به گزارش مرکز خبر حوزه، محمد حسن ضیاییفر، در نشست خبری کمیسیون حقوق بشر اسلامی با ارائه گزارشی از فعالیتهای این نهاد در جمع خبرنگاران گفت: در یک سال گذشته کمیسیون حقوق بشر اسلامی با 27 مرکز پژوهشی حوزوی در قم همکاری داشته است.
وی درباره برنامههای پژوهشی مشترک با حوزه گفت: در این همکاریها آثار علمی و پژوهشی درباره حقوق بشر نقد و بررسی میشود و در نشستهایی مشترک مباحث حقوق بشر اسلامی بررسی میگردد.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی، با اشاره به همکاریهای این کمیسیون با معاونت آموزش حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته به دنبال راهاندازی رشته تخصصی حقوق بشر اسلامی در سطح3 حوزه هستیم که در این راستا نیازسنجیهای و تعیین سرفصلها صورت گرفته است.
ضیاییفر افزود: با مذاکراتی که با مسئولان معاونت آموزش حوزههای علمیه انجام شد، محورها و موضوعات پایاننامههای طلاب نیز در اختیار این معاونت قرار گرفت.
وی برگزاری دوره تربیت پژوهشگر در موضوع حقوق بشر با همکاری جامعةالمصطفی را از جمله این اقدامات برشمرد و گفت: در این طرح که با همکاری پژوهشگاه المصطفی انجام شد، 38 روحانی شرکت کردند و در حدود 50 روز آموزشهای لازم را در این عرصه گذراندند.
ضیاییفر همچنین از قرار دادن واحد درسی درباره حقوق بشر اسلامی در سطح4 مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: بر اساس برنامهریزیها و صحبتهای انجام شده، در مقطع دکتری رشته حقوق و قرآن این مجتمع آموزش عالی درسی درباره ابعاد مختلف حقوق بینالمللی و چالشهای اسلامی در این مقطع گنجانده شد.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری برای راهاندازی رشته تخصصی حقوق بشر اسلامی در دانشگاه باقرالعلوم(ع) ایجاد درس آشنایی با شبهات جهان فراروی فقه اهلبیت(ع) در مقوله حقوق بشر از دیگر برنامههایی است که در همکاریهای صورت گرفته با نهادهای دینی و حوزوی قم با کمیسیون حقوق بشر اسلامی انجام شده است.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی در ادامه به ظرفیتهای ترویجی و تبلیغی در قم اشاره کرد و گفت: علاوه بر ایام تبلغی که تعداد زیادی از طلاب و فضلای حوزه در مناطق مختلف کشور حضور مییابند، ظرفیت تبلیغی گستردهای در سایر ایام سال وجود دارد که با بهرهگیری از این ظرفیت در راستای ترویج حقوق بشر اسلامی در عرصههای مختلف میتواند گامهای ارزشمندی در ایجاد جامعهای سالم و آرام برداشت.
وی در پایان با اشاره به شعار کمیسیون حقوق بشر اسلامی در سال جدید به بیداری اسلامی و مطالبات حقوق انسانی گفت: با توجه به موج بیداری ملتها در کشورهای اسلامی، شاهد نادیدهگرفتن حقوق آنها هستیم، از این رو شعار کمیسیون حقوق بشر اسلامی در سال جدید به این نام انتخاب شده است.
در ادامه این نشست نیز حجتالاسلام عباسعلی ترابی، از اعضای کمیسیون حقوق بشر اسلامی توضیحاتی درباره انتخاب شعار امسال این کمیسیون ارائه داد.
این استاد حوزه افزود: بر اساس روایات معصومین و آیات قرآن، هدف از ارسال پیامبران و کتابهای آسمانی اقامه حق در جامعه است.
وی با اشاره به موج بیداری کشورهای اسلامی در برابر حکومتهای ظالم اظهار کرد: امروز مسلمانان پس از سالها در مقابل حکومتهای استبدادی ایستادند و خواستار حقوق فردی و اجتماعی خود شدند.