چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۶
اهمیت باورپذیری در امور دینی

حوزه/ کارشناس دینی  باورپذیری در امور دینی را امری مهم دانست و گفت: برخی از ما باور نداریم و تنها به اسم مسلمان هستیم و تفکر ما تفکر قارونی است

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام سیدحسین حسینی قمی در نخستین جلسه ویژه برنامه یک ظهر بهاری که به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان در جوار آستان مقدس حضرت زینب(س) اخت الرضا در اصفهان برگزار می شود با اشاره به اهمیت و ارزش انفاق در راه خدا اظهار داشت: بیشترین آیات مربوط به انفاق، در سوره مبارکه بقره است و در آیه ۲۵۴ می فرماید:" یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاکُمْ "مومنین از آنچه که به شما داده در راه خدا انفاق کنید.

این کارشناس دینی با بیان این که انفاق از مال بسیار دشوار است گفت: روایت از امام صادق(ع) است که فرمود: "ما بَلا اللّه ُ العِبادَ بشَیءٍ أشَدَّ علَیهِم مِن إخْراجِ الدِّرْهَمِ " خداوند متعال بندگان خود را به هیچ آزمونی سخت تر از مانند گذشتن از مال امتحان نکرده است.

حجت الاسلام حسینی قمی عنوان کرد: زمانی که واجبات را تقسیم می کنند دسته ای از واجبات بدنی هستند مانند اقامه نماز و دسته ای بدنی و مالی بوده مانند حج که باید برای آن هزینه کرد و دسته ای نیز تنها مالی است و این دشوار است مانند خمس، کفارات و صله ارحامی که گرفتار هستند و باید به آنها کمک کرد.

وی اضافه کرد: برای آن که انفاق برای انسان آسان شود خداوند می فرماید:" مِمَّا رَزَقْنَاکُمْ " از آنچه ما به شما دادیم انفاق کنید و در سوره بقره آیه ۲۶۷ می فرماید: " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِنْ طَیِّبَاتِ مَا کَسَبْتُمْ".

این خطیب دینی باورپذیری در امور دینی را امری مهم دانست و افزود: برخی از ما باور نداریم و تنها به اسم مسلمان هستیم و تفکر ما تفکر قارونی است، هم چنان که قارون می گفت این مال را از تلاش و علم خود به دست آورده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر انسان باور کند که همه چیز از آن خدا است دیگر انجام این امور دشوار نخواهد بود و باید بدانیم قدرت فکر و ذهن را خدا به انسان داده و اگر دچار فراموشی شویم چه کسی آن را می تواند درمان می کند و سلامتی، حافظه، فکر و توان همه امانت خدا است.

حجت الاسلام حسینی قمی با تاکید بر فرصت محدود دنیا برای تجارت با خدا تصریح کرد: در روزقیامت دیگر امکان داد و ستدی وجود ندارد و دنیا تجارتخانه است هم چنان که قران کریم نیز می فرماید :" یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلَیٰ تِجَارَةٍ تُنْجِیکُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِیمٍ" و این تجارت امری دو طرفه است.

وی افزود: در حدیث از رسول خدا (ص) است که فرمود: " اِرْحَمْ مَنْ فی الأرْضِ یَرْحَمْکَ مَنْ فی السَّماءِ/ به آنها که در زمین هستند رحم کن تا آن که در آسمان است بر تو رحم کند "، لذا این جاده دوطرفه است و ماه رمضان، فرصت استثنایی است و حتی قرائت یک آیه ثواب یک ختم قرآن را دارد.

کارشناس دینی با اشاره به انفاق امیرمومنان(ع) و حضرت زهرا(س) و نزول آیه هل اتی گفت: در زمان رسول خدا(ص) اسیر زندان نمی شد، بلکه به دست مسلمانی سپرده می شد تا از آن مراقبت کند، اما در برخی موارد وضع مالی مراقب نیز خوب نبوده و لذا اسیر به در خانه رسول خدا(ص) و یا امیرمومنان(ع) می رفته است، حضرت زهرا(س) نیز با آن که اسیر به قصد جنگ با مسلمین آمده و عده ای از مسلمانان را نیز شهید کرده، اما اکنون به در خانه آنها آمده است، از افطار خود و فرزندانشان گذشتند و آن را به اسیر دادند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha