یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷
«قرآن»، راهی روشن برای بیداری و هدایت است

حوزه/ در جلسه تفسیر مدرسه علمیه مهدیه خنداب،دبیر کانون نورالثقلین با تشریح ابعاد گوناگون آیه «وَلَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ»، بر آسان‌فهمی، جامعیت و راهگشایی قرآن کریم در زندگی فردی و اجتماعی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه مهدیه خنداب، صبح امروز جلسه تفسیر با محوریت آیه ۳۲ سوره قمر «وَلَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ»با حضور خانم طاهره رضایی‌پور، دبیر کانون نورالثقلین این مدرسه برگزار شد.

خانم رضایی پور در این جلسه به تشریح ابعاد مختلف این آیه شریفه پرداخت و گفت: قرآن کریم، راهی روشن برای بیداری و هدایت است و از ابعاد گوناگونی، آسان است؛ از جهتِ لفظ که تلاوت آن را آسان و در عین حال زیبا کرده است، از جهت محتوا که شامل داستان و مثال‌های بسیاری است و همچنین مطابقت با فطرت بشری که پذیرش مطالب آن را آسان می‌کند.

وی گفت: این آیه که در سوره قمر چهار بار تکرار شده، بیانگر این حقیقت است که با این‌که قرآن آسان است، “یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ”، ولی مشابه آن را نمی‌توان آورد، گرچه همه آفرینش دست به دست هم دهند.

رضایی‌پور در ادامه نکات تفسیری این آیه را تشریح کرد:

وظیفه هدایتگران، آسان‌گویی است. “یَسَّرْنَا”

قرآن، آسان است ولی سست نیست. (در آیات قرآن آمده “حِکْمَةٌ بالِغَةٌ”، یعنی سخنان محکم و استوار است.) “یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ”

رسالت قرآن بیدارگری است. “الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ”»

هر چه آسان‌تر بگوییم، مخاطب بیشتری خواهیم داشت. یَسَّرْنَا … فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ»

هم نسبت به آیات تکوینی باید متذکر شد “تَرَکْناها آیَةً فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ” و هم نسبت به آیات تشریعی. “یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ”

هر کسی لیاقت بهره‌گیری از قرآن را ندارد، بهره گرفتن مخصوص اهل ذکر است نه اهل غفلت. “فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ”»

همیشه وجود زمینه‌ مناسب، شرط پذیرش نیست. گاهی همه شرایط فراهم است ولی انسان به‌خاطر لجاجت و هوی پرستی متذکر نمی‌شود. “فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ”

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha