پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون امور شهرستان‌های مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران از ایجاد و تشکیل 20 مدیریت استانی در سال گذشته راه‌اندازی 5 مدیریت استانی دیگر طی سال جاری خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمیان، معاون امور شهرستان‌های حوزه علمیه خواهران در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، مهم‌ترین فعالیت‌های این معاونت طی سال تحصیلی گذشته و نیز برنامه‌های آتی خود را اعلام کرد.

*بیش از 90 بازدید سالانه از مدارس علمیه خواهران

در سال تحصیلی گذشته نظارت بر مدارس علمیه خواهران به عنوان مهم‌ترین وظیفه این معاونت با جدیت پیگیری شد که طی آن50 بازدید­ به صورت عمومی و بیش از40 بازدید به صورت تخصصی از این مدارس محقق شد، در این بازدیدها نقاط قوت و ضعف مدارس سنجیده شده و برای رفع ضعف‌ها و تقویت نقاط قوت برنامه ریزی دقیقی در حال تدوین و طراحی است.

یکی از مشکلاتی که معاونت امور شهرستان‌ها در این بخش با آن رو به رو است، جابه جایی و انتقال سالانه مدیران و اساتید حوزه‌های شهرستان‌ها به نقاط دیگر و به ویژه استخدام در آموزش و پرورش است، به طوری که هر سال نیازمند اساتید و مدیران جدید برای برخی مدارس علمیه هستیم.

البته نگرانی از انتقال اساتید و مدیران به آموزش و پرورش و رها کردن مدارس علمیه مسئله‌ای است که همواره این معاونت با آن رو به رو است، هر چند این مسئله از یک سو نگرانی‌های فراوانی برای جایگزینی اساتید و مدیران در معاونت ایجاد کرده است، اما از سوی دیگر خرسندیم که حوزویان به نقطه‌ای از تعالی و رشد رسیدند که به راحتی در آموزش و پرورش و سایر ارگان‌ها پذیرش می‌شوند، در گذشته برای ورود حوزویان به عرصه‌هایی همچون آموزش وپرورش مشکلات فراوانی داشتیم ولی امروز این روند خود به خود صورت می‌گیرد، هر چند این مراکز نخبگان و ممتازین حوزه را انتخاب می‌کنند ولی همین حضور در آموزش و پرورش موثر است.

یکی از وظایف حوزه‌های علمیه تربیت نیروی انسانی برای دستگاه‌های مختلف کشور است که این مسئله امروز با قوت در حال اجرا است، به طوری که حوزه­های علمیه دارای نیروهای توانمند و مقبولی برای مدارس آموزش و پرورش هستند که موجب خرسندی است.

از سوی دیگر برای هر یک از اساتید و مدیران سرمایه‌گذاری فراوانی صورت گرفته و حوزه هزینه‌های زیادی را صرف رشد و تعالی آن‌ها کرده که با انتقال این افراد به مراکز دولتی و غیر حوزوی به نوعی این سرمایه‌ها از دست می‌روند، بنابراین باید از حوزویان به ویژه اساتید و مدیران از نظر مالی و معنوی حمایت بیشتر صورت گیرد، که به نظر می‌رسد با ارائه این تسهیلات عموم مدیران در حوزه باقی می‌مانند.

با این وجود، بیش از70 مدیر جدید در سال گذشته مورد ارزیابی قرار گرفتند که بعد از مصاحبه علمی و آزمون کتبی مدیران توانمند انتخاب و بیش از40 مدیر جدید در مدارس مشغول به خدمت شدند.

*راه اندازی مدیریت‌های استانی

راه اندازی مدیریت‌های استانی از دیگر وظایف مهم معاونت امور شهرستان‌ها است که در طی سال گذشته 20 مدیریت استانی راه اندازی شد.

در این زمینه استفاده از بودجه‌های استانی کشور را تجربه کردیم، به طوری که بودجه سال گذشته حوزه‌های شهرستان‌ها از دو طریق ملی و استانی تامین شد که البته تجربه موفقی نبود و دچار مشکلات بسیاری شدیم، اشکال آن این بود که بودجه استانی در پایان سال به دست ما رسید در حالی که حوزه در طول سال به این بودجه نیاز داشت، همچنین این بودجه به صورت کامل اخذ نشد و قول‌هایی که در این زمینه داده شده بود صورت نپذیرفت، به طوری که قرار بود20 درصد بودجه فرهنگی استان‌ها در اختیار حوزه‌ها قرار گیرد ولی تنها یک چهارم این مبلغ به حوزه­های علمیه اختصاص یافت امیدواریم در سال جدید این روند اصلاح شود و لااقل اوضاع به همان شکل گذشته بر گردد.

*تاسیس مدارس سطح دو و سه خواهران

با راه اندازی10مدرسه علمیه در سطح سه و 21 مدرسه علمیه در سطح دو برای طلاب و فضلای خواهر در سراسر کشور، مجموع مدارس علمیه خواهران به 44 مدرسه در سطح سه و300 مدرسه در سطح دو افزایش یافته که نظارت بر فعالیت‌ها و توجه به نیازهای مادی و معنوی این مدارس و رفع آن‌ها از وظایف معاونت امور شهرستان‌های حوزه علمیه خواهران است و این مهم، با بازدید و سرکشی‌های سالیانه به همه مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور محقق می‌شود.

سال گذشته 50 بازدید عمومی به صورت استانی داشتیم که در این بازدید ها حداکثر 3 مدرسه مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعاً شامل150 مدرسه علمیه می‌شود.

*مهمترین برنامه های سال آتی معاونت شهرستان ها

علاوه بر برنامه‌های جاری معاونت، ارزیابی مدیران، تاسیس مدارس و مدیریت­های استانی، یکی از کارهای مهم این معاونت در سال آتی، آموزش نیروی انسانی مدارس است.

آموزش نیروهای انسانی اعم از مدیران، معاونین آموزش، فرهنگی، پژوهش و مالی در دوره­های کوتاه و بلند مدت به صورت حضوری و غیر حضوری در سراسر کشور برگزار می‌شود، البته تمام تلاش ما بر تشکیل این دوره ها در خود استان ها است زیرا نهادی می‌تواند پیشرفته و به روز باشد که از مهارت‌ها و آموزش­ها و فناوری­های جدید برخوردار باشد، در همین راستا یکی از فعالیت‌های معاونت شهرستان‌ها، تحقق این امور با هماهنگی محتوایی معاونت‌های دیگر می‌باشد.

*راه‌اندازی مدیریت استانی حوزه علمیه خواهران در 5 استان

از دیگر برنامه­های سال آتی این معاونت تکمیل و راه اندازی مدیریت‌های استانی مانند مدیریت استانی ایلام،  آذربایجان غربی، سمنان، گرگان و مرکزی و ... است.

از دیگر اقدامات سال آتی، تبدیل آیین نامه‌ها و تغییر آنها به صورت مدیریت­های استانی و نظارت و کنترل عملکرد این مدیریت­ها است؛ چرا که تاکنون مدارس به صورت متمرکز از قم مدیریت می‌شدند، اما با تأسیس مدیریت های استانی آیین نامه های مربوطه باید تغییر کرده و در اختیار مدیران ومعاونین حوزه ها قرار گیرد.

*از ابزارهای روز بهره بگیریم

امروز دشمن به شدت و به صورت نامحسوس در حال تهاجم به فرهنگ، مذهب و عقیده مردم است و بدون این‌که حساسیتی ایجاد کند، بزرگترین و پیچیده ترین نقشه های ضد فرهنگی را در کشور اجرایی می کند آنها با استفاده از ابزارهای پیشرفته، مانند موبایل، اینترنت و ماهواره به درون خانه‌ها نفوذ کرده و فکر و ذهن جوانان را در دست گرفته اند.

امروز مهمترین وظیفه ما توجه به خانواده ها است و مهمترین عامل در تربیت افراد خانواده و ایجاد فضای آرام و سالم خانه، زنان و مادران هستند، لذا با برنامه ریزی دقیق در حوزه های علمیه و تربیت نیروهای مومن و توانمند، می توان مادران و زنان جامعه را در برابر آسیب های موجود واکسینه کرد.

*اندیشه روحانیت در رسانه‌ها گسترش یابد

امروز بسیاری از شیوه‌های سنتی پاسخگو نبوده و باید از شیوه‌های نوین و برنامه‌ریزی شده استفاده کرد، لزومی ندارد در همه شکبه های تلویزیونی روحانیت حضور داشته باشد، باید به گونه ای برنامه ریزی شود که فکر روحانی در همه شبکه‌ها جاری و ساری باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha