به گزارش خبرگزاری حوزه، گرچه همچنان فیلم های کمدی در بحث جذب مخاطب و فتح گیشه، گوی سبقت را از دیگر آثار سینمایی ربوده و می ربایند اما در سال های اخیر به جهت رشد خیره کننده کیفیت فیلم های انیمیشنی، شاهد اقبال خوب و زایدالوصف مخاطبان به این قبیل آثار به خصوص در بین نسل جدید هستیم.
به عنوان مثال همین امسال انیمیشن "ساعت جادویی" به کارگردانی محمدعلی بصیری نیک در سینماهای کشور اکران شد و در طول سه چهار ماه اخیر حدود ۹ میلیارد تومان فروش داشته، ضمن آن که "ببعی قهرمان" به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی، انیمیشن دیگری است که از مهرماه در سینماها به نمایش درآمده و تاکنون نیز حدود ۶۸ میلیارد تومان فروش داشته است.
امسال هم که انیمیشن "پسردلفینی ۲ "را در جشنواره فجر دیدم نسبت به آینده این صنعت در کشورمان امیدوارتر از قبل شدم، کما این که نسخه نخست این اثر نیز با وجود داشتن قصه جذاب و فرم نسبتاً مطلوب، به طور خاص مورد استقبال خانواده ها و بچه های ایرانی قرار گرفت و حتی فراتر از داخل کشورمان در بسیاری از کشورهای دنیا حتی در اروپا مورد توجه واقع شد و به فروش خوبی نیز دست یافت.
به لطف الهی فیلم های انیمیشنی در سال های اخیر در کشورمان جایگاه ویژه ای نزد مخاطبان پیدا کرده اند به خصوص آن دسته از آثار که هم واجد جذابیت های بصری و فرمی بوده اند و هم محتوای قابل قبولی از حیث قصه گویی و شخصیت پردازی داشته اند.
از سوی دیگر با توجه به این که همچنان یکی از ارزان ترین تفریحات فرهنگی مردم، سینما رفتن است توجه به این قبیل آثار می تواند علاوه بر تأمین بُعد سرگرم کنندگی برای خانواده ها و فرزندانشان در مسیر انتقال پیام صحیح فرهنگی نیز مؤثر واقع شود، به شرط آن که سازندگان فیلم های انیمیشنی صرفاً دغدغه گیشه را نداشته و در آثار تولیدی خود مراقب باشند که دچار سطحی نگری و ارایه محتوای سخیف به بهانه جذب تماشاگر نشوند.
به هر صورت آن چه حائز اهمیت است این که سینمای انیمیشن امروز در شرایط بهتری نسبت به سالهای گذشته قرار دارد به نحوی که به اذعان کارشناسان و اهالی فن میتوان آن را یک صنعت در حال رشد در کشورمان توصیف کرد که به تدریج در حال پیدا کردن جایگاه واقعی خود است و امیدواریم این روند با قوت تداوم یافته و در ادامه شاهد اتفاقات خوبی در سینمای انیمیشنمان باشیم.
سید محمدمهدی موسوی
نظر شما