پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
خبر گزاری حوزه

در مقابل هم قرار دادن شیعه و سنی درست نیست، شیعه و سنی در کنار هم باید قرار داده شود. منشأ همه درگیری ها و اختلافات افراطی ها هستند. همه ادیان و مذاهب در تاریخ خود دچار این مشکل شدند و ما باید از تاریخ عبرت بگیریم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، به مناسبت ایام الله دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سمپوزیوم علمی با عنوان "اسلام ما: مشترکات شیعه و سنی" با حضور زهیری مسراوی رئیس انجمن اسلام معتدل، دکتر جلال الدین رحمت رئیس شورای ایجابی، کیایی حاجی مصدر فرید مسعودی رئیس شورای سازمان نهضت العلماء و دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی برگزار گردید.

ابراهیمیان در آغاز این نشست علمی درباره دستاوردهای نظام اسلامی سخن گفت و بر ضرورت اتحاد یک میلیارد و 600 میلیون مسلمان تاکید کرد. وی امام خمینی را شخصیتی زنده برشمرد و اظهار داشت: در نبود این شخصیت بزرگ نیز شاهد تبعیت و پیروی میلیون ها جوان از سراسر جهان از افکار این مرد بزرگ هستیم.

* وحدت، اساسی ترین مساله جهان اسلام است

ابراهیمیان مسأله اساسی امروز جهان اسلام را وحدت برشمرد و به جوانان توصیه کرد وحدت و امنیت اندونزی به این است که مواظب ترفندهای گروه اندک افراطی ها در کشور باشند.

آقای زهیری مسراوی در ادامه افزود: از آغاز تا به امروز، حرکات و تلاش های تقریبی، بیش از هر جای جهان، از طرف شیعه و ایران آمده است و توجه زیادی به این امر مهم نشان داده و می دهند. چنین نشست ها نوعی از مقابله با تکفیری ها است که تفرقه اندازی بین مسلمانان را برنامه اصلی خود قرار می دهند. در حالیکه مشترکات زیادی بین شیعه و سنی وجود دارد و تنها در امور جزیی متفاوتند، و حتی مرحوم عبدالرحمن وحید از بزرگان نهضت العلماء و چهارمین رئیس جمهور اندونزی با عنایت به این نگاه چنین گفتند: در واقع شیعه همان نهضت العلماء اندونزی به علاوه امامت است و نهضت العلمای اندونزی شیعه منهای امامت است.

* شیعه و سنی در کنار یکدیگرند نه در برابر هم

همچنین دکتر جلال الدین رحمت در نوبه خود اظهار داشت: شیعه وحدت میان مسلمانان و حتی پیروان ادیان را مقدم می دارد و شاهد آن تقیه است که در وضعیت معین جهت حفظ وحدت و احترام به دیگران انجام می شود که علمای شیعه آن را تقیه مداراتی نامیده اند. وحدت در زمانی تحقق می یابد که همه اشتراکات را حفظ و افتراقات یا تفاوت ها را مورد احترام قرار می دهند.

آقای مصدر فرید مسعودی سخنران بعدی این نشست بود. وی طی سخنانی اظهار داشتند: در مقابل هم قرار دادن شیعه و سنی درست نیست، شیعه و سنی در کنار هم باید قرار داده شود. منشأ همه درگیری ها و اختلافات افراطی ها هستند. همه ادیان و مذاهب در تاریخ خود دچار این مشکل شدند و ما باید از تاریخ عبرت بگیریم. تفاوت ها از امور واقعی است که رفتار حکیمانه را می طلبد و آن احترام متقابل است.

* حضور در موسسه عبدالرحمن وحید اندونزی

همچنین خبر دیگری از اندونزی حاکی است دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با حضور در مؤسسه رئیس جمهور سابق اندونزی آقای عبدالرحمن وحید با رئیس این مؤسسه که فرزند ارشد آن مرحوم است دیدار و گفتگو نمود.

خانم ألیسا وحید هدف از تأسیس این انستیتو را که از سال 1948 فعالیت دارد، پرداختن به مباحث فرهنگی و آموزشی برای عموم مردم و جوانان اندونزی خواند و اظهار داشت: با توجه به افکار مرحوم پدر، و با عنایت به کثرت گروه ها و ادیان و مذاهب در اندونزی شعار ما تعامل با همه ادیان و فرق می باشد تا از راه همزیستی مسالمت آمیز، اندونزی را از خشونت و افراط گرایی دور سازیم.

وی اظهار داشت: ما روزی را در اندونزی به نام روز تحمل و بردباری داریم که در آن روز تبلیغات وسیعی برای تحمل افکار و عقاید، انجام می دهیم.

الیسا وحید ادامه داد: فعالیت های فرهنگی و آموزشی برخی از کارهای این مؤسسه است؛ ضمن اینکه در این مؤسسه افکار مرحوم عبدالرحمن وحید را که از عالمان دینی این کشور محسوب می شود به جوانان آموزش می دهیم.

* برنامه ریزی برای تبیین طرح رئیس جمهور ایران

آقای ابراهیمیان هم در این دیدار گفت: رئیس جمهور ایران طرح "جهان علیه خشونت و افراط گری" را در سازمان ملل، پیشنهاد داد و زندگی بدون خشونت و همزیستی مسالمت آمیز با مسلمانان، ادیان الهی و سایر انسان ها در نگاه دینی ما هم مبنای قرآنی دارد و هم سنت پیامبر (ص) و ائمه معصومان (ع) و نیز قانون اساسی ما به آن تصریح دارند.

در ادامه این دیدار مقرر شد رایزنی فرهنگی و انستیتوی عبدالرحمن وحید در آینده، ضمن ارتباطات بیشتر، سمپوزیومی را نسبت به معرفی افکار مرحوم عبدالرحمن وحید همراه با یک شخصیت ایرانی در خصوص موضوعی که رییس جمهور ایران مطرح نمود، برگزار نمایند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha