یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

درست است که برای مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی چون بدحجابی باید کار فرهنگی کرد، ولی این نباید دلیلی بر ترک برخورد با هنجارشکنان شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل در گفت‌وگو با مرکز  خبر حوزه، با بیان این که حرمت‌شکنان ارزش‌های دینی نباید آزادانه به کار خود ادامه دهند،‌ اظهار داشت: حجاب درجامعه یکی از ارزش‌های دینی است که در مقابل حرمت شکنان این ارزش و قانون الهی باید مقابله کرد.

وی با بیان این که کار فرهنگی در این عرصه نباید ما را از مقابله با حرمت شکنان باز دارد، گفت: فرهنگ حرکتی کٌند و بلند‌مدت است، دراین شرایط ما نمی‌توانیم تنها منتظر به نتیجه رسیدن کار فرهنگی باشیم و مقابله با هنجارشکنان را رها سازیم.

رییس مرکز تخصصی تربیت مدرس، با اشاره به اجرا نشدن قانون حجاب در جامعه گفت: زمانی که درباره مسئله‌ای قانون وجود داشته باشد، تسامح و تساهل قابل پذیرش نیست. کم توجهی و بی توجهی به مسئله بدحجابی در جامعه مشکلات اجتماعی و اخلاقی فراوانی را به وجود می‌آورد، از این رو باید جدی‌تر نسبت به این مهم توجه داشت.

وی ادامه داد: کنار کشیدن برخی مسئولان و کارگزاران و کوتاهی کردن آنها در مقابله با بدحجابی به مرور باعث رسوخ فرهنگ نابسامانی درجامعه می‌شود و اگر جلوی آن گرفته نشود، ممکن است آینده بد‌تری را برای جامعه دینی ما به همراه داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل با اشاره به وظیفه هر مسلمان در امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: همه ما بر حسب وظیفه دینی، باید این واجب الهی را در جامعه اجرا سازیم و با کوتاهی در این عرصه موجب بروز ناهنجاری‌ها نشویم.

وی با بیان این که در عفاف و حجاب، تنها زنان مد نظر نیستند، گفت: عفاف و حجاب هم برای زن و هم برای مرد وجود دارد و  هر دو قشر  موظف به رعایت قوانین و موازین اسلامی در این عرصه هستند؛ البته بر اساس شرایط بانوان نسبت به مسئله عفاف و حجاب وظیفه سنگین‌تری عهده‌دار هستند.

رییس مرکز تخصصی تربیت مدرس در ادامه با بیان این که زمینه فساد در همه انسان‌ها وجود دارد، گفت: انسان هرچه هم مؤمن باشد از‌ پیامبران الهی مؤمن‌تر نیست که خداوند در ماجرای حضرت یوسف(ع) و زلیخا می‌فرماید؛ اگر برهان رب نبود، هر آینه ممکن بود یوسف(ع) نیز به فساد آلوده می‌شد؛ بنابراین زمینه فساد در همه انسان‌ها وجود دارد

* تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها جوانان را از فساد مصون می‌‌دارد

این استاد سطح عالی حوزه، تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها را از جمله راه‌های مصون ماندن جوانان از فساد دانست و گفت:‌ آموزه‌های اسلامی به دنبال مصون نگه داشتن مرد و زن از ناهنجاری‌های اخلاقی و جلوگیری از شکل‌گیری فساد است و با توجه به این که زمینه فساد در تمامی انسان‌ها وجود دارد، این تفکیک جنسیت نیز در راستای تعالیم دینی ضروری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل با بیان این که شرایط جامعه برای اختلاط دخترها و پسرها در دانشگاه‌‌ها مناسب نیست، اظهار کرد:  بروز برخی از ناهنجاری‌ها چون تجاوز به عنف و... نشان می‌دهد زنان جامعه نیاز به مصونیت دارند و تفکیک جنسیتی یکی از راه‌های مصون ماندن آنها است.

*  الگوهای نادرست، خطری در کمین جوانان

وی در ادامه با اشاره به نقش الگوگیری اشتباه در به وجود آمدن مفاسد درجامعه، گرایش برخی به فرهنگ غربی و الگو  قرار دادن آنها را ناشی از کم‌کاری‌های در معرفی فرهنگ و تعالیم دینی دانست و گفت:‌ مردم دنبال الگو  و اسوه می‌گردند، حال اگر نتوانیم الگوی اسلامی و دینی را به آنها معرفی کنیم، مردم برای پر کردن این خلأ به دنبال الگوهای  دیگر، حتی الگوی غیر دینی  می‌روند.

رییس مرکز تخصصی تربیت مدرس حوزه افزود: برخی متولیات امور فرهنگی در جامعه در عرصه معرفی الگوهای دینی به مردم، کوتاهی کرده‌اند و از سوی دیگر وادادگی ما در رسانه ملی، گاهی اوقات لاابالی، برخورد مستهجن زن و مرد و... را ترویج می‌کند که موجب به وجود آمدن برخی مفاسد در جامعه شده است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که در برنامه تلوزیونی بر خلاف تعالیم اسلامی، زن و مردم نامحرم با هم شوخی کرده و به راحتی به صورت هم نگاه می‌کنند، برای مردم جامعه به ویژه جوانان تخریب کننده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha