به گزارش مرکزخبرحوزه، آیت الله احمد بهشتی، پیش از ظهر امروز در مراسم تجلیل از استادان دانشگاه قم با اشاره به سالروز شهادت این استاد بزرگوار اظهارداشت: معلم و استاد تنها نباید در چارچوب مواد و کتابی که تدریس می کند خودش را محصور کند، بلکه باید سعی کند اخلاقیات، روحیات، ویژگیها و جنبههای اثرگذاری و تربیت را به شاگردان آموزش دهد.
*دروس امام خمینی(ره) اخلاق عملی بود
وی افزود: در درجه اول باید حرمت معلم حفظ شود که در نظام اسلامی مورد توجه کامل است؛ رهبر کبیر انقلاب خودش یک معلم و مدرس بود و در این جهت بسیار خوب درخشید و دروسش تنها فقه و اصول نبود بلکه اخلاق عملی را به طلاب میآموخت.
آیت الله بهشتی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم بیان کرد: روز معلم را ابتدا باید به خدا تبریک گفت؛ زیرا جنبه معلمی خدا بر جنبه خالقیتش برتری دارد، ایشان نسبت به شاگردش که آدمی است، عنایت ویژهای دارد و در برخورد با او حد اعتدال و وسط را رعایت کرده است.
رییس دانشگاه قم با اشاره به برخی ویژگی های شخصیتی استاد مطهری تصریح کرد: استاد مطهری به اندازهای به حق معلم اهمیت میدادند که همیشه در نوشتههایشان وقتی از استادش علامه طباطبایی یاد میکرد، کلمه روحی فداه را به دنبال آن به کار میبرد که نشان میدهد چه مقدار در برابر مقام معلم سر تعظیم فرو می داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امام خمینی(ره) وقتی درس اخلاق میگفتند اشک در چشمان طلاب حلقه میزد و به برکت وجود ایشان و مقام معظم رهبری ، نظام اسلامی توجه خوبی به اعتبار و ارزش معلم کرده و همه دانشگاهها و مراکز باید سعی کنند کیفیت این توجه را بالا برند.
وی بیان کرد: معلم وقتی مسئولیت قبول میکند، باید بداند بر چه منصبی تکیه کرده است؛ روحیه نظم و انضباط باید از سوی معلم به شاگرد و دانشجو منتقل شود، زیرا در سایه نظم است که میتوان ایمان و اخلاق را بالا برد و پیشرفت کرد.
*عملکرد برخی اساتید دانشگاه ها با مبانی اسلامی در تضاد است
وی در پایان با اشاره به اهمیت رابطه استاد و شاگردی و تاثیرپذیری دانشجویان اظهارداشت: برخی عملکردها و رویهها که از سوی برخی استادان و معلمان اعمال میشود، با مبانی اسلام و رهنمودهای اهل بیت ناسازگار و در تضاد است و استاد ابتدا باید خودش حرمت خودش را حفظ کند.