یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 250908
۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۲:۳۰

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه گفت: در مناظره‌ای چالشی با رییس سابق الازهر که درباره اختلافات شیعه و سنی بود، زمانی که نظر وی را در باره امام(ره) جویا شدم، گفت: «خمینی‌(ره) در قلب من و کل مردم مصر خانه دارد».

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی، عصر امروز در نشست علمی «بررسی بازتاب اندیشه‌های امام خمینی(ره) در جهان معاصر که در سالن اجتماعات خبرگزاری رسا در قم برگزار شد، در تبیین دیدگاه‌ها درباره دین گفت: عده‌ای دین را تنها به اعمال فردی و احکام می‌دانند که امروز مسیحیت این گونه است و دنیای غرب هم به دنبال رواج این اندیشه است.

وی با اشاره به پذیرفته بودن این اندیشه در میان برخی علما و مردم در ایران، گفت: نگاه دیگر این است که دین کل برنامه‌ریزی برای  مدنیت جوامع اسلامی و جهان را در خود دارد، بر این اساس که قوانین، ‌ساختار حکومت و دستورات آن را اسلام تبیین می‌کند و این نگاهی  تمدنی به دین است.

* دین صرفاً به معنای سیاسی بودن نیست

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه افزود:  البته این تنها به معنای صرف سیاسی بودن دین نیست، بلکه مسائل فردی و اجتماعی، احکام و اعمال انسان را نیز شامل می‌شود.

وی به اندیشه امام(ره) در معرفی اسلام ناب محمدی(ص) اشاره کرده و گفت: امام خمینی(ره) ترسیم نوینی از اسلام که از تبیین حقیقت خود اسلام گرفته شده بود را به جوامع مسلمان در سراسر جهان ارائه داد؛ به گونه‌ای که علاوه بر پیروان مذاهب اسلامی، سایر ادیان الهی نیز پس از آن نگاهی تمدنی  به دین خود پیدا کردند.

* امام خمینی‌(ره) در قلب علما و مردم مصر جای دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی درادامه سخنان خود به حضور خود در مصر و مناظراتش با علمای مصر اشاره کرد و گفت: در مناظره‌ای چالشی با رییس سابق الازهر که درباره اختلافات شیعه و سنی بود، زمانی که نظر وی را در باره امام(ره) جویا شدم، گفت: «خمینی‌(ره) در قلب من و کل مردم مصر خانه دارد».

وی افزود: چند روز پیش نیز هیئتی به ریاست مشاور شیخ الازهر به ایران آمد، وی در  سخنانی که پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم ایراد کرد، به شخصیت امام خمینی(ره) اشاره کرده و گفت: «امام شما و امام ما درس قیام و نهضت را از امام حسین(ع) فراگرفت  و درس انقلاب را به شما و دیگر کشورهای اسلامی آموخت».

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه با اشاره به دیگر تأثیرات افکار واندیشه‌های امام خمینی(ره) در عرصه بین‌الملل، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و نشر اندیشه امام(ره) در کشورهای مختلف نخستین کشور مسلمان در بین کشورهای اروپایی در بوسنی هرزوگوین شکل  می‌گیرد که نشان از صدور اندیشه‌های امام‌‌ راحل دارد.

وی ادامه داد: درکشورهای دیگر نیز اندیشندان بزرگی علاقه‌مند به اندیشه‌های امام خمینی(ره) هستند؛ بر این اساس ما در قبال تشنگی آنها، وظیفه داریم افکار و اندیشه‌های امام(ره) را عرضه نماییم.

* غرب از اندیشه‌های امام خمینی‌(ره) ترس دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در بخش دیگری از سخنان خود در بررسی تقابل اندیشه‌های امام خمینی(ره) با تمدن غرب، گفت: پیش از شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران، غرب ترس چندانی نسبت به تمدن اسلامی نداشت، ولی  پس از پیروزی انقلاب و شکل‌گیری جنبش اسلامی، غرب احساس خطر  کرد و جنگ تمدن اسلام با غرب به صورت جدی آغاز شد.

وی افزود: غرب به این نتیجه می‌رسد که در میان تمدن‌های جهان، تمدنی که غالب است، تمدن اسلامی است، چون علاوه بر این که در زمینه‌های مادی و دنیایی افراد برنامه‌دارد، برای تأمین نیازهای انسانی، اخلاقی وعرفانی انسان‌ها نیز برنامه‌ریزی دارد.

*مقام معظم رهبری،‌ احیاکننده آرمان‌های امام(ره)

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه همچنین در بخش پایانی سخنان خود به نقش مقام معظم رهبری در جامعه اشاره کرد و گفت: آنچه امام خمینی(ره) بنیان نهادند، امروز به دست مقام معظم رهبری در جامعه اجرا می‌شود واگر ایشان نبود، مشخص نبود چه اندازه آرمان‌های امام(ره) در جامعه اجرا می‌ شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی افزود: تحولات فراوانی که در حوزه به وجود آمده است،‌ مانند راه‌اندازی رشته‌های تخصصی فراوان، تربیت صدها اندیشمند و نویسنده در علوم مختلف اسلامی، تشکیل انجمن‌های علمی مختلف، مراکز پاسخ‌گویی به شبهات، دستاورهای ازشمند دینی درعرصه نرم‌افزار و...، همگی به دلیل رهنمود‌ها، حمایت‌ها و تأکیدات مقام معظم رهبری صورت گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha