سه‌شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۱
فلسطین خط مقدم جبهه اسلام است

حوزه/ آیت‌الله علم‌الهدی گفت: جنگ همیشه بر اساس مصلحت و نه بر اساس احساسات انسانی است و فلسطین امروز خط مقدم جبهه اسلام در مقابل دشمنان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، امروز سه شنبه ۱۴ اسفندماه در سومین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان سال جاری که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی به تفسیر آیه ۲۱۶ سوره مبارکه بقره پرداخت و اظهار داشت: امروز به خواهیم پرداخت. جمله دوم این آیه بیان‌گر یک حقیقت و قاعده کلی در زندگی انسان است که در ابتدا به توضیح این جمله پرداخته خواهد شد.

وی افزود: در زندگی انسان از دوران کودکی تا سالمندی، همیشه با توده‌ای از خوشایندها و ناخوشی‌ها روبرو است. در هر مرحله از زندگی، انسان خوشایندها و ناخوشی‌هایی دارد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا تمامی خوشایندها برای ما خوب هستند و آیا آنچه که ما از آن‌ها خوشحال می‌شویم، در راستای سعادت و خوشبختی ما است؟ برعکس، آیا تمام چیزهایی که ما دوست نداریم همیشه برخلاف منافع ما هستند؟

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: این‌طور نیست که تمامی خوشایندها و ناخوشی‌های ما بر اساس واقعیت باشد. به‌طور مثال، زمانی که فردی بیمار می‌شود و به او گفته می‌شود که باید عمل جراحی سنگینی انجام دهد، و پزشک دیگری تنها دارو تجویز می‌کند، قاعدتاً فرد ترجیح می‌دهد که عمل جراحی را انجام ندهد و تنها دارو مصرف کند؛ در حالی‌که عمل جراحی برای او مفیدتر است.

وی با اشاره به آیه ۲۱۶ سوره بقره، تصریح کرد: چه‌بسا چیزی را خوش نداشته باشید و آن برای شما خیر باشد، و چه‌بسا چیزی را دوست داشته باشید و آن برای شما شر باشد. و خداوند مصلحت شما را در همه امور می‌داند، در حالی‌که شما نمی‌دانید.» در این مورد، روایتی از ابن عباس نقل کرده‌اند که از پیامبر اکرم (ص) نقل می‌کند که به او فرموده‌اند: «ابن عباس، راضی باش به آنچه خدا برای تو مقدر کرده است، حتی اگر آن برای تو ناخوشایند باشد. این سخن را از خودم نمی‌گویم، بلکه این آیه در قرآن کریم آمده است.» سپس ابن عباس پرسید که این آیه در کجای قرآن است؟ پیامبر (ص) آیه ۲۱۶ سوره بقره را قرائت کردند.

آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: بنابراین اگر در زندگی با خوشایندها یا ناخوشی‌ها روبرو شویم، نباید تنها بر اساس احساس خوب یا بدی که داریم، آن مسئله را انجام دهیم یا کنار بگذاریم؛ چراکه این نوع برخورد با مسائل و سبک زندگی می‌تواند منجر به سقوط انسان در زندگی شود.

وی تصریح کرد: اگر معیار و ملاک تصمیم‌گیری ما بر اساس احساسات خوشی و ناخوشی باشد، زندگی ما دیگر بر اساس آیات قرآن نخواهد بود. موضوع این آیه به‌ویژه در جمله اول آن که می‌فرماید: «کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ کُرْهٌ لَکُمْ» مربوط به جنگ است و معنای این بخش به واجب شدن جنگ علی‌رغم سختی و دشواری‌ها اشاره دارد.

عضو شورای حوزه علمیه خراسان ادامه داد: جنگ یکی از مسائلی است که انسان به آن کراهت دارد زیرا با منافع او در زندگی مطابقت ندارد. خداوند متعال این آیه را با فعل مجهول «کُتِبَ» آورده است تا نشان دهد این موضوع سخت و ناخوشایند است، و خداوند نمی‌خواهد این مسئله به‌طور مستقیم به خود او نسبت داده شود.

وی خاطرنشان کرد: در اینجا نکته‌ای که باید توجه کنیم این است که خداوند این آیه را خطاب به مسلمانان می‌فرماید. زیرا در ابتدا برای مسلمانان جنگ سخت بوده است؟ دو علت برای کراهت مسلمانان نسبت به جنگ ذکر شده است.

وی توضیح داد: اول اینکه در زمان جنگ احزاب، جامعه اسلامی به‌طور کامل تشکیل نشده بود و تجهیزات و امکانات جنگی کافی نداشتند. دوم اینکه خشونت و درگیری‌های جنگ برخلاف تربیت اسلامی پیامبر (ص) است که از دوران مکه و مدینه ترویج مهربانی، شفقت و از بین بردن کینه‌ها و عداوت‌ها بود.

