پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 247541
۱۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۵:۴۸

عضو مجلس خبرگان رهبری، صرفه جویی و قناعت در مصرف؛ کار و تلاش مفید، مطلع و مقید بودن نسبت به حقوق اقتصادی خود و معرفی و عملی کردن اقتصاد اسلامی را از جمله مهمترین راهکارهای موفقیت در جهاد اقتصادی برشمرد.

آیت‌الله احمد بهشتی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به نامگذاری سال 1390 به نام سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی، جهاد اقتصادی مناسب ترین عنوانی بود که برای رهبر معظم انقلاب این عنوان را بیان کردند.

وی گفت: شرایط به گونه ای است که باید مسئله جهاد اقتصادی را نه فقط در حد شعار و بیان بلکه باید به معنای واقعی جدی بگیریم و آن را به صورت واضح و آشکاری برای مردم تبیین کنیم.

رئیس دانشگاه قم، با بیان این که چند نقطه برای جهاد اقتصادی وجود دارد، گفت: مردم باید با صرفه جویی، در این جهاد نقشی پر رنگ ایفاء کنند.

وی افزود: وظیفه حوزه های علمیه است که روحیه صرفه جویی و قناعت را مخصوصا در مصارف انرژی، در میان مردم تقویت کنند.

آیت الله بهشتی، با بیان این که مسئله صرفه جویی یکی از اساسی ترین مسائلی است که در ذیل مسئله جهاد اقتصادی وجود دارد و باید همواره به آن پرداخت، گفت: مسئله صرفه جویی و پرهیز از موارد غیر ضروری شاید مهمترین بعد جهاد اقتصادی باشد که اگر درست تبیین و نهایتا اجرایی شود، پیروزی در جهاد اقتصادی بسیار ممکن خواهد بود.

وی اضافه کرد: یکی از ابعاد دیگر جهاد اقتصادی مسئله کار و تلاش  و اهمیت دادن به آن است و البته این بعد مختص به کارگر، مهندس، و ... نیست، بلکه تمام اقشار جامعه، از کارگر، مهندس، پزشک، دامدار، کشاورز، طلبه، دانشجو و ... را شامل می شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: این که می بینیم برخی از کشورها از لحاظ صنعتی جلو افتاده اند به دلیل این است که به جهاد اقتصادی توجه ویژه ای کرده اند و در برخی از این کشورها، مردمش روزانه قریب به 16ساعت در روز کار می کنند.

وی با بیان این که برای موفقیت در جهاد اقتصادی باید به مسئله کار و تلاش اهمیت ویژه ای داد، تصریح کرد: پیروزی در جهاد اقتصادی زمانی تحقق می یابد که مردم یک جامعه به کار و تلاش و بالا بردن کیفیت آن اهمیت دهند.

آیت الله بهشتی خاطرنشان کرد: سومین چیزی که برای موفقیت در جهاد اقتصادی لازم و ضروری است، توجه به حقوق اقتصادی خودمان است، چرا که برای پیروزی در این جهاد اقتصادی باید به حقوق اقتصادی خود اطلاع داشته باشیم و در ذیل عنوان جهاد اقتصادی، آن را مورد توجه قرار دهیم.

وی گفت: بنابراین صرفه جویی و قناعت در امر مصرف، کار و تلاش مفید و نهایتا مطلع و مقید بودن نسبت به حقوق اقتصادی خود، سه اصلی است که برای موفقیت و پیروزی در جهاد اقتصادی باید به آن توجه داشت.

این استاد حوزه، با بیان این که تبیین و اجرایی کردن اقتصاد اسلامی، چه میزان می تواند در جهاد اقتصادی مؤثر باشد، گفت: این یکی از ضروریات است که اقتصاد اسلامی را به معنای واقعی معرفی کنیم، چرا که این مسئله مؤثر واقع خواهد شد، و باید مسائلی مانند ربا و یا این که افرادی در کنار عنوان اقتصاد اسلامی مشغول زمین خواری هستند را در تضاد با اقتصاد اسلامی و جدای از آن معرفی کنیم.

وی در خصوص وظیفه حوزه های علمیه در تبیین جهاد اقتصادی گفت: مردم ما معتقد، مسلمان و پیرو آیین پاک تشیع هستند و از این رو هرچه بر ارزش های ا سلامی و تبیین آن ها همت گماشته شود، دلگرمی مردم برای تلاش فراوان تر برای موفقیت ایران اسلامی در جهاد اقتصادی امسال مؤثر خواهد بود.

آیت الله بهشتی با تأکید بر این که برای پیروزی در این جهاد اقتصادی باید از اقتصاد اسلامی مدد جست، اظهار داشت: بهترین شیوه معرفی اقتصاد اسلامی، به کار بستن و عملیاتی کردن آن است، چرا که اگر تنها به حرف زدن پیرامون این امر مهم، بسنده کنیم و به عمل کار نداشته باشیم، ممکن است نتایج مطلوبی را شاهد نباشیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha