حجتالاسلام محمد علی عابدینژاد در گفتوگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به برخی از فعالیت های مدارس علمیه ابافاضل و اباصالح(ع) اظهار داشت: امروز با توجه به فعالیتهای گسترده وهابیت و شبهه افکنیهای این فرقه ضاله علیه تشیع، این دو مدرسه با برپایی جلسات هفتگی به شبهات ایجاد شده در این عرصه پاسخ میدهند.
وی تابستان را فرصت مناسبی برای افزایش سطح آگاهی طلاب دانست و گفت: در برنامهها و اردوهای تابستانی که از سالیان پیش برگزار میشود، مسائل اعتقادی و شبهات وهابیت، بهائیت، مسیحیت، صوفیه و... بررسی می گردد و امسال نیز با توجه به گستردگی شبهات از سوی وهابیت ضروری است، نسبت به پاسخگویی به این شبهات بیشتر پرداخته شود.
معاون تهذیب مدارس علمیه ابافاضل و اباصالح(ع)، مدت اردوی تابستانی را یک ماه بیان کرد و افزود: برنامه پاسخگویی به شبهات وهابیت که به صورت هفتگی در این مدارس برگزار میشد، در اردوی تابستانه نیز ادامه داشته و توسط اساتید توانمند این عرصه برگزار می گردد.
* برنامههای جدید آموزشی
حجتالاسلام عابدینژاد برنامههای آموزشی را یکی از برنامههای جدید در اردوهای تابستانی برشمرد و خاطرنشان کرد: از تابستان امسال، علاوه بر برنامههای اعتقادی، برنامه آموزشی نیز برگزار میشود، به این گونه که طلاب در اردوی تابستانی مشهد مقدس، بخشی از دروس حوزوی خود را مطالعه و با آغاز سال تحصیلی جدید، این مباحث را ادامه میدهند.
وی، بیان این که طلاب با این روش فرصت بیشتری برای مطالعه امتحانات پایان سال دارند، بیان کرد: در این طرح طلاب از فرصت تابستان بهره بیشتری برده و میتوانند دروس خود را در سال تحصیلی زودتر به اتمام برسانند و در نتیجه فرصت بیشتری برای مطالعه امتحانات پایان سال دارند.
حجتالاسلام عابدینژاد شرکت طلاب در این طرح را اختیاری دانست و ادامه داد: طلابی که در اردوی مشهد شرکت نکنند، میتوانند از سوی مسئولان مدرسه به اساتید معرفی و کلاسها را بگذرانند؛ از طرفی طلابی که تمایلی برای شرکت در این طرح را نداشته باشند، در سال تحصیلی جدید دروس مربوطه را تحصیل کنند.
* نباید طلبه از حال هوای حوزه فاصله بگیرد
وی هدف از برگزاری اردوی تابستانی را حفظ حال و هوای درس و بحث طلبگی بیان کرد و تصریح نمود: اردوی مشهد علاوه بر ایجاد فضای معنوی، شرایط را به گونهای مهیا میکند که طلبه سه ماه از حوزه و حال و هوای آن فاصله نگیرد.
حجتالاسلام عابدینژاد در ادامه سخنان با تأکید بر ضرورت مسائل تربیتی در حوزه خاطرنشان کرد: کسی که میخواهد در عرصه آموزشی در حوزه موفقیتهایی را به دست آورد، باید ابتدا آموزههای اخلاقی را بیاموزد در غیر این صورت این علم حتی ممکن است آسیبهایی را برای او داشته باشد.
وی تهذیب و آموزش را دو بال برای اوج گرفتن طلاب دانست و اذعان داشت: در مدارس علمیه معاونتهای آموزش و تهذیب باید هماهنگی و ارتباط خوبی با هم داشته باشند؛ چرا که اگر این ارتباط وجود نداشته باشد باعث جلوگیری از نتیجه مطلوب میگردد.
* معاونت تهذیب، سدی در برابر آسیبها
معاون تهذیب مدارس علمیه ابافاضل و اباصالح(ع)با اشاره به برخی از آفتهای سرراه طلبگی، گفت: طلابی که وارد حوزه میشوند، ممکن است با آسیبهایی در این عرصه روبهرو شوند که معاونت تهذیب به عنوان سدی در برابر این آسیبهای بوده و طلاب را از آن حفظ میکند.
* هر پایه مسئول فرهنگی جداگانهای دارد
وی در همین راستا به انتخاب مسئول فرهنگی در پایههای مختلف برای تقویت مسائل تربیتی طلاب اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح در سالهای گذشته در پایه یک فعال بود ولی با توجه به نیاز در این زمینه، مسئول فرهنگی برای تمامی پایهها انتخاب شد.
حجتالاسلام عابدینژاد افزود: مسئولان فرهنگی از نزدیک با طلاب در ارتباط بوده و در صورت بروز مشکلات فرهنگی و تربیتی در میان طلاب، آن را برطرف و به طلاب مشاورههای لازم را ارائه میدهند.
* برگزاری روزانه کلاس اخلاق برای تمامی پایهها
وی در ادامه برخی برنامههای فرهنگی تربیتی این مدارس برای طلاب را مدنظر قرار داد و تصریح کرد: یکی از مهمترین این برنامهها، برگزاری درس اخلاق است که در تربیت طلاب تاثیر فراوانی داشته است.
حجتالاسلام عابدینژاد اهتمام به برگزاری مراسمهای مختلف در ایام جشن و عزاداری اهلبیت(ع) را از دیگر ویژگیهای این مدارس علمیه معرفی کرد و گفت: در مدارس اباصالح و ابافاضل(ع) با همکاری طلاب مدرسه در اعیاد و یا شهادت ائمه در مراسم برگزار میگردد که باعث ارتباط بیشتر طلاب با اهلبیت(ع) میشود.
وی با اشاره به اینکه در ایام سوگواری، دسته عزاداری طلاب این مدارس به سوی حرم مطهر حضرت معصومه(س) حرکت میکند، تصریح کرد: در مناسبتهای دیگری چون دهه فجر، هفته بسیج و.... نیزمراسمی با حضور مسئولان و اساتید حوزه برگزار میشود.
* استقبال طلاب از اردوی راهیان نور
معاون تهذیب مدارس علمیه ابافاضل و اباصالح(ع)، اردوی بازدید از مناطق جنگی را از دیگر اقدامات تربیتی این مدارس برشمرد و اظهار داشت: در سال گذشته40نفر از طلاب برای بازدید از مناطق جنگی به جنوب کشور اعزام شدند.
حجتالاسلام عابدینژاد انتشار احادیث و روایات در مدرسه، غبارروبی امامزادههای استان قم، اردوی هفتگی به مسجد مقدس جمکران، برگزاری مسابقات تفریحی و ورزشی، قرائت روزانه زیارت عاشورا و آل یاسین، قرائت هفتگی دعای توسل و برپایی ایستگاههای صلواتی را از دیگر فعالیتهای فرهنگی این دو مدرسه برشمرد.
وی انتشار نشریه «وارثات وحی» را از دیگر اقدامات فرهنگی این مدارس دانست و گفت: این نشریه به صورت داخلی منتشر شده و مباحث علمی و فرهنگی را در خود جای داده است که خود طلاب عهدهدار تهیه متن، انتشار و توزیع آن هستند.
حجتالاسلام عابدینژاد گفت: نخستین سالهای تحصیل طلاب در حوزه، اهمیت خاصی دارد، به گونهای که اگر دراین سالها زمان خود را بیش از حد به امور فوق برنامهای از بین ببرند، در دروس پایه ضعیف شده و نمیتواند در ادامه تحصیل موفق باشند.