به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله مصطفی علما در جلسه درس اخلاق ماه رمضان دفتر مقام معظم رهبری در قم که روز دوشنبه در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به روایات معراج پیامبراکرم(ص) در کتاب «ارشاد القلوب» دیلمی، تأکید کرد: این روایات، سفرنامه معنوی پیامبر اعظم(ص) است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در شب معراج، پرسشهای عمیقی از رسول خدا(ص) شد که پاسخهای آن، گنجینهای از حکمت است.
روزه، میراث مشترک همه ادیان الهی
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ» (بقره:۱۸۳)، خاطرنشان کرد: روزه تنها برای مسلمانان نیست، بلکه تمام امتهای پیشین نیز به آن مأمور بودند، این نشاندهنده تأثیر عمیق روزه بر روح و جسم انسان است.
وی با بیان اینکه آثار روزه را گاه با چشم مادی نمیبینیم، اما حقیقت آن در بُعد معنوی آشکار است گفت: علامه طباطبایی و مرحوم حسنزاده آملی روزه را کلید حکمت و معرفت میدانستند.
حکمت، میوه روزه و رمضان
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) که میفرماید «الحکمة شَجَرَةٌ تَنْبُتُ فِی الْقَلْبِ» (حکمت درختی است که در قلب میروید)، تصریح کردند: حکمت، نورانیتی است که روزه به قلب انسان میبخشد و زبان را به گفتار الهی میآراید.
وی همچنین با اشاره به حدیثی از امام جعفرصادق(ع) که میفرماید: «إِنَّ الْحِکْمَةَ مَعْرِفَةٌ وَ تَفَقُّهٌ فِی الدِّینِ»، تأکید کرد: تفقه در دین صرفاً به معنای حضور در حوزه نیست، بلکه فهم عمیق و بصیرت الهی است که روزه واقعی به ارمغان میآورد.
حد حکمت؛ اعراض از دنیا و توجه به آخرت
آیتالله علما با بیان حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) که میفرماید «حَدُّ الْحِکْمَةِ الْإِعْرَاضُ عَنْ دَارِ الْفَنَاءِ وَ التَّوَجُّهُ إِلَی دَارِ الْبَقَاءِ»، گفت: حکمت حقیقی، دوری از تعلقات فانی و روی آوردن به جاودانگی است.
وی به داستان وصله زدن نعلین توسط امام علی(ع) اشاره کرد و یادآور شد: امیرالمؤمنین(ع) با وجود مقام حکومت، سادهزیستی را انتخاب کرد، زیرا ارزش واقعی در خدمت به خلق است، نه در ظواهر دنیوی.
نتیجه روزه؛ تقوا، حکمت و شناخت امام(ع) است
آیتالله علما در پایان نتیجه روزه را تقوای الهی و شناخت امام زمان(عج) دانست و تأکید کرد: همانگونه که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری با حکمت الهی مسیر انقلاب را هدایت کرده و می کنند، ملت ایران نیز باید با بصیرت و اطاعت از خدا، راه شهدا را تداوم بخشد.
انتهای پیام/

آیتالله علما گفت: همانگونه که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری با حکمت الهی مسیر انقلاب را هدایت کرده و می کنند، ملت ایران نیز باید با بصیرت و اطاعت از خدا، راه شهدا را تداوم بخشد.
نظر شما