یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه کشور‌ هدف از تشکیل دادگاه ویژه روحانیت را‌ تکریم و تجلیل از روحانیت و سالم‌سازی فضای مقدس حوزه دانست.

به گزراش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مقتدایی در جمع کارکنان دادسرای ویژه روحانیت استان قم با اشاره به اهداف تشکیل این دادگاه، بیان داشت:‌ امام خمینی(ره) نسبت به نفوذی‌هایی که وارد حوزه شده و به دنبال ضربه زدن به اسلام واعتقادات مردم بودند، ابراز نگرانی می‌کردند، از این رو فرمان دادند که این دادگاه تشکیل شود.

وی با تأکید بر این که امام به دنبال مچ گیری و اعلام محکومیت‌ها نبود، خاطرنشان کرد: امام راحل با تشکیل این دادگاه به دنبال سالم‌سازی فضای مقدس حوزه بود و لذا بودن این دادگاه هشداری برای افرادی است که به دنبال مشکل در حوزه هستند.

آیت‌الله مقتدایی به اهتمام امام(ره) مبنی بر تشکیل هرچه سریعتر دادگاه روحانیت اشاره کرد وگفت: در جلسه‌ شورای عالی قضایی، امام (ره) دستور داده بودند مسئله دادگاه روحانیت مشخص و قاضی آن نیز انتخاب شود، این مسئله در شورا بررسی شد، ولی قاضی آن انتخاب نشد؛ دراین شرایط، پیش از این که جلسه بعدی شورا تشکیل شود، خود امام دو نفر را به عنوان قاضی دادگاه انتخاب کردند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به این که آسیب کوتاه‌مدت حضور افراد نفوذی در لباس روحانیت، لطمه به آبروی روحانیت است، اظهار داشت: آسیب بلند مدت حضور این افراد که اگر وارد حوزه ‌شوند و شاید به مراتب علمی بالایی نیز برسند، این است که به دنبال تحقق هدف شومی که همان ضربه زدن  به اسلام است، می باشند.

* ارشاد متخلفان؛ رویکرد دادگاه ویژه روحانیت

وی، ارشاد متخلفان را یکی از مهم‌‌ترین رویکرد‌‌های دادگاه روحانیت برشمرد و اظهار داشت:‌ مهم‌ترین  فعالیت‌ این دادگاه، ارشاد است؛ به گونه‌‌ای که اگر برای طلبه‌ای مسئله‌ای پیش آید و مرتکب تخلفی شود، پس از حضور در دادگاه، در مرحله نخست، هدف اصلاح است؛ حال در صورتی که اصلاح نشد و نیاز به محکومیت پیدا کرد، ‌محکومیتی متناسب برایش صورت گیرد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به فعالیت معاونت آمار و بررسی در عرصه نظارت بر عملکرد اخلاقی طلاب اظهار داشت: ممکن است طلبه‌ای در سال‌های نخست طلبگی اشتباهاتی از او سر بزند که در این صورت فرد به معاونت آمار و بررسی معرفی می‌شود، گروهی با  حضور اساتید و بزرگان حوزه، آن طلبه را راهنمایی می‌کنند که بیشتر مشکلات دراین مرحله برطرف می‌شود و چنانچه اصرار بر تخلف داشته باشد به دادگاه روحانیت معرفی می‌شود.

* امیرمؤمنان؛ الگویی برای مسلمانان

مدیر حوزه‌‌های علمیه کشور در ادامه سخنان خود با گرامی‌داشت سالروز ولادت مولود کعبه و ایام اعتکاف، امیرمؤمنان را بهترین الگو برای بشریت معرفی و بیان کرد: بهترین کسی که از نظر عبادت، امور سیاسی، اعتقادی، ‌اجتماعی و... می‌تواند برای ما الگو باشد، حضرت علی بن ابیطالب (ع) است.

وی خاطرنشان کرد:‌ در قرآن کریم پیامبر(ص) اسوه حسنه معرفی شده است که خود پیامبر(ص) در سخنانی با جناب عمار، حضرت علی (ع) را الگویی برای مسلمانان قرار می‌‌دهند و به او توصیه می‌کنند در هر  مسیری که علی(ع) قدم می‌گذارد، حرکت کند تا به سعادت برسد؛ هرچند تمام مردم خلاف او حرکت کنند.

وی با اشاره به این که حضرت علی(ع) در عبادت پروردگار عاشق بود، گفت: امیرالمؤمنین (ع) خدا را شناخته بود؛ از این رو خدا را عاشقانه می‌پرستید؛ امروز نیز اگر کسی می‌خواهد راه علی(ع) را در عبادت بپیماید، باید پیش از این کار، خدا شناسی خود را تکمیل کند، در این شرایط خود به خود به این مسیر کشیده می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: ‌اگر انسان خدا را این گونه بشناسد که تمام امور به اراده خداست‌ و او بر اساس حکمت و مصلحت کار می‌کند و نسبت به بندگان مهربان است، نه تنها در نماز، بلکه در تمامی شئون زندگی خود را در محضر خداوند می‌داند.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین عبد‌الهی، دادستان ویژه روحانیت استان قم نیز گزارشی از فعالیت‌های دادسرای ویژه روحانیت ارائه داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha