پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۵
کسی که خدا را ناظر بر اعمال خود ببیند گناه نمی‌کند

حوزه / مسئول کانون نورالثقلین مدرسه علمیه مهدیه خنداب گفت: تنها راه گناه نکردن، این است که انسان، خدا را بر اعمال خود، حاضر و ناظر ببیند و بداند که عالم، محضر خداست و نباید در محضر او نافرمانی کرد.

خانم طاهره رضایی‌پور، مسئول کانون نورالثقلین مدرسه علمیه مهدیه خنداب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک با شرح دعای چهارم ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: دعا، راهنمایی است برای بهره‌مندی از برکات این ماه پرفضیلت و تقرب به سوی پروردگار.

وی گفت :دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان، دریچه‌ای به سوی معارف ناب الهی می‌گشاید و مضامینی ارزشمند را برای سیر و سلوک معنوی در این ماه پربرکت، پیش روی ما قرار می‌دهد.

رضایی پور بیان کرد: این دعا، با درخواست نیرو و توانایی برای به پا داشتن فرامین خداوند متعال آغاز می‌شود، در این فراز، بر این نکته مهم تأکید می‌شود که اطاعت از اوامر الهی، نیازمند نیروی جسمی و روحی توأمان است، قدرت بدنی برای انجام اعمال عبادی و توان روحی برای درک روح عبادت و توجه قلبی به پروردگار، از جمله ضروریاتی است که مؤمن باید برای دستیابی به آن‌ها تلاش کند.

وی تصریح کرد: دعا به اهمیت نوع تغذیه و تأثیر آن بر روح و روان انسان اشاره می‌کند، لقمه حلال و دوری از هرگونه غذای ناپاک و حرام، نه تنها سلامت جسم را تضمین می‌کند، بلکه روح را نیز تطهیر کرده و انسان را برای پذیرش فیوضات معنوی آماده می‌سازد، پرهیز از لقمه حرام، انسان را از یاد خدا غافل نکرده و او را از بسیاری از توفیقات باز نمی‌دارد.

مسئول کانون نورالثقلین مدرسه علمیه مهدیه خنداب خاطرنشان کرد: فراز دوم دعا، به تمنای چشیدن شیرینی یاد و ذکر خداوند اختصاص دارد، یاد خدا، لذتی وصف‌ناپذیر و حلاوتی ویژه دارد که با شناخت و معرفت او حاصل می‌شود، هنگامی که انسان با چشم دل، جمال و زیبایی حق را درک کند، به او عشق می‌ورزد و با یاد او مأنوس و دلگرم می‌شود، قلبی که با یاد خدا آرام می‌گیرد، در هر کجا که بنگرد، جلوه‌ای از یار را مشاهده می‌کند و در راه او، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

رضایی پور تاکید کرد: این شیرینی و لذت، تنها از طریق محاسبه و مراقبت از نفس، ریاضت‌های نفسانی و دوری از هواهای نفسانی به دست می‌آید، شکم‌پروری، دنیاپرستی و بی‌مبالاتی، مانع از چشیدن این حلاوت معنوی می‌شوند، فراموشی یاد خدا، جز غفلت و پشیمانی، حاصلی نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: در بخش سوم دعا، از خداوند متعال می‌خواهیم که ما را برای ادای سپاس در برابر نعمت‌های بی‌کرانش، آماده سازد، شکرگزاری، تنها به گفتار و زبان محدود نمی‌شود، بلکه بنده مؤمن، در عمل نیز سپاسگزار است و به آنچه خداوند از او خواسته است، عمل می‌کند، استفاده صحیح و به جا از نعمت‌های الهی، خود، نوعی شکرگزاری است و سبب افزونی نعمت‌ها می‌شود، در مقابل، ناسپاسی و کفران نعمت، موجب از دست رفتن آن‌ها می‌شود.

رضایی پور ابراز کرد: در بخش پایانی دعا، با دلی آکنده از امید و توکل، از خداوند منان می‌خواهیم که با حفاظت و پوشش خود، ما را از حوادث و ناملایمات روزگار، مصون و محفوظ بدارد و در انجام وظایف و تکالیف الهی، استوارتر گرداند.

وی اظهار کرد: از او می‌خواهیم که عیوب و گناهان ما را بپوشاند، زیرا اگر پرده‌ها کنار رود و انسان‌ها، گناهان و عیوب یکدیگر را ببینند، چه صحنه‌های ناگواری رخ خواهد داد!؟ خداوند متعال، با آنکه بر همه احوال و اعمال ما شاهد و ناظر است، با خطاپوشی خود، بزرگواری و کرامت بی‌نظیرش را نسبت به بندگانش نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: تنها راه گناه نکردن، این است که انسان، خدا را بر اعمال خود، حاضر و ناظر ببیند و بداند که عالم، محضر خداست و نباید در محضر او، نافرمانی کرد.

رضایی پور یادآور شد: قرآن و روایات، پوشانیدن عیب‌ها و کتمان راز مسلمان را عبادت دانسته‌ و فرموده است: هرکس عیب مسلمانی را بپوشاند، در پیشگاه خداوند، از اجر عظیمی برخوردار خواهد شد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha