محمدرضا نصیری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به دعوت خاص و معنادار رهبر معظم انقلاب برای حضور هر چه بیشتر مردم در راهپیمایی روز قدس امسال ابراز داشت: در یک دهه اخیر هر زمان که به روز قدس نزدیکتر میشدیم، نگارندگان داخلی درصدد این بودند تا اثبات کنند چرا باید در قدس هزینه بدهیم؛ اما این یکی دو سال ماجرا فرق کرده و مسئله فلسطین دیگر محدود به جغرافیا نیست.
وی افزود: واقعیت آن است که بعد از هفت اکتبر مسئله فلسطین صرفاً یک مسئله ایدئولوژیک برای جمهوری اسلامی ایران و یا چند کشور نیست، چرا که ما معتقدیم فلسطین جغرافیا را پشت سر گذاشته و اکنون در مقیاس جهانی در حال کنشگری است و شاید همین پیشرفت در میان تودههای مردم جهان است که این چنین اسرائیل را هار کرده و او را به صرافت و حقارت ترور فرماندهان محور مقاومت کشانده است.
منتقد و تحلیلگر سینما و فعال رسانه ای همچنین خاطرنشان کرد: بر این اساس اگر بخواهیم از قالب جغرافیا بیرون آییم و به شکل تمدنی مسئله فلسطین و رژیم اشغالگر قدس را بررسی کنیم، موضوع به یک قرن اخیر باز میگردد. دقیقا زمانی که امپراتوری عثمانی برای نقش آفرینی جدی در منطقه، تمام قوای خود را بسیج کرد اما نتوانست تغییرات جغرافیایی را با نگاه تمدنی خود همراه سازد و شکست خورد.
وی افزود: در سال ۱۹۷۹ میلادی نیز با شکلگیری جمهوری اسلامی ایران، آشپزهای دیکتاتور منطقه به یک بازنشستگی طولانی فرورفتند و سودای تشکیل مجدد امپراتوری عثمانی از یک طرف و شعار بر زمین مانده از بحر تا نهرِ رژیم آپارتاید اسرائیل از سوی دیگر، باعث شد تا استکبار جهانی به سمت ابزارهای تمدنی برای تحقق اهداف خود رهنمون گردد.
نصیری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یک واحد سیاسی تازه شکل گرفته نیز در حال دولت-ملت سازی و همچنین الگو شدن برای همتایان ایدئولوژیک خود در منطقه شد؛ موضوعی که تا کنون و همراه با بحرانهای داخلیاش ادامه داشته است. جدای از اینکه ماجرای ۷ اکتبر را مشکوک بدانیم یا ندانیم، درست یا غلط آن را برداشت کنیم و یا تحلیلهای مختلف امنیتی و سیاسی را بر روی آن مستولی کنیم، باید بپذیریم تمامی راهکارهای پیشدستانه را از مقابلش برداشت و او را غافلگیر کرد و ایجاد یک جو جهانی را علیه اسرائیل در میان تودههای مردم در سراسر جهان کلید زد.
وی تأکید کرد:مسئلهای که متاسفانه در داخل با ضریب گرفتن توسط جریاناتی، اجازه نداد تا همانند پیشرویهایش در جهان، در ایران نیز گرم بماند. نمیتوان از این مسئله گذشت که در سالی که از آن عبور کردیم سهمگینترین حوادث برای جبهه مقاومت رقم خورد. حوادثی که با شهادت شهید رئیسی آغاز شد و تاکنون دومینوی آن متوقف نشده است.
نصیری همچنین گفت: اما امروز مقاومت، بغض های در گلوماندهی زیادی دارد تا بر سر استکبار بشکند. تفاوت این ماجرا با سالهای دیگر آن است که تودههای زیادی در قاره آمریکا و همچنین اروپا هم صدا با محور مقاومت شده و یک صدا با هم، فلسطین را فریاد میزنند. وحدتی که بیش از پیش مورد غضب اسرائیل و همپیمانانش در منطقه قرار خواهد گرفت. اولین حرکت برای آنان این است تا این وحدت را بر هم زنند کاری که سالیان سال است در آن تخصص و تبحر دارند اختلاف افکنی در بین نیروهای جریان مقاومت با اسم رمز ایران و رسانهای که ما کماکان در آن دچار ضعف هایی هستیم.
نظر شما