پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 251389
۲۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۱

رادیو الرسالة وابسته به جنبش أمل لبنان در برنامه صبحگاهی خود به بررسی اندیشه و شخصیت امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران پرداخت.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه ، این شبکه رادیویی در این برنامه که به صورت زنده پخش می شد،طی گفتگوی یکساعته با رايزن فرهنگي ایران در بیروت،سؤالاتي را مطرح کرد و حجت الاسلام والمسلمین رئيس‌‌زاده به آنها پاسخ داد.

رایزن فرهنگی در پاسخ به سؤال مجري در مورد شخصيت امام خميني(ره) و اين كه چگونه به چنين مراتب بالايي دست‌يافتند گفت: عموماً شخصيت‌هاي بزرگ و والامقام در زمان خودشان شناخته نمي‌شوند و همچون كوه بلندي هستند كه بايد از آن فاصله گرفت تا تماماً ديده شود، لذا شناخت قدر و منزلت شخصيت‌هاي بزرگ زمان مي‌برد.

* جمع اضداد در شخصیت امام خمینی

وی افزود: امام خميني(ره) شخصيت جامع و شاملي بود كه ويژگي‌ها و صفاتي را در خود جمع كرده بود كه ظاهراً متضاد به نظر مي‌رسند. وي هم‌زمان فقيه، فيلسوف، عارف، مجاهد و انقلابي بود و توانست با بهره‌گيري از اين خصوصيات مؤسس نظام سياسي ديني معاصر به‌عنوان جمهوري اسلامي ايران شود در حاليكه فكر حاكم در آنزمان اين بود كه دين افيون توده‌هاست و مانع از پيشرفت و ترقي كشور است ؛ ولكن نظام تاسيسي امام خميني توانست ايران را در همة ابعاد سياسي تكنولوژيكي و . . . پيشرفته سازد بگونه‌ايكه امروزه بعنوان قوي‌ترين قدرت در منطقه است.

رايزن فرهنگي ایران در بیروت در رابطه با علت اصلی موفقيت امام خميني در رسيدن به مقامات عاليه گفت: علاوه بر تلاش و اعتماد به نفس ؛ ايمان عميق به ارزشهاي ديني از جمله توكل بر نصرت الهي، اخلاص و بندگي خداوند و تزكيه نفس، نقش مهمي در موفقيت ايشان داشته است.

* مکتب سیاسی امام برگرفته از معارف اهل بیت بود

مجري برنامه در مورد ابعاد سياسي و اجتماعي شخصيت امام خميني پرسيد و رايزن فرهنگي پاسخ داد، بعد سياسي و اجتماعي امام خميني با شناخت مكتب فكري سياسي ايشان امكان پذير است چرا كه او بر اساس معارف اهلبيت عصمت و طهارت (ع) پايه گذاز مكتب فكري و عملي جديدي در سياست بود و توانست اين مكتب فكري را در صحنه عملي پياده سازد .

* ویژگی مدرسه سیاسی امام خمینی

حجت الاسلام والمسلمین رئيس زاده در راستاي تبيين اصول اين مكتب گفت :امام خميني در اين مدرسه سياسي معنويت و روحانيت را با سياست در آميخته بود و مكتبي را پايه گذاشت كه در آن سياست و ديانت و معنويت با هم آميخته هستند به‌گونه‌اي كه در مبارزه هم محور اقدامات امام معنويت و اخلاق و اداي تكليف شرعي بود.

 مكتب سياسي امام خميني به ملت ايران فرصت تحقق مأموريت مهمي را از طريق پيروزي انقلاب اسلامي و بيرون راندن استعمارگران فراهم آورد و اگر نبود ارزش‌هاي والاي اين مكتب، ملت ايران نمي‌توانست به اين دستاورد بزرگ برسد.

* ایمان امام به نقش مردم و کرامت انسان

وی افزود: امام خميني ايمان صادقانه‌اي به نقش مردم و كرامت انسان داشت. هويت انساني در مكتب امام خميني از سويي كرامت و ارزش دارد و از سوي ديگر نيرومند و اثرگذار است. لذا دمكراسي ديني موضوعي واقعي بود نه شعاري تو خالي و فريبنده.

رایزن فرهنگی گفت: در اين مكتب فكري، خطاب امام خميني منحصر به ملت ايران نبود او جهانيان را مخاطب سخنان خود قرار مي‌داد؛ مكتب امام خميني(ره) خير و صلاح و استقلال و آزادي و عزّت و امنيت را براي همه ملت‌ها مي‌خواهد.

امام خميني(ره) مدافع ارزش‌هاي الهي و انساني بويژه عدالت اجتماعي و كاهش فاصله ميان طبقات جامعه بود.

* منظور امام از صدور انقلاب چه بود؟

مجري برنامه از مفهوم صدور انقلاب در ادبيات امام خميني(ره) سؤال كرد و رايزن فرهنگي پاسخ داد منظور از صدور انقلاب، صدور انديشه و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي بود نه لشگركشي و اشغال سرزمين‌ها و صدور انقلاب محقق شد و دليل گوياي آن پيدايش جنبش‌هاي آزادي‌بخش و مقاومت متأثر از انقلاب اسلامي ايران و پيروزي‌هايي كه بدست آوردند بويژه مقاومت اسلامي در لبنان و فلسطين و شاهد جديد اين امر نهضت‌هاي ملت‌هاي عرب و سرنگوني رژيم‌هاي وابسته عربي مي‌باشد.

وي افزود سه اصل اساسي منشأ صدور انقلاب اسلامي ايران به ديگر كشورها مي‌باشد:

1-شعارهاي امام خميني ريشه در عمق فطرت انسان‌ها دارد و همة افراد بشري خواستار آن مي‌باشد و مخاطب آن صرفاً مردم ايران نيستند.

2-شكستن ابهت قدرت‌هاي استكبار و دميدن روح خودباوري به مردم و بالاخره تقديم الگوي عيني نظام مبتني بر دمكراسي  ديني كه توانسته علاوه بر اعطاي نقش اساسي به مردم در اداره كشور ،ايران را در همة زمينه ها بويژه علمي، فن‌آوري، فرهنگي و . . . توسعه و پيشرفت دهد.

* میراث امام خمینی برای محرومین و مستضعفین

مجري برنامه از ميراث امام خميني براي محرومين و مستضعفين پرسيد و آقاي رئيس زاده ميراث امام را راه و روش واضح امام در كسب استقلال، حاكميت، پيشرفت و نفي ظلم و عقب‌ماندگي و وابستگي دانست و افزود امام خميني ديوار ترس ميان محرومين و طاغوت‌ها را شكست و به آنان اعتماد به نفس، شجاعت و شهامت بخشيد.

* رابطه امام موسی صدر و امام خمینی

حجت الاسلام والمسلمین رئيس‌زاده در پاسخ به سؤال پاياني برنامه، رابطه امام موسي صدر و امام خميني را رابطه‌اي گرم، صميمي و دو جانبه ميان استاد و شاگرد و مريد و مراد دانست و ربوده شدن امام صدر را ضربه اي جبران ناپذير به ملت ايران و لبنان برشمرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha