سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۷
الگوهای جاودانه ایمان و ایثار در تاریخ اسلام

حوزه/ جانشین سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی گفت: ایمان و اخلاق وابسته به شرایط محیطی نیست و در سخت‌ترین شرایط نیز می‌توان ارزش‌های الهی را حفظ کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبر صوفی، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی، در مراسم جز خوانی روز دهم ماه مبارک رمضان و سالروز وفات حضرت خدیجه(س) در ستاد ساعس فراجا گفت: بسیاری از ما ممکن است تصور کنیم که اگر شرایط محیطی مناسب باشد، می‌توانیم انسان‌های بهتری باشیم. اما تاریخ و قرآن کریم نشان داده‌اند که ایمان و اخلاق، وابسته به محیط نیستند. آسیه، همسر فرعون، نمونه روشنی از این موضوع است. او در قلب مرکز کفر و در کنار کسی که ادعای خدایی داشت، توانست ایمان خود را حفظ کند و این خود حجت بزرگی برای همه ماست.

جانشین سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی در ادامه گفت: دعای آسیه که خداوند در قرآن نقل کرده است، گویای عظمت ایمان اوست: "رَبِّ ابْنِ لِی عِندَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِن فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ." آسیه با همین ایمان راسخ، در برابر ظلم فرعون ایستادگی کرد و الگویی برای همه ما شد.

وی افزود: مثال دیگری از ایمان در شرایط سخت، حضرت یوسف (ع) است که در مقابل وسوسه‌های گناه، پاکدامنی خود را حفظ کرد. این بزرگان، حجت‌هایی برای بندگان خدا هستند که نشان می‌دهند حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌توان راه درست را انتخاب کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صوفی خاطرنشان کرد: حضرت خدیجه (س)، نیز الگویی بی‌بدیل از ایمان، شجاعت و ایثار هستند. ایشان با وجود دارایی‌های فراوان اقتصادی، تمام اموال خود را در راه دین اسلام صرف کردند. ارتباطات تجاری گسترده ایشان با کشورهای مختلف و قدرت اقتصادی‌ای که داشتند، در خدمت پیشرفت اسلام قرار گرفت.

وی در ادامه گفت: حضرت خدیجه در شرایط دشوار شعب ابی‌طالب، در کنار پیامبر ایستادند و سختی‌های بسیاری را تحمل کردند. ایشان بارها برای حمایت از پیامبر، از کوه‌ها و بیابان‌ها عبور می‌کردند و حتی در آن دوران که پیامبر در شرایط تنهایی و غربت بودند، در کنار ایشان ماندند.

جانشین سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی افزود: ایثار حضرت خدیجه، نمونه‌ای ماندگار از گذشت و فداکاری است. ایشان نه تنها از اموال خود در راه اسلام گذشتند، بلکه حتی در سخت‌ترین لحظات زندگی پیامبر، همواره کنار ایشان بودند. این ایثار و شجاعت، الگویی برای همه ماست که در زندگی خود برای ایمان و اخلاق تلاش کنیم. از بالاترین فضائل خدیجه کبری این است که از اندیشه بلند و فکر عمیق و بصیرت ژرف برخوردار بود؛ مخصوصاً عقل عملی او در اوج خود قرار داشت. قطعاً مجاهدت‌های حضرت خدیجه کبری (س) بود که درخت نوپای اسلام را تنومند گرداند و ایشان با ایمانی راسخ و عمیق بر اعتلای دین خدا کوشیدند. همچنین نباید فراموش کرد که مدح و فضائل ایشان در کلام اهل بیت (ع)، خود نیز حاکی از مقام والای ایشان دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صوفی در پایان گفت: زندگی دنیا، بازاری برای تجارت است. برخی‌ها در این بازار، سود تجارت می‌کنند، برخی ضرر و زیان و برخی لعنت. اما اهل ایمان، با عمل و عبادت خود، سرمایه‌گذاری بزرگی برای آخرت می‌کنند. بیایید از الگوهایی چون آسیه، حضرت یوسف، و حضرت خدیجه (س) درس بگیریم و در این تجارت، اهل سود باشیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha