به گزارش خبرگزاری حوزه از خرم آباد، حجتالاسلام محمد قائدرحمتی امام جمعه دورود روز گذشته در کارگاه توانمندسازی سفیران مهر که با هدف ارتقای سطح معرفتی آمران به معروف و اصلاح روشهای تذکر لسانی، در سالن آمفی تئاتر شرکت سیمان دورود برگزار شد، با تأکید بر ضرورت بازنگری در رویکردهای اجرایی این فریضه، اظهار داشت: فضیلت امر به معروف در جامعه فراموش نشده، اما در برخی موارد به دلیل روشهای نادرست، کنار گذاشته شده است، باید «چشمها را شست» و با نگاهی صحیح به این مسئله نگریست.
وی فهم معرفتی از معروف و منکر را پیش نیاز هر اقدامی دانست و افزود: همه معارف دینی در برابر امر به معروف، همچون قطرهای در برابر دریاست؛ از این رو، پیش از هر اقدامی باید شناخت و معرفت لازم را به دست آورد.
امام جمعه دورود با تصریح بر اینکه امر به معروف باید ذیل ولایت تعریف شود، تأکید کرد: ولایت باید پیوست این فریضه باشد، اگر فردی حتی یک میلیمتر احتمال دهد که تذکر او موجب دوری مخاطب از دین، ارزشهای دینی و شهدا می شود، چنین تذکری از منظر اعتقادی پذیرفته نیست.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان دورود در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هر کسی صلاحیت امر به معروف را ندارد، خاطرنشان کرد: آمران به معروف باید از صلاحیتهای اخلاقی و معنوی برخوردار باشند و بتوانند با ظرفیت روحی خود، مخاطب را جذب کنند. تندروی و برخورد نادرست، همواره نتیجه عکس دارد.
حجت الاسلام قائدرحمتی گفت: امر به معروف را باید از خانواده آغاز و سپس به جامعه گسترش داد چرا که این فریضه نیازمند ویژگیهای خاصی است و هر فردی بدون داشتن این ویژگیها، نمی تواند در این عرصه ورود کند.
رئیس ستاد امر به معروف دورود با اشاره به واقعه عاشورا خاطرنشان کرد: در عاشورا تنها ۷۲ نفر با برخورداری از صفات و ویژگیهای معنوی، در مسیر امام حسین(ع) ایستادند،این نشان می دهد که انجام مسئولیت های بزرگ، نیازمند جایگاه معرفتی و معنوی والایی است.
حجت الاسلام قائدرحمتی با تأکید بر اینکه نخستین گام، تقویت مبانی اعتقادی و معرفتی است، تصریح کرد: باید ابتدا روی اصل اعتقادی ولایت کار شود و هر فرد پیش از ورود به عرصه امر به معروف از خود بپرسد که آیا صلاحیت این کار را دارد؟ زیرا اگر اصول و موازین معنوی رعایت نشود، ممکن است به جای اصلاح، آسیب به جامعه وارد شود.
امام جمعه دورود در ادامه افزود: اگر اصول معنوی امر به معروف در چارچوب ولایت رعایت شود، حتی در شرایط سخت، ناآرامی و اغتشاش نیز میتوان با رعایت اصول صحیح، تذکر داد و زمینه جذب افراد را فراهم کرد؛ اما در صورت نبود این رویکرد، حتی در شرایط آرام جامعه نیز ممکن است نتیجه معکوس حاصل شود.
حجت الاسلام قائدرحمتی در پایان با تأکید بر ضرورت افزایش شناخت آمران به معروف خاطرنشان کرد: باید از نظر معرفتی رشد کنیم، معروفات و منکرات را بهدرستی بشناسیم و با مهربانی، اخلاق و روش صحیح به یکدیگر تذکر دهیم تا امر به معروف، به جای ایجاد فاصله، زمینه ساز هدایت، اصلاح و جذب در جامعه باشد.











نظر شما