حجت الاسلام سیدرضاعابدیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان ضمن تبریک عید سعید فطر با بیان اینکه نماز عید فطر در منابع فقهی شیعه به صلاه عیدین شهرت دارد، اظهار داشت:، بنابر نقل طبری اولین بار در اول شوال سال دوم هجرت یعنی در عید فطر، توسط نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه اقامه گردید که بنا بر فتاوای مشهور، خواندن آن به صورت جماعت در زمان حضور امام معصوم واجب و در عصر غیبت، مستحب است.
حجت الاسلام عابدیان افزود: در قنوت این نماز با فضیلت میتوان هر دعایی را خواند اما مستحب است دعای اللهم اهل الکبریاء و العظمه خوانده شود.
وی خاطرنشان کرد: در این دعای قنوت نماز عید، بعد از بیان اوصافی از خداوند متعال مانندکبریا و عظمت و جود و جبروت و عفو و رحمت و صلوات بر نبی مکرم اسلام، خواستهای را از خداوند متعال مسالت داریم و آن این است، که خدایا تورا قسم می دهیم به حق این روز که برای مسلمانها روز عید قرار دادی و پس از صلوات بر نبی مکرم و اهل بیت طاهرین، هر خیری که به پیامبر و ائمه اطهار عنایت فرمودی، مارا نیز درآن خیر وارد ساز و هر شری که نبی مکرم و اهل بیت مطهر را از آن خارج فرمودی، ما را نیز خارج نما.
استاد حوزه یادآور شد: همه ما میدانیم بخشی از کار و بخشی از مسیر دعا و توسل و توکل است و بخش دیگر آن، اقدام و عمل خود انسان است، لذا خداوند در قرآن کریم در آیات مختلفی از جمله آیه وشاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله، این مساله را تبیین میفرماید که مجرد دعا و توکل کافی نیست و انسان بایست عزم و حرکت نیز داشته باشد، به عبارت دیگر از تو حرکت از خدا برکت.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به کمال این بخش از دعای قنوت نماز عید فطر، بایست اول معرفت پیدا کنیم که خیر و شر چیست؟ ابراز کرد: یک وقت ما خیر و شر را در نگاه خود بررسی می کنیم که ممکن است بگوییم خانه و شغل و ثروت و زندگی خوب، خیر است، اما وقتی میخواهیم ببینیم از نگاه خالق ما و کسی که آفریدگار عالمیان است خیر و شر کدام است؟، وقتی انسان معرفت به خیر پیدا کرد، در کنار دعا و توکل، برای رسیدن به آن حرکت میکند و وقتی معرفت یافت که شر چیست، تمام مسیرهای منتهی به شر را برای خود حرام می کند.
حجت الاسلام عابدیان ادامه داد: مصادیق خیر در قرآن بسیار است، تقوا، توبه، روزه گرفتن، جنگ و جهاد، پنهان کردن صدقه و ایمان اما در این بخش از دعا، خیر بالاتری را میخواهد و میفرماید آن خیری که به نبی مکرم و اهل بیتش دادی به ما هم بده.
استادحوزه ادامه داد: خیری که خداوند متعال به پیامبر گرامی و اهل بیت علیهم السلام عنایت فرمود دوکلمه بود، اول گسترش توحید و دوم مبارزه با طاغوت و در آیات قرآن، غایت بعثت پیامبر و بعد از او اهل بیت مطهر را گسترش توحید بیان فرموده که لازمه آن مبارزه با طاغوت است.
وی با بیان اینکه سیره پیامبر و اهل بیت و کلام نورانی معصومین، مملو از گسترش توحید و بازگشت به سوی خدا و عبدخدا شدن و تشکیل حکومت توحیدی و همچنین جهاد و مقاومت و ایثار و شهادت و ایستادگی در مقابل طاغوت و ظالمین است، ابراز کرد: امروز نیز بایست برای رسیدن به این خیر تلاش کرد، اول بایست دشمن را شناخت و راههای مقابله بلکه هجمه به آن را یافت و سپس در کنار مبارزه و حمله به طاغوت و استکبار، حلاوت و شیرینی توحید و عبدخدا شدن و انسانیت حقیقی که در بندگی خداست را به جهانیان شناساند.
حجت الاسلام عابدیان با بیان اینکه قرآن دشمن و طاغوت را با صراحت به ما معرفی کرده است، گفت: از شیطان و نفس اماره تا کفار و مشرکین و منافقین را دشمن تلقی کرده و پیروی از آنان را پیروی از طاغوت و نتیجه پیروی از آنان را نیز رفتن به ظلمات بیان فرموده، این تعبیر قرآن بسیار تکان دهنده است که حمایت از کفار و بازی در میدان دشمن نتیجهاش خلود و جاودانگی در آتش جهنم است.
وی تأکید کرد: از همین جا میتوان بهترین خیر را مقابله و هجوم به دشمن و شناساندن دشمن به همگان و گسترش توحید دانست و بدترین شر را نیز حضور در جبهه دشمن و حمایت از او و تصدیق کردن دشمن دانست.
وی اظهار کرد: در دنیای امروز بایست مراقب باشیم که به جای ایستادن در مقابل کودک کش های خبیثی همچون رژیم صهیونی و آمریکا و مدعیان دروغین حقوق بشر و دشمنان حقیقی دین و دیانت و اسلام و اهل بیت، یکباره در صف حمایت از آنان و تطهیر چهره خون آلود آنان قرار نگیریم.
انتهای پیام. /
نظر شما