شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
افراد کج‌خلق از رحمت الهی محروم هستند

حوزه/ استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی از علما کج‌خلقان را محروم از رحمت الهی می‌دانند، گفت: خشم و غضب نیز انسان را از رحمت الهی دور می‌کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین حسن کامران، امشب در نشست تخصصی با عنوان «حسن خلق از دیدگاه آیات، روایات و علم اخلاق» که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، ضمن تبریک میلاد امام حسن(ع)، اظهار کرد: حسن خلق یک فضیلت اخلاقی ناظر به مدارا و حسن معاشرت با مردم است.

وی با اشاره به اینکه حسن در لغت به معنای نیکی است، مطرح کرد: حسن خلق در اصطلاح در دو معنای عام و خاص به کار گرفته می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه معنای خاص حسن خلق بر فضائل اخلاقی گفته می‌شود، عنوان کرد: این حسن خلق در روابط اجتماعی بسیار موثر بوده و با برخی از واژه‌ها مانند مدارا و کرم ارتباط دارد.

وی با اشاره به اینکه عالمان علم اخلاق حسن خلق را نقطه مقابل سوء خلق به معنای کج خلقی، ترش‌رویی، بدزبانی و خشونت می‌دانند، خاطرنشان کرد: حسن خلق به عنوان یکی از واسطه‌های اخلاق پیوسته مورد سفارش بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کامران با بیان اینکه برخی افراد کج خلقان را محروم از رحمت الهی می‌دانند، تصریح کرد: خشم و غضب نیز انسان را از رحمت الهی دور می‌کند.

وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) نیز به مهرورزی به یکدیگر توصیه کرده‌اند، یادآور شد: هرچند در قرآن کریم عبارت حسن خلق به کار نرفته است ولی مفسران آیات متعددی را ناظر به این مضمون می‌دانند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در قرآن کریم می‌خوانیم احسان به پدر و مادر از سایرین اولویت بیش‌تری دارد، گفت: پدر و مادر ریشه و اصلی است که انسان به آن دو اتکا دارد و جوانه وجودش بر آن دو تنه روئیده است.

وی با اشاره به اینکه پس از پدر و مادر سایر خویشان، ایتام و مساکین مطرح شده است، بیان کرد: امام حسن(ع) نیز می‌فرمایند به مردم به گونه‌‎ای سخن بگوئید که دوست دارید با شما سخن بگویند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha