سخنان خود، قوه مجریه پاکستان را دولتی فلج و ناکارآمد توصیف کرد و گفت: دولتی که توان تصمیمگیری مستقل نداشته باشد، عملاً فایدهای برای مردم ندارد. امروز شاهد هستیم که دولت قادر به اجرای سیاستهای خود نیست و همین امر باعث ایجاد بحران در کشور شده است.
رسانهها؛ آخرین قربانی در مسیر سرکوب آزادی
وی در بخش پایانی سخنان خود، از وضعیت رسانهها در پاکستان ابراز نگرانی کرد و گفت: قانون پیکا، تیغی بر گلوی رسانههای مستقل است. این قانون به گونهای طراحی شده که آزادی بیان را سرکوب و رسانهها را به ابزار حکومتی تبدیل کند.
وی هشدار داد که این سیاستها در نهایت به جامعهای گنگ، کر و نابینا منجر خواهد شد که در آن مردم از آگاهی، بصیرت و قدرت تصمیمگیری مستقل محروم میشوند.
نظر شما