شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
کاهش احساس تنهایی نوجوانان با تقویت هوش معنوی و بهزیستی معنوی

حوزه/ طلبه مدرسه علمیه مجتهده امین اصفهان، در پایان‌نامه خود با عنوان «پیش‌بینی رابطه احساس تنهایی بر اساس بهزیستی معنوی و هوش معنوی نوجوانان» نشان داد که افزایش هوش معنوی و بهزیستی معنوی به کاهش احساس تنهایی در نوجوانان منجر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم مریم نادی، طلبه سطح سه رشته مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی از مدرسه علمیه تخصصی مجتهده امین اصفهان، از پایان‌نامه خود با عنوان "پیش‌بینی رابطه احساس تنهایی بر اساس بهزیستی معنوی و هوش معنوی نوجوانان" با راهنمایی حجت‌الاسلام عبدالاحد اسلامی و داوری حجت‌الاسلام ابوالحسن حقانی دفاع کرد.

خانم نادی در تبیین موضوع پژوهش خود اظهار داشت: این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین احساس تنهایی، بهزیستی معنوی و هوش معنوی در نوجوانان انجام شده است.

وی افزود: روش پژوهش، توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل تمامی نوجوانان دختر مقطع متوسطه اول و دوم شهرستان مبارکه در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ می‌باشد. در این تحقیق، ۳۶۰ دانش‌آموز به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تک‌مرحله‌ای انتخاب شده‌اند.

وی در ادامه توضیح داد: اطلاعات پژوهش از طریق سه پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه احساس تنهایی راسل و همکاران (۱۹۸۰)، پرسشنامه بهزیستی معنوی دهشیری و همکاران (۱۳۹۲)، و پرسشنامه هوش معنوی بدیع (۱۳۸۹) گردآوری شده است. داده‌های به‌دست‌آمده پس از تکمیل پرسشنامه‌ها، با استفاده از نرم‌افزار SPSS و تحلیل‌های آماری توصیفی و استنباطی، از جمله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس یافته‌های پژوهش، رابطه‌ای منفی و معنادار بین احساس تنهایی با هوش معنوی و بهزیستی معنوی مشاهده شد، به این معنا که هرچه سطح هوش معنوی و بهزیستی معنوی فرد بالاتر باشد، میزان احساس تنهایی او کاهش می‌یابد. همچنین، بین بهزیستی معنوی و هوش معنوی، رابطه‌ای مثبت و معنادار وجود دارد که نشان‌دهنده تأثیر این دو عامل بر یکدیگر است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که هوش معنوی و بهزیستی معنوی می‌توانند به‌عنوان عوامل پیش‌بینی‌کننده میزان احساس تنهایی در نوجوانان در نظر گرفته شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha