یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

یکی از اساتید حوزه علمیه خراسان خواستار تشکیل بنیاد نخبگان به منظور پشتیبانی از فضلاء و طلاب خوش‌فکر این حوزه شد.

حجت الاسلام مهدي مقامي، استاد سطح سه حوزه علميه خراسان، در گفت و گو با خبرنگار سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، محور آموزش را تحقيق و پژوهش دانست و گفت: اگر در فعاليت هاي آموزشي از پژوهش استفاده شود، كيفيت تربيتي و آموزشي نيز ارتقاء خواهد يافت.

وي با تأكيد بر اين مطلب كه وضع موجود آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان بر شروع خيزشي براي ايجاد حوزه تحول يافته، اشاره دارد، گفت: جذب اساتيد تمام وقت براي سطح يك حوزه، فعاليت گروه‌هاي علمي، تغيير در بعضي روش هاي تدريس و تحول در برخي متون درسي حاكي از اين حركت تحول ساز مي باشد.

*اهتمام به تشویق و ترغیب

اين استاد حوزه علميه مشهد، اظهارداشت: تشويق و ترغيب اساتيد، پژوهشگران و نخبگان، خيلي از مشكلات را حل نموده و انگيزه هاي خوبي را براي تدريس و پژوهش ايجاد كرده است.

وي استفاده از كادر توانمند مديريتي و آموزشي در مدارس را از ديگر برنامه هاي قابل تقدير در حوزه علميه خراسان برشمرد و اظهارداشت: برگزاري كلاس هاي روش تحقيق، ويراستاري و ... نيز حاكي از نگاه و خيزش به سمت حوزه علميه تحول يافته مي باشد.

*سنت‌های بی‌بدیل حوزه فراموش نشود

حجت الاسلام مقامي، توجه جدي به سنت هاي بي بديل حوزه علميه را در مسير تحول، مهم ارزيابي نمود و ابرازداشت: يكي از چالش هايي كه در اين زمينه وجود دارد، ‌فاصله گرفتن اساتيد و شاگردان از يكديگر است كه تنها در طول مدت كلاس اين ارتباط وجود دارد؛ بنابراين اگر اين ارتباط ها نزديك تر شود، شاهد افزايش و تقويت تحصيل و آموزش خواهيم بود.

وي افزود: معتقدم فرايند تأثيرگذاري استاد، منحصر به كلاس درس نيست بلكه نوع زندگي، شيوه رفتار، ذهنيت اجتماعي، فرهنگي و سياسي، شناخت متقابل از مشكلات طرفين و... ، در تربيت طلاب مؤثر مي باشد و به مديريت بهتر كلاس كمك مي شود.

اين استاد حوزه علميه مشهد، حضور در فضاي مجازي و پاسخ‌گويي در عرصه هاي مختلف اينترنت را از ديگر ضرورياتي دانست كه طلاب و اساتيد بايد از آن استفاده نمايند.

حجت الاسلام مقامي، با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري درباره اهميت توجه به آموزش قرآن محور، خاطرنشان كرد: برگزاري درس هاي تخصصي تفسير به عنوان رشته اي اصلي و پرورش متخصص در اين زمينه، لازم به نظر مي رسد.

وي در ادامه به توجه جدي حوزه علميه در تدريس علوم عقلي اشاره و افزود: جذب هيئت هاي علمي تخصصي، راه اندازي مدارس و مراكز تخصصي سطح سه و چهار و ادامه روند تحصيلي طلاب در اين سطح و جهت دهي پژوهش ها به سمت نيازهاي حوزه و جامعه از جمله اموري است كه مديران حوزوي بايد به آن توجه داشته باشند.

*بنیاد نخبگان حوزه علمیه خراسان تشکیل شود

وی راه اندازي بنياد نخبگان حوزه علميه خراسان به منظور حمايت بيشتر از پژوهشگران را لازم برشمرد و گفت: با توجه به تأكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي، برگزاري كرسي نظريه پردازي و مناظره در هر ماه، يكي ديگر از ضرورت هاي آموزشي و پژوهشي در حوزه علميه است.

حجت الاسلام مقامي به حضور پژوهشگران توانمند و مستعد در حوزه علميه خراسان اشاره كرد و اظهارداشت: مركز مديريت حوزه مي تواند حمايت بيشتري از اين افراد داشته باشد.

استاد حوزه علميه مشهد، به جاي خالي پژوهشكده هاي تخصصي در حوزه علميه خراسان اشاره و ابرازداشت: مي توان با تأسيس اينگونه پژوهشكده ها به نيازهاي پژوهشي حوزه و جامعه پاسخ بهتري ارائه داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha