حجت الاسلام والمسلمین ایران دوست، در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به آموزههای اسلام در مسئله تفکیک جنسیتی اظهارداشت: مسئله دوری از اختلاط زن و مرد نامحرم، بارها در قرآن و روایات تصریح شده و بر رعایت حدود و مقررات بین زن و مرد و تفاوت جنسیتی میان آنها تاکید فراوان شده است.
وی تفاوتهای جنسی زن و مرد و اختلاف در روحیات آنها را حقیقتی اجتناب ناپذیر دانست و افزود: این تفاوتها به اندازهای واضح است که کسی نمیتواند آن را نادیده بگیرد، ولی متاسفانه برخی افراد با افکار فمنیستی قائل به تساوی بین زن و مرد و در مواردی ترجیح زن بر مرد هستند و برخی دیگر طرفدار اختلاط زن و مرد در محیطهای مختلف علمی و اجتماعی میباشند، که هر دوی این تفکرات انحرافی است.
وی با بیان اینکه مسئولین در امر تحصیل دوران دبستان و مقاطع راهنمایی و دبیرستان به خوبی به مسئله تفکیک توجه کرده و در امر تحصیل دانش آموزان هیچ گونه افت و آسیبی مشاهده نشده است اظهارداشت: هیچ استاد و معلمی اعتراضی مبنی بر افت تحصیلی دانش آموزان به دلیل تفکیک جنسیتی آنها ندارد و این مسئله نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی نیز رعایت شده و از آثار مثبت آن بهرهمند شدهاند.
*اعتراض به تفکیک جنسیتی مبنای علمی ندارد
حجت الاسلام والمسلمین ایران دوست افزود: کسانی که معتقدند، تفکیک جنسیتی موجب اُفت تحصیلی دانشجویان و بروز برخی مشکلات و آسیبها در دانشگاه میشود، اشتباه میکنند و این حرفها هیچ مبنای علمی ندارد و بیشتر جنبه رسانهای دارد.
وی تصریح کرد: فرآیند افت تحصیلی دانشجویان با مسئله تفکیک جنسیتی کاملاً متفاوت است و رعایت این مسئله در دانشگاه از ملاحظات عقلی، عرفی و شرعی محسوب می شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم ادامه داد: تنها مسئله ای که ممکن است، بهانه ای برای اختلاط دانشجویان در دانشگاه ها باشد، مسئله محدودیت در برنامه ریزی و کلاس های درسی دانشجویان است، ولی این بهانه نباید مسئولین را از اصل مسئله غافل کند و مورد بی مهری آنها قرار گیرد.
*تفاوت جنسیتی آیتم جدید برنامه ریزی آموزشی دانشگاه
وی تاکید کرد: همان طور که در برنامه ریزی های آموزشی دانشگاه ها مسئله فضا، تعداد کلاس ها، تعداد اساتید و ساعات حضور اساتید در دانشگاهها اهمیت دارد، میبایست آیتم جدید تفاوت جنسیت به برنامه ریزی درسی دانشگاه افزوده شود.
حجت الاسلام والمسلمین ایران دوست با اشاره به سابقه 4 ساله این دانشگاه در اجرای موفق طرح تفکیک جنسیتی دانشجویان اظهارداشت: یکی از روش های تفکیکی در دانشگاه آزاد اسلامی تفکیک مکانی است که از سال 76 فضای بزرگ دانشگاه به دو قسمت تقسیم و محدوده حضور خانمها از آقایان جدا شده است.
وی افزود: در این طرح فضاهای استراحت و دربهای ورود و خروج کاملا جدا است، کلاسهای تک جنسیتی در این فضا طراحی شده، البته تعدادی کلاس مشترک، به دلیل محدودیت تعداد دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد به صورت مختلط برگزار می شود که در این کلاس ها نیز درب ویژه ورود و خروج آقایان و بانوان تعبیه شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد کلاسهای مشترک محدودیتهای برنامه ریزی تحصیلی در دانشگاه را مرتفع کرده و این دانشگاه توانسته با برگزاری چند کلاس مشترک، تفکیک جنسیتی در همه فضای دانشگاه با موفقیت صورت گرفته است.