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: قرآن می‌فرماید: «جنگ برای شما واجب شد، درحالی‌که شما نسبت به آن کراهت دارید.» امروز ما برای حفظ استقلال اسلامی خود باید مقاومت کنیم، چون دشمن نمی‌گذارد و آن‌هایی که می‌خواهند بر منافع ما مسلط شوند، اجازه نمی‌دهند که ما زندگی کنیم. باید خود را تسلیم کنیم یا باید مقاومت و مقابله کنیم؟

وی افزود: ما باید در بررسی مسائل، تحلیل‌های جدی و متفکرانه داشته باشیم و از شعارها پرهیز کنیم. مردم دو نوع زندگی دارند؛ عده‌ای زندگی هتلی دارند که در آن همه‌چیز باید آماده باشد، در حالی‌که عده‌ای دیگر جهادی زندگی می‌کنند و خود را با تمام استعداد و نبوغشان وقف خدمت به مردم و اسلام کرده‌اند. زندگی بر اساس آیه‌های قرآنی در کدام دسته قرار می‌گیرد؟

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در زندگی جهادی، سرمایه اصلی آرامش است که تحقق می‌یابد. انسانی که جهادی زندگی می‌کند، خداوند او را حفظ کرده و در آرامش زندگی او تأمین خواهد شد. اگر می‌خواهید فرزند خوبی تربیت کنید، ابتدا خودتان باید تربیت شوید، زیرا خانواده یک کارخانه است که محصول آن نتیجه رفتار و عمل والدین است.

وی در ادامه گفت: دشمنان اسلام، به‌ویژه یهود و نصارا، بر این تأکید دارند که اسلام دین جنگ است و این موضوع را در دنیا تبلیغ می‌کنند. در حالی‌که جنگ در تمامی ادیان یهودی و مسیحی نیز وجود دارد. اسرائیلی که ۵۰ هزار کودک و زن بی‌گناه را کشته، در جامعه خود به‌گونه‌ای این موضوع را تبیین کرده که مسلمانان به دنبال جنگ و خونریزی هستند. در تورات در باب ۱۳، آیه ۱۵ آمده است: «ساکنان شهر را به دم شمشیر بکش و اموالشان را جمع کن.» و در باب ۲۰، آیه اول می‌گوید: «چون برای مقاتله بیرون روی و دشمن را زیاد بینی، نترس.»

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به دستور جنگ در انجیل گفت: مسیحیانی که می‌گویند حضرت عیسی (ع) پیام‌آور صلح بوده و پیامبر اسلام (ص) را پیام‌آور جنگ می‌دانند، باید بدانند که در انجیل متی، باب ۱۰، آیه ۷ آمده است: «گمان نبرید که من آمده‌ام تا سلامتی بر زمین بگذارم، بلکه شمشیر را آورده‌ام.» همچنین در انجیل لوقا، باب ۹، آیه ۲۸ آمده است: «دشمنانی که نخواستند بر ایشان حکمرانی کنم، در اینجا حاضر ساخته و پیش من به قتل رسانید.»

وی اظهار داشت: ما خواه یا ناخواه با مسئله جنگ روبرو هستیم. در ۴۶ سالی که از عمر انقلاب می‌گذرد، هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده‌ایم. ما تنها در مقام دفاع حاضر شده‌ایم. هشت سال دفاع مقدس برای ما تجربه‌ای است که نشان می‌دهد در مقابل دشمن و جنگ با او باید چه عکس‌العملی داشته باشیم. امام خمینی (ره) فرمودند که ما هر روز در جنگ برکتی داشتیم و جنگ ما به فتح فلسطین خواهد انجامید.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: مسئله امروز ما فلسطین است. عده‌ای می‌پرسند چرا باید در درگیری فلسطین و اسرائیل دخالت کنیم. باید بدانیم که مسئله فلسطین، مسئله اسلام است. ما هزینه اسلام را می‌دهیم، زیرا دنیای استکبار به این نتیجه رسیده که اسلام نباید وجود داشته باشد تا مدیریت جهان را به‌دست بگیرد. جبهه‌ای که تشکیل داده‌اند، خط مقدم آن اسرائیل است و هدفشان از بین بردن اسلام است. خط مقدم ما در این جنگ، فلسطین است.

وی با بیان اینکه امروز شخصیت انقلابی و حکومتی اسلام، نظام جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: هویت سیاسی اسلامی را تنها کشور ما دارد. بنابراین باید بدانیم که فلسطین، مسئله اول و خط مقدم جنگ است. این بی‌انصافی نیست که در برابر این جنگ ناعادلانه سکوت کنیم و کنار بکشیم. این موضوع مصداق آیه ۲۱۶ سوره بقره است که می‌فرماید: «چه‌بسا شما چیزی را دوست ندارید، ولی به صلاح شماست.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha