یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 248684
۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۹

جدیدترین شماره نشریه «پگاه» با محوریت مبحثی تحت عنوان «مدل تونس و آینده تغییرها در منطقه» منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، خانم فریبرزی، در نگاهی آزادگونه به قیام‌های منطقه، علت اصلی این انقلاب‌ها را، حکومت‌های مادام‌العمر، موروثی و خانوادگی و به ظاهر جمهور دانسته، و معتقد است آنچه در این کشورها در حال وقوع بوده، از یک سو، یک جریان کاملا عدالت‌طلبانه و دموکراتیک و از سوی دیگر، اسلام‌خواهانه می‌باشد که بر پایه خواست جمعی، استوار گشته است که اگر در مسیر صحیحی ادامه یابد، خواهد توانست حکومت‌هایی قانون‌مدار و عدالت‌خواه را در این کشورها پایه‌ریزی کند.

نگاهی به کتاب معروف سید قطب و بازتاب‌های آن در میان اصلاح‌گرایان، تحت عنوان «قطب‌نمای اسلام گرایی» به قلم مجید مرادی دیگر عناوین درج شده در این نشریه است که به تبیین جایگاه آراء و نظریه‌های فکری سید قطب می‌پردازد.

در قسمتی از این نوشتار با اشاره به دیدگاه سید قطب پیرامون جهاد آورده است: قصد اسلام این نیست که مردم را به گردن نهادن به عقائد اسلامی، مجبور کند، هدف اسلام، از آغاز، نابودی نظام‌ها و حکومت‌هایی بوده که براساس حاکمیت بشر و عبودیت انسان به انسان، بنا شده‌اند.

برخی از عناوین، این نشریه، شامل: «حکمت و ادبیات»، «طریقت‌ها در ترکیه امروزی»، «حکم حکومتی در نظام ولایی» و «افسانه زبیری‌ها» می‌باشد.

«حکم حکومتی در نظام ولایی»، مطلبی است از حمیدرضا منیری، که مطالبی را حول محور این مسئله، بیان می‌کند.

در یکی از این مبحث، با توجه به، جایگاه حکم حکومتی در نظام دینی، می‌نویسد: حکم حکومتی، در طول حکم اولی و ثانوی است، نه در عرض آن، این خصوصیت، ناشی از آن، است که دین اسلام، دین کاملی است و برای هر واقعه‌ای حکمی دارد، که یا به طور خاص بیان شده و یا از اطلاق و عموم ادله شرعی، قابل استنباط می‌باشد، لذا در این صورت، مجتهد هیچ‌گاه با فقدان نص و نبود قانون، مواجه نخواهد شد و حکومت نیز، همواره راه خود را در پرتو احکام شرعی ادامه می‌دهد و قوام اسلامی بودن و اسلامی ماندن حکومت هم، در این نکته نهفته است، چرا که در اسلام، حدود و اختیارات فقیه را، فقه و حقوق اسلام، بیان می‌کند، نه خود فقیه.

«خاورمیانه و ترکیه جدید»، «آموزگاران جریان‌های شیطانی»، «برگزیده تحولات جهان»، «طبقه متوسط مدرن... و جدایی»، «محمود درویش و آرمان فلسطین» و «تابستان عاشقان» از دیگر عناوین این نشریه را تشکیل داده است.

سیصدمین شماره از نشریه «پگاه»، به صاحب امتیاز: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیر مسئولی سید عباس صالحی، در 44 صفحه و با قیمت 400 تومان منتشر شده است.

عزیزان جهت اطلاع از نحوه تهیه نشریه می‌توانند به نشانی قم، خیابان معلم، کوچه 14، پلاک5 صندوق پستی 4446-37185 مراجعه کنید و یا با تلفن 7832953-0251 تماس بگیرند سایت اینترنتی www.pegahhowzeh.ir   در دسترس علاقمندان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha