یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵
امام جمعه بغداد: نفوذ اسرائیل و آمریکا در عراق تهدیدی برای ثبات منطقه است

حوزه/ آیت‌الله سید یاسین موسوی از نفوذ اسرائیل و آمریکا در عراق هشدار داد و بر وحدت ملی برای مقابله با آن تأکید کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، امام جمعه بغداد، آیت‌الله سید یاسین موسوی، در خطبه نماز جمعه به اوضاع آشفته جهان که منطقه را تحت تأثیر قرار داده است، پرداخت و تأکید کرد که هرج‌ومرج امروزی جهان، پرسش‌های بزرگی را درباره آینده صلح و امنیت جهانی ایجاد کرده است. این پرسش‌ها از سوی همه، از شهروندان گرفته تا مسئولان سیاسی که در قلب حوادث قرار دارند مطرح می‌شود.

آیت‌الله موسوی تأکید کرد که سیاست‌های ایالات متحده و اسرائیل علی‌رغم ادعاهای مکرر درباره برقراری صلح در منطقه تنها به جنگ‌ و ویرانی‌های بیشتر منجر شده است.

وی همچنین گفت: ما خواستار صلح هستیم، اما از زمان به قدرت رسیدن ترامپ، شاهد هیچ گونه صلحی نبوده‌ایم، بلکه برعکس، خشونت و کشتار افزایش یافته است.

امام جمعه بغداد رفتارهای ترامپ را وحشیانه توصیف کرد و او را به رهبر یک باند تبهکار تشبیه کرد که نه قانون و نه حتی ارزش‌های انسانی، او را از ارتکاب جنایت باز می‌دارد.

آیت‌الله موسوی با توجه به این سیاست‌ها، به ویژه با تشدید تنش در یمن و غزه که نسل‌کشی در آن منجر به شهادت صدها غیرنظامی در یک روز شده است، سرنوشت منطقه را مبهم ارزیابی کرد، و افزود: «ترامپ از نتانیاهو در این کشتار حمایت می‌کند، که این امر به ارتکاب جنایت جنگی در منطقه دامن می‌زند».

وی همچنین با اشاره به اوضاع سوریه، گفت: باندهای جنایت‌کاری که کنترل حکومت سوریه را در دست دارند، هیچ قانونی را محترم نمی شمارند اما با این وجود مورد حمایت قرار می‌گیرند. این باند جنایتکار مانند داعش رفتار می‌کند، که این امر اوضاع منطقه را پیچیده‌تر کرده است.

آیت‌الله موسوی با اشاره به اوضاع داخلی عراق، نسبت به مداخلات خارجی که ثبات کشور را تهدید می‌کنند، هشدار داد و بیان داشت: برخی از مسئولان بدون احساس مسئولیت عمل می‌کنند و حتی ملت خود را تهدید می‌کنند. وی گفت: «وزیر خارجه عراق با زبان تهدید با مردم عراق صحبت می‌کند، و این امری عجیب و غیرقابل قبول است».

وی تأکید کرد که یک پروژه اسرائیلی-آمریکایی برای تقسیم مجدد منطقه در حال اجراست، این اتفاق هم اکنون در سودان و یمن رخ داده است اما آنها به دنبال تقسیم کشورهای دیگر به کشورهای کوچک‌تر هستند. عراق نیز از این پروژه مستثنی نیست، و طرحی برای ایجاد یک کشور مستقل کُرد در حال انجام است.

آیت‌الله موسوی در ادامه گفت: اتفاقات جاری تأثیر زیادی بر اوضاع عراق دارد، و اظهار داشت: ما باید به طور جدی در برابر این چالش‌ها بایستیم و از منافع ملت و کشورمان محافظت کنیم.

وی نسبت به تحرکات اخیر نیروهای جولانی در منطقه هشدار داد و تأکید کرد که این نیروها به برخی مناطق عراق نفوذ کردند اما ارتش عراق به این تحرکات پاسخ داده و ۱۵ نفر از این نیروها را اسیر کرده است.

آیت‌الله موسوی با تاکید بر این که این تحرکات برنامه ریزی شده هستند و بخشی از یک طرح بزرگ‌ هستند که هدف آن به کنترل درآوردن شیعیان منطقه به دست شخصیت‌هایی مانند جولانی است، که از سوی آمریکا و اسرائیل با هر وسیله ممکن حمایت می‌شود. وی در این راستا این سوال را مطرح کرد: «دولت عراق در این معرکه چه خواهد کرد؟ آیا از این پروژه اطلاع دارد؟ به نظر من، آنها از این نقشه مطلع هستند اما بین افشای این پروژه و مواجهه با پیامدهای آن مردد هستند.»

وی از پروژه اسرائیلی-آمریکایی با هدف کاهش قدرت نظامی شیعیان در عراق پرده برداشت و گفت: «طرح آمریکا این است که به شیعیان عراق اجازه ندهد نیروی نظامی قدرتمندی داشته باشند که بتوانند از خود دفاع کنند، دقیقاً همان اتفاقی که برای حکومت خودگردان فلسطین رخ داد، و قدرت نظامی آن‌ تا جایی محدود شد تا تنها به عنوان یک سازمان حامی نیروهای اسرائیلی عمل کند».

آیت‌الله موسوی در ادامه بیان داشت: عراق اکنون با همان سناریو مواجه است. آمریکا در راستای اخراج تعداد زیادی از نیروهای نظامی و محدود کردن تسلیحات و مأموریت‌های آن‌ها به دولت عراق فشار می‌آورد.

وی افزود: «این موضوع شامل حشد الشعبی نیز می‌شود، برخی از طرف‌ها تلاش می‌کنند نقش آن را به واسطه تصویب قوانینی خاص محدود کنند».

امام جمعه بغداد به دو طرح اصلی در صحنه سیاسی عراق اشاره کرد: طرح اول پیوستن به محور اسرائیلی-آمریکایی و عادی‌سازی روابط با اسرائیل است همان‌طور که برخی از کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و امارات به آن پیوسته‌اند. اما طرح دوم، رد طرح اول و پایبندی به وحدت عراق و مخالفت با تقسیم کشور است.

وی همچنین تاکید کرد: «ما مخالف پیوستن به طرح آمریکا و اسرائیل هستیم، چه از طریق عادی‌سازی روابط و چه از طریق تقسیم. ملت شریف عراق نمی‌پذیرد که برده آمریکا یا اسرائیل باشد.»

آیت‌الله موسوی در ادامه گفت: راه‌حل واقعی برای مقابله با این چالش وحدت ملت‌های عرب و مسلمان است. و خواستار تقویت نهادهای امنیتی و نظامی برای محافظت از عراق شد.

وی در پایان خطبه سیاسی نماز جمعه اظهار داشت: «به صراحت اعلام می‌کنم: ما در انتخابات آینده به هیچ فردی که از طرح اسرائیلی-آمریکایی حمایت کند، رأی نخواهیم داد. مردم شریف و مقاوم عراق نخواهند پذیرفت که برده آمریکا یا اسرائیل باشند.»

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha